De naakte molrat.
Volledig scherm
De naakte molrat. © rv

De naakte molrat eet kaka van haar koningin om goed voor haar kinderen te kunnen zorgen

Wie denkt dat hij veel moet tolereren van zijn baas, denkt voortaan maar eens aan de molrat. Tot voor kort begrepen biologen niet waarom de vrouwelijke werkers voor de jongen van hun koningin zorgen. Maar recent onderzoek geeft het verlossende antwoord: de beestjes eten de uitwerpselen van hun koningin op om zich beter voor te bereiden op de zorg voor haar kinderen.

2 reacties

  • Frank Bruynooghe

    6 jaar geleden
    Het is een uniek diertje. Het wordt 20 à 30 jaar oud. Een gewone huisrat wordt 2 à 5 jaar oud. Zodus wordt een naakte molrat makkelijk 4x tot 6x ouder dan andere ratten. Tevens is de naakte molrat immuun voor kanker. Dit alles maakt dat de naakte molrat een gegeerd studie-object is geworden. Vooral studies omtrent levensduurte en de immuniteit aan kanker. Het diertje zal beslist nog voor toekomstige verrassingen zorgen!!!
  • joyce vermaelen

    6 jaar geleden
    Ook interessant is dat deze mol ratten volledig incestueus zijn. De koningin paart uitsluitend met haar zonen. Raar dat zo'n weetje niet vermeld wordt. Binnenkort moeten we dat in onze maatschappij ook aanvaarden want het is "natuurlijk" :-D