RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Bestuurder die 5-jarig meisje doodreed, had geen rijbewijs

Beeld © VTM Nieuws

De bestuurder van de auto met Nederlands nummerbord die gisteren in Sint-Niklaas een 5-jarig kind op de stoep doodreed, is volgens Belgische media een bekende van de politie.

De auto was volgens de Gazet van Antwerpen op de vlucht na een eerdere aanrijding met een fietser in Sint-Niklaas. Het parket van Oost-Vlaanderen geeft geen details over het onderzoek naar dat ongeval.

Onopzettelijke doding

De 21-jarige bestuurder is een inwoner van Sint-Niklaas. Het zou gaan om een man van Angolese afkomst met de Nederlandse nationaliteit. Hij wordt voorgeleid voor 'onopzettelijke doding' en vluchten na een misdrijf. Behalve het meisje werden ook haar moeder (42) en achtjarige zusje aangereden. Zij verkeren in kritieke toestand.

De verdachte blijkt geen geldig rijbewijs te hebben. Het parket wil niets kwijt over zijn nationaliteit. Het wil ook niet zeggen waarom hij en zijn twee passagiers, een 24-jarige vrouw en 21-jarige man uit Waasmunster, in een wagen met Nederlands nummerbord reden. De vrouw raakte zwaargewond door het ongeval en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Bestuur verloor controle over stuur

Het dodelijk ongeval gebeurde doordat de bestuurder de controle over het stuur verloor en op het voetpad terechtkwam. Na het ongeluk rende hij weg, maar hij keerde kort daarna terug en werd opgepakt.

Meer op rtlnieuws.nl:
Nederlandse auto rijdt in op voetgangers België: kind (5) dood