Deelnemers aan het game-evenement vlak voor de schietpartij
NOS NieuwsAangepast

Schutter opent vuur bij game-evenement in Florida: drie doden

In Jacksonville in Florida heeft een deelnemer aan een game-evenement het vuur geopend op andere gamers. De man schoot twee mensen dood, verwondde er elf en pleegde daarna zelfmoord.

De dader was een 24-jarige man uit Baltimore. De politie onderzoekt zijn motief. Volgens lokale media lijkt het erop dat de man in woede ontstak nadat hij had verloren.

De dader, David Katz, deed mee aan een Madden 19-toernooi, waarbij mensen het in een Americanfootballspel tegen elkaar opnemen. De beste spelers zouden doorgaan naar een landelijk toernooi in Las Vegas.

Het toernooi was live te volgen op streamingplatform Twitch. In onderstaand fragment is onder meer te horen hoe meerdere schoten worden gelost.

Schietpartij Florida te horen in stream van game-evenement

Volgens een getuige gebruikte Katz een handwapen en liep hij achteruit terwijl hij om zich heen schoot. Negen van de elf gewonden zijn geraakt door een of meer kogels. Hun toestand is stabiel, zegt de sheriff van Jacksonville. De andere twee raakten gewond in de verdrukking toen ze op de vlucht sloegen.

Agenten van de FBI hebben inmiddels een doorzoeking gedaan in het huis van Katz' vader in Baltimore. Onduidelijk is nog of dat waardevolle informatie heeft opgeleverd.

Sheriff Jacksonville: verdachte is dood

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl