EO
Volledig scherm
© EO

Bert van Leeuwen: Vlam slaat steeds vaker digitaal in de pan

EO-presentator Bert van Leeuwen mengt zich in het nieuwe seizoen van Het Familiediner opnieuw in slepende familievetes. Volgens Van Leeuwen zijn sociale media steeds vaker de oorzaak van de meest bizarre conflicten.

  1. Tokkies spreken voor het eerst sinds familienaam werd geruïneerd: ‘Media hebben ons kapotgemaakt’
    PREMIUM
    exclusief interview

    Tokkies spreken voor het eerst sinds familie­naam werd geruïneerd: ‘Media hebben ons kapotge­maakt’

    Massa’s kijkers smulden ervan, maar alle faam bracht De Tokkies naar eigen zeggen alleen maar ellende. Een documentaire op Prime Video moet 20 jaar later voor eerherstel zorgen. We kregen een exclusief kijkje in hoe het nu gaat met de familie, die ongewild synoniem kwam te staan voor asociaal gedrag. ,,Als iemand erachter komt wie ik ben, willen ze me soms niet in de buurt hebben.”
  2. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.