Philippe Lateur, de lijsttrekker voor Partij Islam in het Brusselse Sint-Lambrechts-Woluwe.
Volledig scherm
Philippe Lateur, de lijsttrekker voor Partij Islam in het Brusselse Sint-Lambrechts-Woluwe. © Facebook

Partij Islam-lijsttrekker op Facebook: "Ik snijd je de keel door als een halal-schaap"

De MR-afdeling van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft klacht ingediend tegen Philippe Latteur, de lokale lijsttrekker voor Partij Islam in de Brusselse gemeente. De klacht komt er nadat Latteur via Facebook doodsbedreigingen tegen een vrouw had geuit. Hij dreigt ermee haar te stenigen en noemt haar een 'slet'. De man verklaarde aan de RTBF dat hij niet nadacht toen hij de reacties op Facebook plaatste.

79 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    Dat komt ervan als er partijen tegen eigen volk heersen!
  • Chris de Velde

    6 jaar geleden
    Cordon sanitaire voor dergelijke partij is zinnig. Maar indien er klacht kan/moet ingediend worden voor facebook bedreigingen, dan zou ik tientallen klachten kunnen indienen tegen allerhande rechtse extremisten die me diverse malen (samen met mijn gezin) bedreigen....
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Stem voor het VB. Zelfs in Mechelen kan je een kiezerslijst be.one (van en voor moslims ) vinden; opgericht om daar baas te worden. Toch niet moeilijk in een stad waar bijna 150 diverse identiteiten rondlopen met bijna allemaal een moslim achtergrond. Somers zal ons wel verkopen voor eender welke prijs.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Achter het hypocriete masker schuilt een islamitische wolf die het westen wil verslinden. Het hallucinante is dat alle linkse partijen er aan meewerken, aan de verovering. In de hoop (veel) stemmen te vergaren worden de islamieten verdedigd als nooit tevoren. De boemerang komt echter dreigend terug, zij richten hun eigen partijen op, om hun eigen wetten te installeren. Misbruik makend van ónze democratie.
  • Patrick Voet

    6 jaar geleden
    Het wordt tijd date we behalve aan ons historisch beschermgoed, we ook eens gaan denken aan hoe we ons toekomstig erfgoed gaan beschermen.