door Wilmama in Gezondheid  ·  99 Reacties

  • 4
  • 687x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@46
is voor ouders in het beging best wel moeilijk te accepteren, mijn jongste kleinzoon, ook autist, praat zelfs niet, maar hij is heel duidelijk, en heeft een hele sterke eigen wil, daar hebben sommigen het moeilijk mee, ik niet, dat heeft hij van zijn ouders. een lieverd is het. kan helpen tegen overprikkeling.

ken jij diepe druk? kan helpen tegen overprikkeling, als het kind aangeraakt wil worden. maar dat vinden de meesten wel prettig integenstelling wat algemeen beweerd word.
er is zoveel onkunde over autisten. ik leer nog steeds dagelijks bij.

0
51 120db

@51 Dat ken ik niet, ik zal er eens wat over op gaan zoeken. Mijn kind is hoogbegaafd en heel stevig autistisch, de eerste psychiater die haar onderzocht zei dat hij nog nooit een kind zonder verstandelijke beperking gezien had met zo'n zware vorm van autisme. Ze praat dus wel, ze praat heel veel, wel op een hele aparte toon. Toen ze kleiner was was het vooral heel heftig, omdat ze als ze overprikkeld was heel erg ging hoofdbonzen en zichzelf steeds ging slaan en dat soort dingen en uren keihard bleef krijsen. Dat gaat nu gelukkig veel beter.

0
52 RoosjeB

@52
lastig Roosje

2
53 Grootmoeder

@53 Het was vroeger soms heel lastig, maar ook heel leuk en interessant. Ze ziet dingen op een hele ander manier dan andere mensen en is goudeerlijk en zegt alles wat er in haar hoofd opkomt, dat is ook vaak erg ontwapenend en grappig. Tegenwoordig gaat het allemaal veel makkelijker, ik had nooit durven hopen dat ze ooit zelfstandig naar school of naar de winkel zou kunnen en nu kan ze dat allemaal. Ze neemt nog steeds alles wel extreem letterlijk, daar moeten we we altijd rekening mee houden als we iets van haar vragen of haar iets uitleggen, maar dat is vaak ook heel erg grappig.

0
54 RoosjeB

@52
bij deze link. kan je een boekje bestellen "houvast"heet dat.
hebben mijn dochter en ik veel aan gehad, zij heeft er ook al 1 cursus gevolgd.
kan ik je echt aanraden dat boekje.

https://www.horison.nl/

0
55 120db

@54
'grappig voor jou en de anderen'

zij is bloedserieus, en hoog 'wat dan ook', maakt 't voor haar lastiger

1
56 Grootmoeder

@55 Bedankt voor de link, ik zal het eens rustig bekijken.

0
57 RoosjeB

@54 Lijkt mij meer dat uw dochter niet zozeer autistisch is, maar gewoon verstandelijk gehandicapt?

4
58 User76

@56 Ze is niet altijd bloedserieus, ze heeft een erg bijzonder en leuk gevoel voor humor. Ze moet soms achteraf ook heel erg lachen om dingen die gebeurd zijn of om haar vrienden die ook bijna allemaal een vorm van autisme hebben.
Ik ga natuurlijk ook niet in haar gezicht zitten te lachen als ze wel heel serieus is, dan hou ik me braaf in, maar als ze dan s'avonds naar bed is dan moet ik wel heel hard lachen om bepaalde uitspraken of situaties.

0
59 RoosjeB

@58
ach een psychiater zonder vergunning

0
60 120db

@59
zou kunnen dat zij 'slimmer' is dan U question

2
61 Grootmoeder

@58 nope, ik heb ook zo'n exemplaar zitten die letterlijk alles serieus neemt, nuance is vreemd voor hem.
Maar gewoon havo materiaal, alleen moet je hem instructies geven.

1
62 chouffleur

@60 Ik weet genoeg over autisme, ik ben zelf in dat hokje gestopt geworden. Het verhaal van @54 kan ik dan ook totaal niet linken aan alleen autisme (waar dit artikel over gaat), maar eerder een achterstand in de ontwikkeling cq verstandelijk gehandicapt.

3
63 User76

@58 Dat is ze dus niet, ze kan heel erg goed leren, ze zit op een school voor speciaal onderwijs en doet alles op vwo niveau. Ze is alleen wel enorm autistisch en dat uit zich in over overprikkeling, dingen letterlijk nemen, een bijzondere manier van praten en bewegen, dingen in contacten met anderen niet aanvoelen en meer van dat soort zaken. Ik heb vroeger gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en ook met mensen met een verstandelijke beperking en een vorm van autisme en dat is echt totaal iets anders dan wat er met mijn dochter en haar klasgenoten aan de hand is.
Ze heeft ook erg aparte talenten, kan dingen die ze een keer gezien heeft in detail natekenen, muziek die ze hoort meteen op de piano spelen, allemaal getallen onthouden, dat soort dingen. Meer kinderen bij haar op school hebben dat trouwens.

0
64 RoosjeB

@63 Ik denk dat u niet erg veel ervaring heeft met kinderen met autisme en met verstandelijk beperkten, ik heb met allebei de groepen nogal wat jaren ervaring opgedaan tijdens het werk en thuis en ik weet heel goed waar ik het over heb. Mijn dochter is door verschillende psychiaters en psychologen onderzocht tijdens haar jeugd en zit al vanaf haar kleutertijd op het speciaal onderwijs en ik denk de mensen die haar onderzocht hebben en haar leraren toch echt wel beter weten hoe mijn dochter is en wat voor stoornis ze heeft dan u.

0
65 RoosjeB

@62 Autisme is het nieuwe ADHD? Ik ga niet afgeven op mensen die daadwerkelijk autistisch zijn, maar tegenwoordig krijgt iedereen, die anders denkt een label, terwijl dat vroeger geen probleem hoefde te zijn. Maar nu is het credo, ik ben autist, dus ik mag ... ik eis en ik kan niks etc.

6
66 User76

@66 U hebt er duidelijk geen verstand van, u zou eens wat serieuze boeken moeten lezen over autisme, misschien kan dat u wat inzicht verschaffen. We hebben het hier niet over kinderen die volgens een vage tante of een of andere kruidenheks het stempeltje autisme gekregen hebben, maar over kinderen met pittige vormen van autisme die niet normaal kunnen functioneren op het regulier onderwijs of met normale leeftijdsgenoten om kunnen gaan. Mijn dochter loopt sociaal emotioneel een jaar of vijf achter op haar leeftijdsgenoten, terwijl ze in andere opzichten juist extreem ontwikkeld is. Denkt u nou werkelijk dat er op dit soort gespecialiseerde scholen kinderen rondlopen die geen echt vorm van autisme hebben?

2
67 RoosjeB

@6autisme is ook een andere ontwikkeling van het kind.

@66
wat een onzin kraam jij uit. vroeger was het leven totaal anders nu zijn er heel veel prikkelingen
en nee een autist mag niet alles, en kunnen meer dan je denkt.

1
68 120db

@61 Dat is ze in bepaalde opzichten zeker, in ander opzichten moet ze nog veel leren.

0
69 RoosjeB

@66 diagnostiek is altijd lastig, dit is pddnos, een variant.
Het voordeel is dat er dan gelijk hulptroepen en potjes beschikbaar zijn om dit op te lossen qua performance en gedrag.

1
70 chouffleur

@69
dat krijg je met 'hoog' begaafde kinderen

wat U niet weet, en zij misschien wel
is een leerproces

3
71 Grootmoeder

@66 Volgens mij bent u boos, omdat iemand een keer gezegd heeft dat u autistisch bent en gaat u vervolgens wat ongefundeerde uitspraken op internet mikken, terwijl u niet weet waar u het over heeft. Ik vind het nogal jamer dat u dat doet en het komt ook een beetje dom over.

1
72 RoosjeB

@54
Misschien als troost: ik had tot ongeveer mijn achttiende behoorlijke problemen in de omgang met mensen, onder meer door wat jij beschrijft: domweg zeggen wat je denkt. Dat valt dus soms totaal niet goed bij mensen, vooral in situaties die zeg maar 'valse complimentjes' vereisen als sociaal smeermiddel. En oh, dat serieuze: op zesjarige leeftijd was ik al 'de professor' en 'dat rare joch' vanwege taalgebruik dat ik rechtstreeks uit boeken (voor volwassenen) had... En ja, dingen (te) letterlijk nemen is ook erg herkenbaar.
Mijn ouders wisten eigenlijk ook niet goed raad met me, en lieten me maar zoveel mogelijk mijn gang gaan met de legodoos en stapels boeken.

Pas in mijn studententijd heb ik beter leren omgaan met mensen, en dat wordt ook nu (ruim 30 jaar later) nog gestaag beter. Helemaal vanzelf gaat het nog steeds niet, en in gezelschap verkeren is en blijft vermoeiend, maar toch kun je dus als autist nog een heel eind komen in de richting van 'normaal'. Het kost wel een hoop energie.
Overigens ben ik erg blij met mijn brein, onder meer wegens geheugen, intuïtie voor techniek en systemen, en oog voor detail -- ik verdien er een goed belegde boterham mee.

Hoe dan ook, ik weet niet hoe oud je dochter is, maar als ik het zo hoor, heb ik er alle vertrouwen in dat zij ook prima terechtkomt. En ik zou haar eigenlijk ook willen feliciteren met zo'n verstandige moeder! (jaja, het kostte de nodige jaren, maar ik geloof dat ik het onderdeel 'complimentjes' inmiddels ook vrijwel onder de knie heb, haha question )

1
73 RichardR

@64 @65 Mijn eigen zus heeft het down syndroom en woont in een zorginstelling met verstandelijk beperkten, en daar ben ik kind aan huis al 40 jaar lang. Ik heb dus weldegelijk enige ervaring met verstandelijk beperkten, in verschillende vormen. Oftewel niet alleen kennis van mijn eigen zus, maar honderden, zoniet duizenden clienten over de jaren.

Mijn psychotherapeut zei zelfs dat hij autisme had, laat dit nu iemand zijn, die gewoon auto rijdt en als werk ondersteuning biedt aan mensen met bepaalde problemen. Dus ja autisme komt in vele vormen voor, maar uw voorbeeld of uw werkelijkheid komt niet overeen met autisme in zijn algemeenheid. Volgens mij is er meer aan de hand dan alleen de diagnose 'autisme'. Sorry dat ik u misschien beledig, maar ik neem het ook op voor de mensen, die werkelijk alleen autisme hebben

4
74 User76

@73 Bedankt je de reactie, ik heb er ook vertrouwen in dat mijn dochter een mooie toekomst tegemoet zal gaan, maar toen ze jonger was maakte ik me erg veel zorgen.
Jij hebt duidelijk wat gedaan met de sterke en positieve kanten van je karakter en dat zie ik ook bij mijn dochter gebeuren. Ze is heel gelukkig, heeft leuke vrienden en ze is altijd met van alles bezig, ze verveelt zich nooit.

0
75 RoosjeB

@73 Herkenbaar

0
76 User76

@3 Als kwik in minuscule hoeveelheid autisme zou veroorzaken, moeten eigenlijk alle goudzoekers vreselijk autistisch zijn. Die krijgen namelijk een zeer grote hoeveelheid kwik binnen.
Het mercuryproject moet daar eens onderzoek naar gaan doen. Als die mensen geen autisme krijgen, kunnen ze hun hele project door de schredder halen.

Verder vraag ik me af, waarom homeopaten zo graag mercuricum korreltjes voorschrijven, is toch ook kwik?

0
77 sockknitter

Ach de slager keurt zijn eigen vlees?

2
78 Al

@74 Mijn dochter is nou juist zo iemand die "alleen" autisme heeft, dus zonder andere gedragsstoornis of verstandelijke beperking. Zelf heb ik jaren gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking (waarvan een gedeelte autisme had) en veel op kinderen met autisme (zonder verstandelijke beperking) gepast en moeder van een kind met autisme en ik weet dus echt wel waar ik het over heb(ik heb trouwens ook een nichtje met down en man heeft een verstandelijk beperkte tante) Mijn man werkt al jaren in de psychiatrie op een groep met mensen met autisme zonder verstandelijke beperking, dus die weet ook echt wel hoe het zit. Denkt u nu echt dat wij als ouders met behoorlijk wat verstand van zaken, de tientallen leraren en orthopedagoge in het speciaal onderwijs die haar begeleid hebben, de verschillende psychiaters, psychologen, fysiotherapeuten, logopedisten etc het allemaal verkeerd gezien hebben en dat u het beter weet? Ik word echt een beetje moe van u, ga eens wat lezen over mensen met een vorm van autisme zonder een verstandelijke beperking en kraam niet van die onzin uit. Dat sommige mensen roepen dat ze misschien wel een beetje autistisch zijn, terwijl ze niet weten waar ze het over hebben geeft u of niet het recht om te twijfelen aan de diagnose die door meerdere professionals bij mijn dochter gesteld is.

0
79 RoosjeB

@77 En dan zit helemaal niet in inentingen van Rijksvaccinatieprogramma!

Thiomersal is een ethylkwikverbinding die soms in geïnactiveerde vaccins wordt gebruikt vanwege de desinfecterende werking. Thiomersal zit niet meer in de vaccins die in het Nederlandse Rijksvaccinatieprogramma gebruikt worden.

0
80 mike45

@74 Ik denk dat ik begin te begrijpen wat er aan de hand is, u heeft wat licht autistische trekken, kunt dat niet helemaal plaatsen en denkt dat mensen die een zwaardere vorm van autisme hebben dan ook meteen een verstandelijke beperking of een gedragsstoornis hebben. U moet zich er echt wat beter in gaan verdiepen, want het ligt echt heel anders dan u denkt. Zoals ik eerder al aangaf heeft mijn dochter een zware vorm van autisme, dat zie je niet zo vaak bij kinderen zonder een verstandelijke beperking. De meeste kinderen bij haar op school hebben een lichtere vorm, maar in elke klas zitten wel een paar kinderen zoals mijn dochter.

0
81 RoosjeB

@77 Die figuren zijn gewoon niet helemaal helder, dat is wel duidelijk. Ik vind het wel erg dat ze ondertussen proberen om bezorgde ouders complexen aan te praten en hun praktijken op kinderen uit proberen te oefenen. Het is een misdadige manier om geld te verdienen.

0
82 RoosjeB

@81 Tja, wat is een verstandelijke beperking, misschien ook kinderen die zwaar autistisch zijn? Denkt u dat uw dochter volledig en zelfstandig kan functioneren in deze wrede samenleving (of in de toekomst)? Ik hoop het voor u, ik heb veel gevallen gezien, die zijn blijven hangen, en constant begeleiding nodig hebben, tot hun dood. Slik en dat zeg ik als bewindvoerder..

3
83 User76

@82
Het allerergste is nog niet eens dat homeopaten de mensen bang proberen te maken voor vaccinatie, of dat ze de mensen oplichten door ze suikerkorrels aan te smeren, zogenaamd om 'vaccinatieschade' te genezen (tot en met autisme aan toe, de welbekende CEASE-nepperij), maar dat ze hun compleet inerte suikerkorrels zelfs aanprijzen als *alternatief* voor vaccinatie -- hier zo'n vreselijke minkukel: https://www.martindemunck.nl/diensten/homeopathische-profylaxe/

Ouders die in de praatjes van deze bedrieger trappen, denken dus ten onrechte dat hun kinderen beschermd zijn tegen infectieziekten (en oh, deze de Munck is dus ook jarenlang voorzitter geweest van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken -- een kwakzalversclub die onder een zwaar misleidende naam antivaccinatiefabels verkondigt, zie https://www.nvkp.nl/ )

Helaas kan er dus op geen enkele manier opgetreden worden tegen dit levensgevaarlijke bedrog. Enkele jaren geleden had ik deze de Munck samen met nog zeven andere homeopaten bij de Reclame Code Commissie aan de schandpaal genageld wegens valse informatie, het in gevaar brengen van de volksgezondheid en nog twee klachten. Ik ben op alle punten in het gelijk gesteld, maar helaas kan de RCC geen sancties opleggen. Het enige wat de RCC kon doen, was een vermanende vinger opsteken. De homeopaten reageerden door simpelweg een andere vinger op te steken. Het moge duidelijk zijn welke dat was, getuige ook het feit dat deze webpagina nog steeds bestaat.

0
84 RichardR

@83 Dat moeten we nog afwachten, ze woont nu nog thuis en ik denk dat ze hier zeker zal blijven wonen tot ze een jaar of vijfentwintig is. Als ik haar vergelijk met leeftijdsgenoten zonder autisme dan loopt ze op bepaalde gebieden behoorlijk achter, maar ze is al wel veel zelfstandiger en verder dan ik ooit had durven hopen.
Gelukkig kan ze dingen aanleren en door haar verstand bepaalde zaken leren compenseren. Ze lijkt eigenlijk heel erg op Saga van the bridge (een serie) maar dan nog wat autistischer. Het is vooral lastig als er onverwachte dingen gebeuren, ze kan niet improviseren. Een paar jaar geleden ging ze fietsen en toen er een weg opgebroken was ging ze niet terug of ons bellen, maar wat anders proberen en toen waren we haar kwijt. Uiteindelijk werd haar tas met telefoon gevonden op de ringweg, helemaal aan de andere kant van de stad, echt doodeng. We hadden de politie gebeld, het was donker en zijn gaan zoeken en hebben haar uiteindelijk ergens bij het centrum in de buurt gevonden. Dat zijn lastige dingen, daar kunnen we haar eigenlijk niet in trainen. We hebben wel de afspraak dat ze altijd als ze iets niet weet ons of een ander familielid belt of aan een vrouw of politie op straat moet vragen wat ze moet doen.

0
85 RoosjeB

@85 Dank voor deze persoonlijke anekdote, moest zelfs een traantje wegpinken en dat meen ik serieus. Maar laten we wel wezen, autisme komt in verschillende vormen voor, en wordt versterkt (of afgezwakt), door omstandigheden. Ik wens u echt succes met het opvoeden van uw kinderen, hoe moeilijk dat ook kan zijn en de tegenslagen, die iedereen krijgt te verwerken en soms is het meer dan iemand in zijn eentje kan verwerken, maar na regen komt zonneschijn, zegt men wel eens.

0
86 User76

@83
autisme is geen verstandelijke beperking.
houd eens op mensen aan te vallen terwijl je er niks van weet.

slik dat zeg ik als curator.

3
87 120db

@86 Bedankt voor uw reactie, ik zie de toekomst tegenwoordig veel positiever voor me dan tien of zelfs vijf jaar geleden. Het grote geluk is dat dochter haar gevoelens goed heeft leren verwoorden en dat ze veel met ons en haar leraren en begeleiders op school praat over dingen die ze niet begrijpt of over problemen waar de mee zit. Toen ze klein was en dat nog niet kon was het veel lastiger, omdat ze toen heel agressief werd als er iets was.

0
88 RoosjeB

@87 "houd eens op mensen aan te vallen terwijl je er niks van weet."

En dat beweert ..?

2
89 User76

@88
dat agressief zijn is pure frustratie, ook een autist wil graag begrepen worden.

wat ik allemaal van jou lees, is goed, je doet het goed, laat anderen ,die er geen verstand van hebben, links liggen.heb je niks aan.

0
90 120db

@89
dat beweer ik

1
91 120db

Zit je op de WC om de verwerkte maaltijd eruit te gooien, zie je "autisme" waar je dan natuurlijk direct op duwt als autist zijnde. En dan lees je een reactie als @28 ... question

Ik heb extra hard gedrukt om het te testen, raakte nog steeds geïrriteerd toen mijn vriendin de plannen voor vanavond wijzigde zonder dat ik daar iets van wist dus heb m'n autisme niet uit kunnen poepen!

1
92 Bluth

@allen
" Nu we de dode kinderen bespreken die nodeloos zijn overleden dankzij de antivax-beweging, wil ik het hebben over de tweede groep slachtoffers van de leugens: autistische kinderen (en volwassenen). "

3
93 Wilmama

@93
[...de tweede groep slachtoffers van de leugens...]
Onvoorstelbaar veel mensen geloven (helaas) nog steeds dat er een link is/zou kunnen zijn tussen vaccinatie en autisme: http://theconversation.com/autism-and-vaccines-more-than-half-of-people-in-britain-france-italy-still-think-there-may-be-a-link-101930?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1534931503

Autism and vaccines: more than half of people in Britain, France, Italy still think there may be a link
(**) In these environments, the story takes over from reality. Paul Offit, a vaccine scientist, refuses to appear with McCarthy in media interviews, as he explains: “Every story has a hero, victim, and villain. McCarthy is the hero, her child is the victim – and that leaves one role for you.” (**)

1
94 Wilmama

En suiker is gezond....zolang dezelfde belanghebber het product verkopen en onderzoeken is niets zeker.

2
95 Rapunzel

helaas nog steeds geen vaccin tegen autisme

1
96 Jan met de korte achternaam

@96
Autisme is dan ook geen besmettelijke ziekte..........

0
97 Wilmama

@96 Autisme is een afwijking zonder norm , zonder autisten zouden we nog steeds in holen geleefd hebben ...

Wees blij met autisme zo ik zeggen

0
98 MarcusCole

@98 ik ben nog steeds blij met mijn autisme inderdaad

0
99 Jan met de korte achternaam

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
skapoe
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Dus je werkt jarenlang aan een plan en zit er een factor 4 naast.Veel argumenten die prutser de Jonge aandraagt hadden al eerder meegenomen ku...

2 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Heel gaaf land!Gewoon Arabisch spreken, krijg je huis, geld, meubilair etc....

5 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
'Verhuftering' op het spoor wordt steeds erger: hoe is het geweld te stoppen?

VOORAL meer haatbaarden binnenhal(al)en!...

6 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

HAHAHAHAHAHA, welkom in Nederland, waar stupide leiders hun volk uitknijpen ten faveure van een stel barbaren die de maatschappij onherstelbaar ...

6 minuten geleden geplaatst door skapoe

Rooibos
Israël slaat grote Iraanse aanval af: dit gebeurde er vannacht

@61 Jij hebt zeker nog nooit gehoord als de 3 letter instanties iemand kapot willen maken, ze altijd een aanrading vinden die blijkbaar 20 j...

8 minuten geleden geplaatst door Rooibos

spookrijder
Burgemeester legt extreemrechtse bijeenkomst in Brussel stil

Schandalig!...

9 minuten geleden geplaatst door spookrijder

LoydMorris
Celine (21) valt net als 1,1 miljoen Nederlanders met licht verstandelijke beperking buiten veel regelingen

@1 Brrrrrrrrr Klijnsma. . . Dat mens wat armoedzaaiers een volkstuintje wilde aansmeren zodat het gepeupel toch wat te vreten heeft. ...

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Burgemeester legt extreemrechtse bijeenkomst in Brussel stil

Goed zo. . . . 👍...

17 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

DikkeTor
De Franse actrice weigert een aanklacht in te dienen wegens woninginbraak nadat ze erachter kwam dat de verdachten illegale immigranten waren - Dissident.one

Goed gedaan, je moet er niet aan denken dat kans-arme mensen zomaar het land uitgezet wordt XD....

21 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Graaier1000
Offtopic

"@2315 GraaiVind je het heel erg als ik je even oversla?Wel nog als antwoord -> knippen en plakken is wat betreft dit specifieke rechtsgebie...

22 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Sex VediosNaked OutdoorOnstagram PornSexo LigMusliem PornFemboy Breeding PornMujeres DesnudadPornobrandLatest Porn Full VideosHot SexmoviReal IncestLesbin Porn XxxBoruto HentaiiSalma Hayek DesnudaWww XxxocmDesi Xxx DownloadPawg PornRomantic Foreplay VideosLesbian Videos Free PornChat Avenue.comFoot Fetish StoriesLakshmi Rai SexPee Pants PornSasur Ne PelaXx Sunny Leone Hd VideoBest Hard Sex VideoLesbian Japense PornHanna Ray PornGay Teen TwitterPiperblushBack Page List CrawlerHdporn92 ComX Videos Mom IndianThreesomesexKim Kattral NudeAparna Balamurali Sex VideosOnlyfans Free AccountHuge StraponDemi Rose NackedBig Booty XxLola Cheeks NudeJuliette PardauLotte Verbeek NudeAdult Naked WomenXxxsiHot Fuck StoriesErotic PositionsTitblowjobXxx Japanese MasageNaked CollIndian X PhotoBlack Aunty XnxxBella Roland PornXnx AnuskaNurse Blue FilmTitty Bouncing3d Adult Gaming2b Rule 34New Porn WebsiteCourtney Miller LeakedSex With Clothes OnCherie Deville HotSx Video IndianMom Virtual SexNgentotin PacarOld On Old PornGrace Charis Pornزب كبيCamilla Araujo LeakXxx Land ChutMarathi Audio Sex VideosSexy Bikini NudeJessenia Rebecca PornIndian PornstaeSolar Kate PornGoth SlutPornpictures FreeNxx SiteAtlas VpnStreet Walker PornLesbian Anal [pornHot Lesbine PornHind Sax VideoGi Gi SpiceTrannyonePornos Gratis.comBig AssbootyWww Bangbrosnetwork ComHot Videos Free DownloadIndian Hindi Xx VideoFree Transecual PornSite XnxCar BlowjobsMadelyn Cline BoobiesTits Reveal GifAlexis Texas BikiniBrlla Porch PornRylie_rowanSex Story FilmChubbylovingcomBoombs PressingMother And Son IncestImpreg MomSwingers OrgyMature Porn RedheadArabelle RaphaekHottest Indian PornLesbian DildoBlind Sex ComGabbie Carter RetirementPorn Movie JapanesR/freeuseBoke JepangHhettotubeQuadrinho XxxCharmain StarrBabilona XxxXvedio MalluThe Lovely Luna PornHandjob In CarBlack MilfsHuge Tits AfricaNari Park PornNude Celebrity PhotographsPorn DuroGeorgie Henley NudePost Organism TortureStrangulation PornKanojotoyKorean Porn StarGood Porn MoviesPornstars With HivXnxx EscondidoGrindr PornHentai BestialitySex Videps ComJerkin In PublicMature Woman UndressingFree Xxx PiRissa May BreedmeZoofilia XxxFull Hd Sexey VideoKeely HazellPronhabArmani Black StepmomMonster HentaiiMomlez Com色情网Pictures Of PussyWifes Fisting