Het geld dat voorzien was voor hulp aan de Palestijnen aan de Gazastrook zal ergens naar programma's gaan "met een hoge prioriteit".
Volledig scherm
Het geld dat voorzien was voor hulp aan de Palestijnen aan de Gazastrook zal ergens naar programma's gaan "met een hoge prioriteit". © AFP

Trump annuleert 200 miljoen dollar aan hulp voor Palestijnen

De Amerikaanse regering gaat meer dan 200 miljoen dollar die voorzien was voor hulp aan de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook "heroriënteren". Dat heeft een hoge functionaris van het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd. 

23 reacties

  • Jan Van Vlaanderen

    6 jaar geleden
    Heel goed ,dat gaat anders nooit opgelost worden
  • Tommaso Pizzico

    6 jaar geleden
    Israël krijgt jaarlijks 2,75 miljard dollar cadeau van de USA en daar moeten ze niets voor terugdoen, wat anders als 200 miljoen...
  • Tommaso Pizzico

    6 jaar geleden
    Francinne Declerque je bent maar half op de hoogte, dat geld was niet alleen bestemd voor Gaza maar voor alle Palestijnen ook voor die van de westelijk Jordaan oever of zijn voor jou alle Palestijnen terroristen ?
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Is dit een beslissing van Trump of van het congres?
  • censor

    6 jaar geleden
    Daar maken ze toch maar bommen mee.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu: Israël zal ondanks internationale druk Rafah aanvallen - Tel Aviv plant “evacuatie” Gazanen naar “humanitaire eilanden”

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu: Israël zal ondanks internatio­na­le druk Rafah aanvallen - Tel Aviv plant “evacuatie” Gazanen naar “humanitai­re eilanden”

    De leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat heeft Israël donderdag opgeroepen om snel nieuwe verkiezingen te organiseren. Hij vindt dat premier Benjamin Netanyahu een “obstakel voor de vrede” vormt. Dat kwam hem op forse kritiek te staan van Benny Gantz, minister van het Israëlische Oorlogskabinet. Die noemde de oproep “ongepast en onaanvaardbaar”. De relatie tussen de bondgenoten verslechtert nu vanuit de VS steeds meer kritiek klinkt op de manier waarop Israël oorlog voert. Lees hier de ontwikkelingen van donderdag 14 maart terug.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Macron wil meer sancties tegen Iran - Al 97 journalisten gedood in Gazaoorlog

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Macron wil meer sancties tegen Iran - Al 97 journalis­ten gedood in Gazaoorlog

    Premier Alexander De Croo (Open Vld) is voor sancties tegen de Iraanse Revolutionaire Garde, dat liet hij woensdag weten voor het begin van de EU-top in Brussel. Ook de Franse president Emmanuel Macron wil meer sancties van de Europese Unie tegen Iran na de grote aanval op Israël afgelopen weekend. De VN-Veiligheidsraad stemt niet vandaag, maar vrijdag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat blijkt uit de agenda van het orgaan. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 april terug.