Een grote groep lepelaars in de IJssel bij Welsum.
Volledig scherm
Een grote groep lepelaars in de IJssel bij Welsum. © Mark Wolvenne

Groep van vijftig lepelaars bij Welsum, hoe zeldzaam is dat eigenlijk?

Een groep van minstens vijftig lepelaars is al dagen te zien langs de IJssel bij Welsum.  Een schitterend gezicht, zegt vogelaar Erik Mensonides, die excursies organiseert in de uiterwaarden. ,,En hij wordt steeds talrijker.”

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Heino dankt geweldige Stijn Kogelman voor tweede zege, SV Urk moet genoegen nemen met een punt

    Heino dankt geweldige Stijn Kogelman voor tweede zege, SV Urk moet genoegen nemen met een punt

    VVOG ging drie weken geleden onderuit tegen Scherpenzeel en verloor daarmee de koppositie. Het kreeg vanmiddag de kans die terug te winnen en dat leek te gaan gebeuren, maar een late treffer van Excelsior’31 gooide roet in het eten. DVS’33 bleef eveneens teleurgesteld achter. FC Ulu Spor trok daarentegen aan het langste eind in de derby tegen CSV’28 en SC Genemuiden won van ODIN’59. Heino besloot deze speeldag met een fraaie overwinning op Pelikaan S.