Rv
Volledig scherm
© Rv

Man die zwarte jongen op sporen duwde ontkent racistisch motief: "Hij reageerde onbeleefd op mijn vraag, zo is de ruzie ontaard"

RuzieDe 35-jarige man die onder aanhoudingsbevel was geplaatst na het racistisch incident in het station van Aarschot is in Leuven voor de raadkamer verschenen. Zijn aanhouding is met een maand verlengd. Bij het incident werd een 15-jarige jongen op de sporen gegooid. Volgens de advocaat van de dertiger ontkent de man dat hij uit racistische motieven heeft gehandeld en ging het enkel om een uit de hand gelopen discussie. 

236 reacties

  • Jennif Boelens

    4 jaar geleden
    Dit is duidelijk racisme en ik vind dat de maatschappij moet helpen om racisme te bestrijden. Het kan toch niet dat een jongen van amper 15 door een groep volwassenen aangevallen wordt! Stel je voor dat het uw kind was... Ik zou het niet mogen dromen.
  • Liliane Vervliet

    6 jaar geleden
    Het is wel erg stil geworden over deze gebeurtenis ....Toch uitlokking van de "slachtoffer" kant ?
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Wie 't klein niet eert, is het groot niet weert ! Moet Slinks gedacht hebben ! Alle beetjes zijn welkom ! Zoals een "gesprek" tussen zuipschuiten en een krullebol ! Armoe troef !
  • rene vreys

    6 jaar geleden
    ER zijn van begin direkt conclusies getrokken , maar de oorzaak lag bij die 15 jarige zelf . UIteraard iemand op de sporen duwen dat mag niet en is erover , maar ze oordelen altijd naar de verkeerde kant>
  • Lore Kluwer

    6 jaar geleden
    Het werd gefilmd door de oudere zus van de 15-jarige jongen, lees ik. Even verder lees ik: de oudere zus van het slachtoffer greep in om haar broer weer op het perron te helpen. Nergens zie ik dat in het filmpje. Waren er nog andere camera's misschien. Of zijn er stukken uitgeknipt en mogen we niet alles zien... Zo ja, dan is de vraag waarom.