RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Enorme stroomstoring Brabant voorbij: minstens honderdduizend huishoudens getroffen

Beeld © ANP

Grote delen van Midden-Brabant zaten vanochtend zonder stroom. Minstens honderdduizend huishoudens waren getroffen door de stroomstoring.

Meldingen kwamen uit Tilburg en diverse plaatsen in de omgeving zoals Boxtel, Helvoirt, Hilvarenbeek, Kaatsheuvel, Oisterwijk, Liempde, Goirle en Baarle-Nassau. Om 08.08 uur begon de storing.

Binnen een half uur was de stroomvoorziening in Boxtel weer hersteld. Rond 09.17 uur had iedereen weer stroom, melden netbeheerder Enexis en Tennet. 

Geen treinverkeer Tilburg

De stroomstoring veroorzaakte veel hinder in de ochtendspits. Tussen Tilburg, Eindhoven en Den Bosch was geen of nauwelijks treinverkeer mogelijk. Verkeerslichten werkten niet, waardoor ook op de weg een chaos ontstond.

De Efteling adviseerde mensen om voorlopig niet naar het pretpark af te reizen omdat er geen elektriciteit was. 

Operaties uitgesteld

De twee ziekenhuizen in Tilburg schakelden automatisch over op noodstroom maar moesten de eerste operaties en spreekuren uitstellen. 

De internetpagina van Enexis raakte door het vele bezoek overbelast.

Storing

Een technische storing op het hoogspanningsstation in Tilburg-Noord was de oorzaak van het probleem, laat Tennet weten. De storing is omzeild, aldus een woordvoerder. Tennet doet nog nader onderzoek naar de exacte oorzaak.

De politie riep mensen op om alleen 112 te bellen bij echte spoedeisende hulp. 

Bron: RTL Nieuws