door Eric in Buitenland  ·  24 Reacties

  • 1
  • 338x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom durft niemand het bij de daders uit de VK neer te leggen?

3
1 Chaimileh

Rusland beschouwt Syrie als een bondgenoot en wil uit geopolitieke- en strategische overwegingen in Syrie een belangrijke vinger in de pap houden op het gevaar af....

1
2 Dalon

@2
Klopt, en het is de zuidgrens van het Nieuwe Russische Rijk en ze willen graag méér macht/invloed in Syrië. Dat was dan ook de reden dat ze besloten om dictator Assad te helpen in het zadel te blijven. Een democratische regering zou onderhandelingen tussen de russen en nieuwe Syrische regering zwaar bemoeilijken. Immers, een dictator koop je om, met beloftes aan wapens en dat ze hem helpen om z'n dictatuur te behouden, en dergelijke.

5
3 weerman

@3 u bent er nog steeds van overtuigd dat de terroristen van al-Nusra, Al-Qaida, IS, enz. vrijheid en democratie in Syrië zouden brengen?

1
4 Eric

@4
U bent er nog steeds van overtuigd dat alle strijders _tegen_ de dictatuur van Assad, 'slechte' lieden zijn?
U bent er nog steeds van overtuigd dat dictator Assad "het beste" is voor Syrië? Vele honderdduizenden Syriërs waren het daar niet mee eens, aantal jaren terug. Zij begonnen te demonstreren, en dictator Assad beantwoordde dat met geweervuur, met doden tot gevolg, en de vlam in de pan: het FSA was geboren.
Dat die revolutie al snel werd gekaapt door allerlei ongure, extreem-islamitische organisaties is zeer bedroevend. Die groepen moeten bestreden worden, inderdaad. Maar spoel niet het kind met het badwater weg. Het FSA heeft goede argumenten, maar Assad wil er niets van weten en moordt ze allemaal uit, met dikke russische hulp...

5
5 weerman

Het is vanaf het begin een proxy oorlog geweest en dat is nog steeds zo. Voordat Al Qaeda Aleppo aanviel waren er al massale wapenleveranties / steun aan terroristen gegeven, o.a. via Turkije (Turkmenen), vanuit Lybië (ook Sarin), coup pogingen (VS)
Niet te vergeten de 'false flag' Sarin aanval waarmee de VS (o.a.) een 'no fly' zone voor Syrië wilden afdwingen om hetzelfde kunstje uit te halen als in Lybië (beginnen met bestoken infra structuur en regeringsgebouwen waar Gadhaffi mogelijk verbleef)

Nu zit er in Idlib alleen een groot aantal terroristen, Al Sham (voormalig Al Nusra / Al Qaeda) belet andere groeperingen om tot een akkoord te komen met de regering, houdt burgers tegen om het gebied uit te komen, heeft al herhaaldelijk het bestand verbroken etc.
Ook nu weer wil men chemische aanvallen opzetten om de verschrikkelijke Assad te beletten het vredige Idlib binnen te vallen (VS/GB/Frankrijk)

Het Syrisch leger is nu klaar om Idlib te bevrijden van dat tuig, een ultimatum zal spoedig verlopen en dan volgt militaire actie.

Rusland waarschuwt niet voor niks dat het gedaan moet zijn met de spelletjes van de VS en co.

4
6 Proemevla

@6
En nu maar hopen dat Assad straks, als alle tegenstanders zijn uitgeroeid en we weer via satellietfoto's de massagraven mogen zien, er samen met de russen een goeie democratie van maakt, hmmm?

(Iedereen weet wel beter: elke tegenstanders van Assad zal worden opgepakt en 'verdwijnen', zoals al decennia aan de gang is. Blijkbaar hebt u daar geen moeite mee...)

6
7 weerman

@5 beste weerman, democratie zoals wij dat kennen werkt helaas is veel landen niet. De belangen van religieuze en politieke groepen zijn niet verenigbaar en dit leidt dan tot spanningen en gewapende conflicten. De VS en NAVO-landen hebben bijvoorbeeld met het verdrijven van Khadaffi meer ellende veroorzaakt dan er onder het regime van Khadaffi was. U verliest ook de verstrengelde belangen van de VS en Golfstaten uit het oog. Deze hebben er belang bij om president Assad te verdrijven.

2
8 Eric

@7 Hoeveel mensen heeft Europa afgemaakt met de veiligheidsdiensten? Wat is het verschil?
Ze gingen zelfs zover als Gladio en een Irak oorlog waar we in werden gelogen. En die landen willen nu hoog van de toren blazen?

Assad heeft minder bloed aan zijn handen dan die rebellen volgens mij..

3
9 Drs. Mezun

Over de gruwelen van Assad (geen fijne beelden als je doorklikt binnen het artikel):

https://edition.cnn.com/2018/08/30/middleeast/syria-prisons-death-notices-intl/index.html

4
10 zeikenderechter

@10 Het is ook gruwelijk. Maar is het gruwelijker als wat die rebellen deden en doen?

5
11 Drs. Mezun

WaarschuwD? Het is waarschuwT met een T op het eind. En nee, het is blijkbaar geen simpele typefout, anders zou dezelfde fout niet twee regels verderop herhaald worden.

2
12 Neobullseye

@11

De timing met uw opmerkingen was toeval.

Maar ik heb geen inzicht in wat de rebellen daar precies doen anders dan vechten tegen de Russen en Assads leger. Zal vast ook niet netjes gaan.

Punt is dat Assad weer een gifgasaanval aan het plannen is, zoveel is duidelijk. Ik hoop dat de V.S. hem daarna naar God bombardeert.

4
13 zeikenderechter

@13 Je hebt niks meegekregen van enorme slachtingen onder Christenen en zo? U leeft onder een steen?

Google 'Life is horrible': Syria's Christians fear total genocide

Ik zie geen verschil tussen een zware coalitie bom op een gebouw of bus vol kindertjes of gifgas. Resultaat is hetzelfde mensen lijden en gaan dood.

3
14 Drs. Mezun

@13 "Punt is dat Assad weer een gifgasaanval aan het plannen is, zoveel is duidelijk. Ik hoop dat de V.S. hem daarna naar God bombardeert."

En dan? Wat daarna? Want dat is het werkelijke probleem: wat gaat men doen nadat Assad dood is? Democratie kun je niet met het zwaard brengen: Je kunt niet verwachten dat men, nadat de lokale dictator dood is, ineens aardig tegen elkaar gaan doen. Die fout heeft het Westen al een paar keer eerder gemaakt, met als resultaat totale anarchie totdat de volgende dictator opstaat. Daar schiet de bevolking ook niets mee op; sterker nog, ze zijn nog slechter af dan eerst. Waar ze eerst alleen maar een dictator hadden zitten ze nu met een dictator en een totaal kapotgeschoten land.

Voor de goede orde: ik dank niet dat Assad zo'n lieve kerel is, integendeel zelfs. Het probleem is gewoon dat er geen goede volgende stap is.

0
15 Neobullseye

@15

Ik reageer slechts op dat spelletje van Lavrov, die kennelijk geen problemen heeft met gifgas.

Maar mijn wensdenken is ook alleen maar wensdenken.

Trump schiet een paar raketten en dan zijn ze weer klaar. Assad zit er nog wel een tijdje.

0
16 zeikenderechter

@3 "....Een democratische regering zou onderhandelingen tussen...."

HAHAHA! Ja, is inderdaad lastig om met een zegevierende IS/Al Nusra/FSA en andere 'democraten' onderhandelingen te voeren....alhoewel sommige westerse politici daar geen enkel probleem mee hebben.....

En nu weer terug in de realiteit!!

3
17 CoolMemories

@5 "...Het FSA heeft goede argumenten, maar Assad wil er niets van weten en moordt ze allemaal uit, …"

Jij begrijpt niets van de politieke situatie in Syrië!!
ALLE partijen zijn in Syrië toegestaan van conservatief, liberaal tot socialistisch....BEHALVE de communistische partij en de islamitische Brotherhood….om welbekende redenen....!

Maaja, dat zijn nou net de knuffels van links....

4
18 CoolMemories

* Verwijderd door de redactie *

19 Robin

@7 "....elke tegenstanders van Assad zal worden opgepakt en 'verdwijnen', zoals al decennia aan de gang is. Blijkbaar hebt u daar geen moeite mee...).."

WAT begrijp je niet aan een kwetsbare parlementaire democratie en gematigde seculiere regering die zich verdedigen tegen communisten en jihadisten....!?!?!?!?!?

Ben jij de broer van John McCain of zo....?!

3
20 CoolMemories

@9 "...Hoeveel mensen heeft Europa afgemaakt met de veiligheidsdiensten? ….."

Obomba heeft met zijn drones complete bruiloften opgeblazen! -en meer slachtoffers en leed veroorzaakt dan Assad in zijn strijd tegen terrorisme en communisme!

3
21 CoolMemories

@8 De moslims kunnen inderdaad niet met vrijheid om gaan. Dat merken wij hier maar al te goed. Om de haverklap zijn er "incidentjes". Die zorgvuldig onder de pet worden gehouden. Die lui hebben een harde hand nodig om in het gareel te blijven, anders word het een chaos. Dat merken we hier, maar ook in Syrië, Libië en Yemen. Democratie brengen heeft dan ook geen nut. Dat is volgens mij gewoon een smoes om die landen binnen te kunnen vallen.

2
22 benbenieuwd

@13 Nee, Assad is geen gifgasaanval aan het plannen. Het zijn de terroristen en de coalitie die dat doen. Zodat zij een excuus hebben om het Syrische leger aan te vallen.

3
23 benbenieuwd

@5
Is toch een beetje anders verlopen, het was geen vreedzame demonstratie waar Assad op reageerde maar een demonstratie waarbij diverse politie agenten zijn vermoord.

Dan de FSA, de FSA is in eerste instantie gevormd door deserteurs uit het leger en die hebben behoorlijk huis gehouden onder de bevolking in Aleppo en uiteindelijk zichzelf ontbonden.
Daarna is de naam FSA opgepakt door extremistische moslims, terroristen dus.

Dat geldt ook voor de andere groeperingen die nog in Idlib zitten zoals Nour Al Zinki (jarenlang gesteund door de VS)

2
24 Proemevla

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@43 Ieder normaal denkend mens snapt dat Baudet alleen maar aandacht wil.Vreemd dat veel mensen zich daar zo druk om kunnen maken.(adem ...

2 minuten geleden geplaatst door Querido not

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@28Wat maakt dat uit....? De man heeft weinig negatieve ervaringen met een AZC. En daar gaat het om....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Ha...eindelijk eens een normaal verhaal hier. Fijn. Dank je wel Bop!...

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Als ik zoek op azc Eibergen dan zie ik alleen iets over een nieuw azc daar. Over welk azc gaat het nu als die man daar al jaren tegenover woond...

11 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Ennnn daar is ie weer. Je post niet gelezen. Rot een eind op....

12 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@41 Zoals altijd waanideeen.Geen leiding en geen mede reageerders.Nou verzin nog maar iets geks maar weet dat je het elke keer mis hebt.No...

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@40Ieder normaal denkend mens wist al jaren geleden dat Baudet bad news was....

13 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@30Ik denk er nog eens over na. Er is je gezegd dat je niet meer op mij moest reageren zeg je, maar niet door de leiding. Dan blijft er niet...

15 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

En die baudet is zo voor vredelievende oplossingen. Blijkbaar is een wissel plotseling omgezet toen hij zich persoonlijk aangevallen voelde....

18 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
Jasmine JaeXxx CenLesboporn.Flings.comEscort GrilHentai MilftoonNude Beach GifGesica SodiJaiden Animations Nsfw3dhentai UncensoredMelody Marks JapanesePron PriyaMassagesex PornXxxhamGal NudesPorn Anal CreampiesAshley Garaham NudeTamil Boys PhotoWww Indiangaysite ComBrazzers TailorBoob JiggleGia Paige 2023Xhamster.c9mCramped PussyXxx VirginPandora's PeaksPunjabi Aunty XxxBest Rated Sex VideosVideo BokepviralPorn French AmateurFiona Gallagher NakedNaked BoatingXnxx.cpomEnglish Bf Hd MovieVides De PornografiaPron Movie HindiHusband And Wife First SexNikki Waine PornMom Make Love With SonWebtoon SmutPorno NudesBoss Sex VideoSexy Video Full Hd 4kLawrence SexJoi SquirtBowser Gay PornIndian Beauty GirlAda Wong XxxXxx Adult Hindi MovieNow XxxX XxsexyXvjdeosXvideos Pra BaixarZoe ParkerXxxm VideoTongue Out BjTeacher And Boy Sex VideoIndian Beach PornOral Creampie CompAll Escortسكس حارHappy Sexy VideoRahkigiovanniWeb Series Adult VideoHollywood Full SexGilf TumblirLiberty.valentine PornVer Videos Pornos XGood PornvideosDlouha VideaXxx HanpsterBritish Porn Star EscortsXvidios.com/gayNualia DezmallEmmanuel LustinBlue Film Hd VideoSunny Leone 4kSunny Leone Sex Video Full MovieSex While YogaLatina Lesbian ThreesomeKatalina Kyle Anal色情 网站 大全Vrxhat PornHindi Sex Viral VideoBlacked InBrandi Love BdsmScarlett Johansson PronShilpa Shetty PronTorchor PornJogos Adultos AndroidKaitlynkrems Nudeسکس زوجهاLesbian XxxvideoXx Videos MalayalamXxx BadiAmsterdam PornForcedpornSany Lune XxxBest Japanes PornstarsSites AdultosLittlebuff BabeTamil Sex XxxAletaocean PornPawg CreampiePornhubroughHd AdultAsain Streat MeatBig Breasts MasturbatingDaddy And Daughter TabooSexs PokemonSunny Leone Sexy GirlStanding Missionary PornMom Catches Son Jerking OffGaktizzy PornAlexia Anders Banana FeverAshlyen BrookeXxx Old IndianX Vidio JapaniRwby HentaiSunnyleon XxxvideoStep Father Daughter PornBdsm PartiesDesi Kissing XnxxXxx Bf BanglaPakistani Girl PornAbella Danger Sis Loves MeBending Over TitsMysty RayeC.j. Wright PornHdporn LatestPower NudeListcrawler BaltoJabardasti Ka SexKylie QuinBrother Sexs SisterAlura Jenson SoloSybilEnglish PronXhmater ComEva SaldanaAvavillain LeakedAndhra XvideoMandy Flores Porn VideosTop 10 Porn StardSkip The Games Albany GaIvy WilfeShraddha Srinath HotWww XvdeosSitting Sex VideosBlackgranny Pussy