AFP
Volledig scherm
© AFP

John McCain heeft boodschap voor Trump in afscheidsbrief: "Amerika's idealen verzwakken als we ons verstoppen achter muren"

De Amerikaanse senator John McCain, die zaterdag overleed aan de gevolgen van kanker, heeft de bevolking in een afscheidsbrief opgeroepen zich niet te laten verleiden door "stammentwisten". In de brief, die gelezen kan worden als een boodschap aan president Donald Trump, zegt McCain dat de grootsheid en het prestige van de VS in gevaar zijn "als we ons verstoppen achter muren in plaats van ze neer te halen". Tegelijkertijd drukt McCain het optimisme uit dat de Amerikanen nog altijd kunnen samenwerken voor een gemeenschappelijk goed.

27 reacties

  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    De woorden van McCain staan lijnrecht tegenover zijn daden als politieker. Je moet niet voor Trump zijn, maar onbetrouwbare huichelarij is er bij hem niet, in tegenstelling tot diegenen die hem niet-aflatend aanvallen.
  • Ludo Wouters

    6 jaar geleden
    Beste Dirk, ik doe mijn deur 's avonds goed op slot. Ik heb een omheining rond mijn hof. Ik heb goede relaties met mijn buren. Dit wil niet zeggen dat de hond van de buren of de kippen van mijn buren op mijn gazon mogen komen om hun behoefte te doen. Laat jij de deur van je auto en van je huis van het slot? Een muur of een hek is hetzelfde hoor.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Ludo, ik vond persoonlijk de muur van Berlijn niet zorgde voor goede buren. Muren zorgen NOOIT voor goede buren, wel voor buren die van elkaar vervreemden, die op zichzelf leven en duidelijk maken dat ze niet gesteld zijn op eender wie. Muur, het woord zegt het zelf.
  • Ben Van Loon

    6 jaar geleden
    Volledig met je akkoord, Ludo Wouters!
  • Marc Verschaeren

    6 jaar geleden
    Bla bla bla , met de vlag zwaaien en orakelen hoe groot zij wel zijn ! . Donald das de realiteit en die kan hard zijn ! .