RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Politie Limburg arresteert twee mannen na doodschieten agent in Spa

In Spa werd een Belgische agent doodgeschoten. Beeld © AFP

De twee mannen die nog werden gezocht na de schietpartij in Spa waarbij dit weekend een politieagent om het leven kwam, zijn opgepakt in Nederland. Ze werden aangehouden in Limburg.

Dat bevestigt de politie aan RTL Nieuws na berichtgeving van Vlaamse media. Eén van de verdachten zou zichzelf hebben gemeld op het bureau, maar de politie kan dit niet bevestigen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd het vuur geopend op een 38-jarige politieman, in de buurt van een café in Spa. Die was daar met een collega na een melding van een ruzie in het centrum van de stad. 

De politie had gistermorgen vroeg al de 36-jarige Nederlander Yvo T. aangehouden. Het is onduidelijk of deze Yvo T. ook de schutter is. Zijn verhoor is volgens het parket nog steeds gaande. Over zijn verklaringen doet het parket geen mededelingen.

Ooggetuige: 'Agent zei dat de dader h​et pistool op het hoofd richtte'

Nederlander

Wat er precies in het uitgaanscentrum van Spa - waar het erg druk was vanwege de Grand Prix van België - is gebeurd, blijft nog erg onduidelijk. Drie Nederlanders zouden zaterdagnacht de toegang zijn geweigerd tot een café. Daarop ontstond ruzie en werd de politie gebeld. De mannen liepen weg en stapten in een taxi. Daar zaten al twee passagiers in die de chauffeur een half uur eerder in Francorchamps had opgehaald.

De politie stopte de taxi vervolgens voor een controle. Een 38-jarige hoofdinspecteur, vader van drie kinderen, werd daarop door een van de passagiers onder vuur genomen. Hij kreeg een kogel in het hoofd en overleed ter plekke. Een andere agent schoot terug, waarbij hij mogelijk Yvo T. verwondde. Die vluchtte en werd na zeven uur opgepakt in Spa.

De andere twee verdachten zijn dus vandaag aangehouden. Wie van de drie verdachten op de agent heeft geschoten, is niet duidelijk.

In de auto, een taxi, zaten dus nog twee passagiers. Die ziet de politie als getuigen. Zij hebben zich gemeld bij de politie

Bestuurder

Volgens het parket heeft de politie de bestuurder van de taxi verhoord. Hij is in shock. Hij kon niets vertellen over de identiteit van de schutter, omdat alles achter zijn rug gebeurde.