(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Tim Dirven

Man rukt hoofddoek van moslima af in Schaarbeek. Vriendin getuigt: "Het was een racist"

De politie van Schaarbeek is een onderzoek gestart naar een mogelijk geval van islamofoob geweld op de parking van een supermarkt. Een onbekende man trok er de hoofddoek van een moslima af en zou haar ook verbaal hebben aangevallen, meldt Bruzz. De vrouw diende een klacht in bij de politie.

84 reacties

  • lars vandenberge

    6 jaar geleden
    Een Europeaan in Schaarbeek in de Action?
  • Marius Merchiers

    6 jaar geleden
    Ik snap niet wat mensen tegen hoofddoeken hebben? Laat die mensen toch doen? Ze doen u toch geen kwaad? Ik vind het ook mooier zonder hoofddoek en het is spijtig dat ze hun mooie haar niet mogen laten zien maar tja het is hun cultuur en heb daar respect voor.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Iedereen mag dragen wat men wil maar dat er een grote discriminatie is tegenover niet Moslims daar hoort men UNIA niet over. Waarom mag een vrouw die geen Moslim is geen hoofdbedekking dragen op een paspoort en zij wel een hoofddoek? dat is één van de vele feiten.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Velen beweren dat de hoofddoek een symbool van vrouw onderdanigheid is, ik denk dat ook, daarom dat symbool van het hoofd rukken en over de grond slepen vind ik er wel erover. Men kan het doodgewoon negeren. Dit voorval duidt dat er meer spanningen zijn dan we denken.
  • Herman Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Wat heeft het aftrekken van een hoofddoek met racisme te maken? Volgens mij niets, omdat een hoofddoek ook gedragen kan worden door een blank(wit)-iemand, een Europees type dus. Dus dat stuk textiel heeft geen raciale eigenschap. Wat men de agressor wel kan aanwrijven is een daad van “islamofoob” geweld.