door Moskowfiets in Gezondheid  ·  43 Reacties

  • 0
  • 386x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dus ook dit was allemaal bangmakerij. Stop geruchtenstromen nu eens. Wacht af tot er een duidelijke uitslag is vóór men gaat gillen.

1
1 gaulette

OK, Big Pharma-complotcommentaar in 3, 2, 1 ...

1
2 RichardR

In principe is iedere medicijn verkeerd.
En zeker voor een kind waar alles zich nog moet ontwikkelen .
Tenzij men uit twee kwaden het minst kwade moet kiezen .

2
3 No newstoday

@1
Eigenlijk is de conclusie: het doet niets.

Ze zien geen schade maar ze zien ook geen positief effect.

Ritalin is een stofje met een amfetamine-achtige werking. Dat zou een maatschappij niet aan ca 20% van alle jongetje moeten geven omdat hun gedrag niet in een hokje past. Dat is geen complotdenken. Dat is gezond verstand.

6
4 provo

@4

Je hebt er werkelijk waar geen verstand van...

4
5 Aardenaar

@5
En zo heeft iedereen wel wat.

U bijvoorbeeld bent arrogant om zo een post te schrijven. Dat zou ik dan weer nooit doen.

5
6 provo

Dit is de uitkomst van een promotieonderzoek.

Ik herhaal: van een promotieonderzoek.

Iedereen die denkt meer over dit onderwerp te weten dan een promovenda, mag dat zeggen.

Houd er rekening mee dat deze promovenda eerst minimaal één relevante universitaire studie heeft gevolgd, met daarna meerdere jaren promotieonderzoek (waar natuurlijk ook studie bij hoort). Ze heeft daarbij gebruik gemaakt van alle wetenschappelijke kennis die wereldwijd over dit onderwerp beschikbaar is. Haar voortgang is continu besproken met haar promotoren, die nóg meer kennis over dit onderwerp hebben dan de promovenda zelf. Naar alle waarschijnlijkheid heeft ze ook enkele publicaties gedaan in internationale vakbladen, en heeft ze de reacties daarop meegenomen in haar onderzoek. Daarnaast zal ze veelvuldig overleg hebben gepleegd met andere onderzoekers die aan andere instituten zijn verbonden.

Heb je desondanks het idee dat jij meer weet dan zij? Dan mag je dat natuurlijk vertellen. Vanzelfsprekend geef je daarbij aan waarom jij meer gelijk hebt dan zij - en als het even kan vermeld je er bij  _wat_  er fout zou zijn aan haar conclusies, en  _waarom_  haar conclusies fout zuden zijn.

4
7 Intellector

Nou, gelukkig, is dat voor eens en altijd duidelijk...

1
8 Dzzz

@4
"... maar ze zien ook geen positief effect."
Dit kun je denk ik niet zo zeggen. Wanneer de medicatie de symptomen van ADHD onderdrukt, is dat wel degelijk een positief effect, ook als het geen permanente genezing of zelfs maar verbetering bewerkstelligt.
Vergelijk het maar met pijnstillers: die verhelpen doorgaans niet de oorzaak van pijn (ontstekingsremmende middelen daargelaten), maar hebben toch het positieve effect dat mensen aanzienlijk minder lijden. De echte oorzaken van de problemen zullen op andere manieren moeten opgelost moeten worden -- vaak door natuurlijk beloop.

Wanneer (zeer) ernstige ADHD-verschijnselen kunnen worden onderdrukt met Ritalin, kan dat voor zo'n kind en diens omgeving per saldo toch positief uitpakken. Maar je moet natuurlijk wel afwegen of de situatie ernstig genoeg is om medicijnen te gaan voorschrijven. Ieder kind met druk gedrag of concentratieproblemen meteen maar volstoppen met pillen is absoluut niet goed.

1
9 RichardR

Ik heb zelf concentratie problemen geen gedragsproblemen geen hyperactieve problemen , ik heb zelf overigens geen medicatie gehad , maar je moet eens weten hoeveel moeite het mij kost om te kunnen blijven focussen op een taak of simpele opdracht , voor mijn kop afgeleid is , het is natuurlijk een keuze die je voor je kind zelf maakt maar toch , bij deze.

0
10 MarcusCole

@7
U post als Intellector zowel als Aardenaar?

Mag hoor. Ik ben al blij dat u hiermee de moeite neemt uit te leggen wat uw bezwaren zijn.

Ik heb het nog mild gehouden met mijn kritiek. Ik herhaal alleen maar haar eigen conclusie. Een conclusie die genegeerd wordt in de media. En die conclusie is: ADHD-ers die ritalin slikken zijn op de lange termijn niet beter af dan ADHD-ers die dat niet doen.

Verder heb ik vertrouwen in mijn kennis over dit onderwerp. Er zijn wel meer studies gedaan naar lange-termijn effecten van ritalin, ik ben redelijk op de hoogte. Ik verwijs alleen naar gezond verstand. De miljoen-euro vraag is: is het een goed idee om 20% van de jongetjes vanaf jonge leeftijd te behandelen met een stof met amfetamine-achtige werking. U krijgt 10 seconden!

4
11 provo

@9
“Wanneer (zeer) ernstige ADHD-verschijnselen kunnen worden onderdrukt met Ritalin”

Lijkt me de crux, deze zin.

Als u mijn post leest ziet u dat ik het heb over 20% van de jongetjes die ritalin krijgen. Dat is waar ik me zorgen over maak.

Dus: niet alleen ernstige ADHD-ers krijgen ritalin. Nee, ieder jongetje dat een beetje druk is en papa wakker houdt bij zijn avondtukkie die krijgt het door zijnstrot geduwd.

3
12 provo

@4
"Ritalin is een stofje met een amfetamine-achtige werking. Dat zou een maatschappij niet aan ca 20% van alle jongetje moeten geven omdat hun gedrag niet in een hokje past."

Gewoon fout.
-Ten eerste probeer je hier aan te geven dat Ritalin eigenlijk amfetamine is ofwel speed en dat de maatschappij dus geen drugs moet geven aan kinderen.
Dat is appels met peren vergelijken.
Ten tweede,
In gecontroleerde onderzoeksresultaten is bij ongeveer 70% van de adequaat behandelde kinderen en adolescenten met ADHD een positief effect aangetoond op hun concentratie, activiteit, impulsiviteit en agressiviteit.
En,
Niks hokjes plaatsen, vaak een weloverwogen beslissing van arts en ouders..

3
13 Aardenaar

@13
Het 2e punt:
De grote grap is dat ritalin ook een positieve uitwerking heeft op concentratie en leervermogen van mensen zonder ADHD.
Het is geen geneesmiddel. Het is doping.

Mijn beschrijving van ritalin als stofje met amfetamine-achtige werking is gewoon de spijker op zijn kop. Dat is wat het is. Ook geen stom toeval dat het amfetamine-achtig werkt want dat was precies de bedoeling van de ontwerpers.

3
14 provo

@14

"De grote grap is dat ritalin ook een positieve uitwerking heeft op concentratie en leervermogen van mensen zonder ADHD."

- Dus en waarom zou je het dan niet in kunnen zetten als behandeling bij adhd of add?

"Mijn beschrijving van ritalin als stofje met amfetamine-achtige werking is gewoon de spijker op zijn kop. "

-Nee dat is het niet.
Er is namelijk ook een groot verschil tussen heroïne en codeïne.

3
15 Aardenaar

@15 , met mensen die vinden dat "het is gewoon zo" een goede argumentatie is, is het lastig een gesprek te voeren.

5
16 Intellector

@15
“Dus en waarom zou je het dan niet in kunnen zetten als behandeling bij adhd of add?”
Dat kan je best doen.
Maar als 20% van de jongetjes binnen de diagnose ADHD valt dan klopt er iets niet met die diagnose.
Het merendeel van die 20% die is niet ziek maar net wat drukker of lastiger dan gemiddeld. In die groep wordt nu met een psycho-actief middel het gedrag een andere kant uitgestuurd. Ik denk dan: Brave New World.

Ritalin is een stofje met amfetamine achtige werking maar chemisch gezien is het geen amfetamine. Dat is wat het is en dat is wat ik bedoel te schrijven. Dat er dan een groot verschil is tussen heroine en codeine dat heeft er verder iets mee te maken.

4
17 provo

@16
“Het is zo” is niet het argument, het is het feit.

En het feit dat het een feit is, dat is dan het argument.

(om ervan af te zijn: als u uzelf belachelijk wilt maken en wilt beweren dat ritlain GEEN amfetamine achtig stofje is, dan geef ik u daar nu de kans voor. U heeft van mij dan verder geen last meer, ik zie dan niet wat ik nog uit deze discussie kan halen)

3
18 provo

"Het is zo".
Met als argumentatie: "het is zo".

Heel geloofwaardig...

3
19 Intellector

@19
U zeurt.

Als een of andere gek beweert dat 1+1 is niet 2 dan ga ik ook Epicurus er niet bij halen.

Ik daag u uit: stop met zeuren en wees eens stoer. Als u echt denkt dat ritalin geen amfetamine achtig stofje is dan moet u dat zeggen. In plaats van dit nietszeggende gezeik. Wat wilt u bereiken?

3
20 provo

Ik zeg toch al dat de door jou gevolgde redenatie inclusief jouw argumentatie uiterst geloofwaardig is?

question

2
21 Intellector

@21
Ik vind dit eerlijk gezegd wel een klein beetje laf.

Maar vooruit, groeten van provo en een fijne dag verder. Wie weet tot later en dan hopelijk met open vizier.

4
22 provo

Mijn vizier is altijd open, hoor, maak je daar maar geen zorgen over.

1
23 Intellector

@23
Nee hoor, dan had u mijn tot 2 keer toe herhaalde uitdaging wel aangenomen.

Want hoe dan ook, logisch gezien zijn er maar 2 mogelijkheden:

Ritalin is wel een amfetamine achtig stofje, of ritalin is dat niet.

Niet een heel ingewikkelde kwestie dus.

4
24 provo

@11 "En die conclusie is: ADHD-ers die ritalin slikken zijn op de lange termijn niet beter af dan ADHD-ers die dat niet doen."

Waar leest je dat in het onderzoek?
http://www.rug.nl/research/portal/publications/stimulants-and-the-developing-brain(edf21de4-4b93-4002-8a60-8c0203e8251e).html

0
25 Mevrouw Stemband

Ik houd niet zo van mensen die meteen uitgaan van allerlei aannames. Vooral niet als die aannames neerkomen op een beschuldiging van onethisch gedrag.

1
26 Intellector

“Zij stelt in haar onderzoek ook vast dat kinderen met ADHD die medicatie gebruiken dezelfde ontwikkeling in hun gedrag laten zien als kinderen met deze stoornis die geen medicatie gebruiken.”

@25
Bovenstaande quote komt uit het Telegraaf artikel dat de bron vormt van dit draadje.

De Telegraaf komt ook nog met een quote van de promovenda zelf:

„Zij (de artsen) dienen zich goed te realiseren, dat bij zowel de kinderen die wel als geen medicatie hebben gebruikt de symptomen afnemen als ze ouder worden.”

2
27 provo

Het zou me meer interesseren wat de oorzaak is van ADHD.
20 jaar geleden hoorde je nog niets over deze aandoening en nu lijkt het een volksziekte te zijn.

0
28 sockknitter

@28 Ik had liever gehoopt dat er 20 jaar geleden meer bekend was over ADHD dan er nou is , dat had me heel veel gescheeld in mijn volwassen leven.

0
29 MarcusCole

@26
U durft wel zeg.

Deze hele discussie begint ermee dat mij wordt verweten dat er bepaalde bedoelingen zitten achter mijn beschrijving van ritalin als een amfetamine-achtig stofje.

Ik beschuldigde u van lafheid, dat heeft niets met ethiek te maken.

Overigens expres in de verleden tijd gesteld. Met uw constante geduik begin ik te vermoeden dat ik wel degelijk met een onethische lobbyist te maken heb.

4
30 provo

@27 Inderdaad gaat dat over de lange termijn; het lijkt erop dat de medicatie weinig effect heeft op de uiteindelijke ontwikkeling van het brein c.q. symptomen en functioneren.

Mensen die medicatie slikken kunnen namelijk best positieve gevolgen hebben door de medicatie op moment van slikken zonder dat dit dus een blijvende verandering veroorzaakt, wat je conclusie uit @4 wel erg kort door de bocht maakt.

0
31 Mevrouw Stemband

@30 zie @11 voor jouw beschuldiging.

1
32 Intellector

@32
Ik zie geen beschuldiging.

Of heel misschien….

U doelt toch niet op de 1e zin waarin ik me afvraag of Intellector en Aardenaar 1 persoon zijn?

Want als dat o is dan betreft het een honest mistake. Als u de discussie bekijkt dan moet u toegeven dat het geen onlogische gedachte is van mij. Daarnaast zeg ik nog: zelfs als het zo is dan maakt het mij niet uit.

1
33 provo

Daar doel ik dus wel op.

Ik zie het als een insinuatie van onethisch gedrag.

1
34 Intellector

@31
Dit was nou bij nujij ook al zo.

Je kunt niet normaal discussiëren over dit onderwerp. Allemaal mensen die het persoonlijk nemen en niet de hele posts lezen. Ze lezen alleen maar wat ze willen lezen.

Nog 1 keer mijn punt samengevat:

-allereerst, u heeft gelijk. Het kan best positieve gevolgen hebben op de langere termijn zonder negatieve schade, MAAR

-ook bij gezonde mensen kan het positieve gevolgen hebben op de lange termijn zonder schade. En dan? Moeten we dan allemaal aan de ritalin?

-20% van de jongetjes krijgen ritalin voorgeschreven. Zie vorige punt: we zijn hiermee op een punt beland waarin gezonde mensen middels een stofje beter moeten gaan functioneren. Ik zeg nog 1 keer: Brave New World!!

3
35 provo

De vraagstelling was of de medicatie schadelijke effecten zou hebben. Dat werd (en wordt, helaas) regelmatig beweerd door alternatieven, zoals de hier beruchte "Anna" van de Niemen.

Ook los van de angstzaaierij door de alternatieven waren er, gewoon regulier gezien, nog lichte twijfels of er niet toch een nog onbekend schadelijk effect zou kunnen zijn.

Dit promotieonderzoek heeft laten zien dat ook een zorgvuldige zoektocht geen schadelijke effecten kan aantonen.

De (on)wenselijkheid van het breed toepassen van vergelijkbare stoffen is een andere discussie. Die staat los van het (promotie)onderzoek waar het hier over gaat.

1
36 Intellector

@35 "Moeten we dan allemaal aan de ritalin?"

Nee, wat een onzin. Zelfs uit dit onderzoek blijkt dat de als er al positieve gevolgen zijn deze minimaal zijn. Echter mensen met ADHD kunnen baat hebben tijdens het gebruik van ritalin. Ze houden er dus niets blijvends aan over, maar tijdens het gebruik kan het een positief effect hebben.


"20% van de jongetjes krijgen ritalin voorgeschreven."

Graag zou ik een bron zien van die bewering.
Hoewel het voor jongens hoger ligt dan voor meisjes is het gemiddelde ADHD diagnoses wereldwijd voor jongens tussen de 8-12 procent. Daarboven op zouden volgens jou dus nog 8 procent zonder diagnose ritalin krijgen.

Momenteel is volgens mij de discussie over het voorschrijven van ritalin ook nog gaande, en gelukkig is de stijgende trend aan het afnemen. De gezondheidsraad heeft er 2 jaar geleden nog een rapport aan geweid (pdf):
https://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/files/adhd_medicatie_en_maatschappij_201419.pdf

0
37 Mevrouw Stemband

“De (on)wenselijkheid van het breed toepassen van vergelijkbare stoffen is een andere discussie. Die staat los van het (promotie)onderzoek waar het hier over gaat.”

Nee hoor. Lees het Telegraaf artikel maar. De promovendus vindt dit wel degelijk een interessante discussie. En ze probeert deze discussie ook uit volle macht aan te zwengelen. Maar ze wordt helaas niet gehoord.

Ik weet niet of u ingevoerd bent in de wetenschappelijke wereld in Nederland. Ik wel aardig. In Groningen zijn ze pionier op het gebied van MRI hersenonderzoek. En het is inderdaad een aardige gedachte om met de MRI te kijken naar de hersenen van een paar honderd “ADHD-ers” die wel of niet ritalin hebben geslikt. Als er verschillen waren gevonden dan was dat wereldnieuws geweest. Vandaar ook dat deze onderzoekers ZonMW geld hebben gekregen voor dit onderzoek. Nu ze geen verschil hebben gevonden luidt de conclusie dat het niet tot afwijkingen leidt die met de MRI kunnen worden aangetoond. Dat is iets anders dan bewijzen dat er geen verschil is. Die verschillen zijn er hoogstwaarschijnlijk wel, dat is met dieronderzoek aangetoond.

3
38 provo

@37
Nou, ik ben alvast blij dat u het met me eens bent dat het goed is dat het ritalin gebruik afneemt.

Dat zal niet zijn omdat u het volledig oneens bent met mijn betoog tot dusver.

Over die precieze cijfers heeft u gelijk. Ik zit er een factor 2 naast. Sorry, ik deed het uit mijn hoofd. Ook ik ken cijfers die in 2014 in het nieuws zijn geweest. Toen was het 8-12% van de jongetjes. Toen was echter nog spraken van een verviervoudiging van gebruik over een periode van 10 jaar. Zelf vind ik 5% en 10% trouwens ook bizarre percentages.

Op pagina 26 van het rapport dat u meestuurt staat de Gauss curve die bewijst dat ADHD geen ziekte is. Er is namelijk sprake van een normale verdeling. Als het een ziekte zou zijn dan zou je een abnormale verdeling hebben (met een piek of piekje aan het eind). Ik vermoed trouwens dat als je heel goed kijkt zo’n piepklein piekje toch te vinden is. Die moet je ritalin geven. De rest heeft gewoon pech, er is vast ook wel een Gauss curve die wel gunstig voor ze uitpakt.

3
39 provo

Dit zegt de FDA over Titalin ( en daar hecht ik meer waarde aan dan aan de Telegraaf question
http://www.fda.gov/downloads/Drugs/DrugSafety/UCM089090.pdf

0
40 CayMan

@28 Er werd best wel onderzoek gedaan naar kinderen die anders werkten je kunt hier denken aan autistische kinderen maar ook ADD , en ADHD , alleen dat werd gedaan in Oostenrijk en in de jaren '20 en '30 en je weet wat daar mee gebeurd is in de jaren '40 , daarna is het gigantische verguisd , pas de afgelopen jaren word er weer echt onderzoek naar gedaan.

0
41 MarcusCole

@40
Je verwijst naar de Amerikaanse bijsluiter, die door de producent is opgesteld en door de FDA is goedgekeurd, dat is heel wat anders dan een wetenschappelijk proefschrift over Ritalin.
Waarom trouwens de Amerikaanse bijsluiter en niet de Nederlandse?

0
42 kwatta
43 kwatta

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

Wat een l*l-verhaal.Als Oekrainen een "venster" zouden hebben vrijgemaakt, waarom zijn die terroristen dan eerst richting Belatus gevlucht, ip...

1 minuut geleden geplaatst door sockknitter

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@6 Als ik naar de supermarkt ga, vooral in de late avond, krijg ik toch sterk de indruk dat ik in Marokko en Somalië woon. Alleen een klein...

1 minuut geleden geplaatst door Rooibos

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@3Goed hè!Maar kan beter, via een enkele reis. :D...

4 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

@3Ik ben tegen dat systeem, maar dat is wel een andere discussie....

7 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Strongoli
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@3Dat gaat ècht niet gebeuren, want als de wind verkeerd staat, krijgt Rusland te maken met een fall-out. En waarom zou Rusland z'n eigen b...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Afschaffen....

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Oeps112
'Pro Palestina activisten' saboteren het onderwijs op Amsterdam University College

https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/pro-palestina-activisten-saboteren-het-onderwijs-op-amsterdam-university-college...

11 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Ron MVV Maastricht .
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Nee, we hebben geen tekort aan plaatsen maar te veel asielzoekers. Als we nu die uit veilige landen terugsturen, hebben we genoeg plaats. En deg...

11 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Strongoli
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

excuus, eerste zin "reacties" moet zijn: fracties....

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Peiling: kwart wil PVV stemmen bij Europese verkiezingen

@1Er zijn maar enkele reacties u het Europees Parlement. Je moet als kiezer dus wèl weten bij welke alliantie je partij aangesloten is. Dat k...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Older Couples Making LoveUndressed WomenHot Thighs PornAwmf PornMia Khalifa Ke VideoBehind The Scenes PornWomen Naked In PublicBlack Street HookersAlex499990Onlyfans Leaks WebsiteX Video Hd HotTits PronFamosas NuasNicole Ari Parker NudeEva De Vil JoiCameltoe VidoesSex IndinBlue Film ChalaoYou PornosMia Martinez PornLuara Linney NudeHot Desi Aunty Porn VideosErotic Sex Movies OnlineEscort ForumSavanna Santos PornWeb Series BoobsBig Ash PornNude CistaChij Badi Hai Mast MastMy Mother HentaiMundomaisVery Dangerous Sex VideoDeepthroat HdTeens FuckhardBlack Beast KuroinuFatgirl AnalBest Anime Sites RedditBest Gore Like WebsitesFree Porn BdmsNice AssxxXx Sexy MovieAunty Hot Web SeriesArch NudesMichael Myers PornNude StepsisTonicmoviesVídeo Sexo ViolentoCock PictureKarishma Kapoor Ka SexHuge Black ClitSuper Petite PornNudeafrica ComLadyxena ComVidéos Pornos Amateurs GratuitesFatalmodesWww.x Video.comBlack Female PornstarsRule 34 FiorayneEsperanza Gómez NudeStephanie Beatriz SexyLatinsexJapanese FemdomJulia Ann CreampieZasxxxCuckold Wife WatchesMilfsAnjlina White XxxYalkNaked Men In The MilitaryFlakas XxxGay Old Men NudesHindi Sexy Chudai VideoIndian Aunty Fucked HardCatching Gold Digger PornNina Hartley GangbangSexe Arabe GratuitKenzir TaylorKesha GreyXxxii Video HotMaya WolfeRick And Morty PornSteven Universe Connie PornNightlifepornVs MandingoDate Night PornPorn CtegoriesFeeldoeYoga FuckingMissionary VideosGrace Charis NsfwMila KunissexPick Up XxxFacial CumshotsStep Sis SexSunnyrayxo OnlyfansHot OrnAntz PornGay Friend SexWww Xxx Full Movie ComJapanese Hardcore XxxFishting PornBig Blackdick PornPorn On Public BusLesbian Latina MilfSpidergwen SexyTamilaudiosexBf Full Sexy MovieBecky Whyte PornSimilarpornIluvshaunaLana Rhoads XXxx Porn CheatingLily Hart PornMama's Big TitsBlack Couple CartoonNude SearchIndian Porns WebsiteKenziereevesTeacher Sex IndianMila Volker PornNami AnalWaiter XxxTríos Pornos CaserosPornografia Au VivoHottest OnlyfansThicccollegegirlBbc SissiesCute Girl X VideoJasmin GreyAmbika Sex VideoHelga Lovekaty PornDownload Tik Tok 18Gnd KaylaZerella Skies XxxLily Kawaii LeakJangal BfAdreina De LuxeChut MarnePregnant Sex Video HdReal Sister Pornstars3d Big TittiesWeebtoons XyzNaked FemboyReese Witherspoon NudesTits LactatingPutlocker.comTufos Com BrWwepornChubby MomsexCasting Couch Porm