Emily van Rheenen
Volledig scherm
Emily van Rheenen © Marco Okhuizen

Zo leer je als student snel goedkoop en gezond koken

Voor het eerst je eigen potje koken is een flinke uitdaging voor veel studenten. En dan natuurlijk liefst zo goedkoop mogelijk. Emily van Rheenen (25) geeft tobbende studenten houvast met haar kookboek De studentenchef.

  1. Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
    24

    Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalen­kro­ket? Onbestaan­baar!

    De hoge garnalenprijs drijft vooral Belgen tot wanhoop. In Nederland eten we graag een garnalencocktail of een broodje verse garnaal, maar onze zuiderburen zijn helemaal dol op de gepelde delicatesse. Vooral als ze zijn verwerkt in een kroket. Hun culinaire snack wordt door schaarste onbetaalbaar en de garnalenkroket dreigt zelfs van de menukaart te worden geschrapt. ,,Een kiloprijs van 80 euro, niet normaal meer.’’