'Marokko wil dienstplicht weer invoeren' (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  39 Reacties

  • 6
  • 702x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Fijn, kunnen Marrokkaanse jongens die in Nederland wonen in Marroko in dienst.

3
1 Kaksaboemsa

@2 mm, maar ze komen ook weer terug, erg jammer

3
2 e-sigaret

@1 ha, ha... dat wordt een interessante....

Ik denk niet dat Marokkaanse jongeren hier daarvoor naar Marokko zullen willen gaan. Het gevolg zal zijn dat hen aldaar vervolging boven het hoofd hangt als er geen mogelijkheid is die dienstplicht af te kopen. Het gevolg is dan dat zij niet meer naar Marokko op familiebezoek oid kunnen...

Dan gaat er vanuit het buitenland een forse druk ontstaan om het Marokkaanse staatsburgerschap op te kunnen zeggen, hetgeen nu onmogelijk is.

0
3 TedjeR

Mooi, vreemde krijgsdienst betekent Nederlanderschap verliezen

6
4 chouffleur

Dit gaan een hoop Marokkaantjes niet leuk vinden.

1
5 Benzardi

@4
Hoe zit het dan met het vreemdelingen legioen?

0
6 Benzardi

Nee, dat gebeurt natuurlijk niet, want dan zijn ze ineens Nederlandse staatsburgers.
Maar wél voor het Marokkaanse nationale elftal voetballen.
Stelletje hypocrieten.

0
7 Strongoli

"Marokko kende decennialang een dienstplicht van 18 maanden. In 1999 werd de duur daarvan ingekort naar 12 maanden. In 2006 schafte de koning de dienstplicht per decreet helemaal af.
Marokko wil de dienstplicht opnieuw invoeren. Dat melden Marokkaanse media. De regering en het parlement zijn akkoord met het wetsvoorstel, maar koning Mohammed moet zijn goedkeuring nog geven aan de wijze waarop ze het hebben uitgewerkt."

Die koning Mohammed weet ook niet helemaal wat hij wil......

0
8 21st Century Guy

Zou Nederland ook weer moeten doen.

4
9 3RN5T

@4 Dat ligt toch iets anders.

Wetboek van Strafrecht
Artikel 101
De Nederlander die in het vooruitzicht van een oorlog met een buitenlandse mogendheid vrijwillig bij deze mogendheid in krijgsdienst treedt, wordt, indien de oorlog uitbreekt, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie.

en

Wet op het Nederlanderschap
Hoofdstuk 5. Verlies van het Nederlanderschap
Artikel 15
1.
Het Nederlanderschap gaat voor een meerderjarige verloren:
a. door het vrijwillig verkrijgen van een andere nationaliteit;
b. door het afleggen van een verklaring van afstand;
c. indien hij tevens een vreemde nationaliteit bezit en tijdens zijn meerderjarigheid gedurende een ononderbroken periode van tien jaar in het bezit van beide nationaliteiten zijn hoofdverblijf heeft buiten Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten, en buiten de gebieden waarop het Verdrag betreffende de Europese Unie van toepassing is, anders dan in een dienstverband met Nederland, Aruba, Curaçao of Sint Maarten dan wel met een internationaal orgaan waarin het Koninkrijk is vertegenwoordigd, of als echtgenoot van of als ongehuwde in een duurzame relatie samenlevend met een persoon in een zodanig dienstverband;
d. door intrekking door Onze Minister van het besluit waarbij het Nederlanderschap is verleend, welke kan plaatsvinden, indien de betrokkene heeft nagelaten na de totstandkoming van zijn naturalisatie al het mogelijke te doen om zijn oorspronkelijke nationaliteit te verliezen;
e. indien hij zich vrijwillig in vreemde krijgsdienst begeeft van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk dan wel tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is;
f. door intrekking door Onze Minister van het besluit waarbij de verkrijging van het Nederlanderschap is bevestigd, welke kan plaatsvinden, indien de vreemdeling als bedoeld in artikel 6, eerste lid, onder e, heeft nagelaten na de verkrijging van het Nederlanderschap het mogelijke te doen om zijn oorspronkelijke nationaliteit te verliezen.
2.
Het eerste lid, aanhef en onder a, is niet van toepassing op de verkrijger
a. die in het land van die andere nationaliteit is geboren en daar ten tijde van de verkrijging zijn hoofdverblijf heeft;
b. die voor het bereiken van de meerderjarige leeftijd gedurende een onafgebroken periode van tenminste vijf jaren in het land van die andere nationaliteit zijn hoofdverblijf heeft gehad; of
c. die gehuwd is met een persoon die die andere nationaliteit bezit.
3.
De periode bedoeld in het eerste lid, onder c, wordt geacht niet te zijn onderbroken indien de betrokkene gedurende een periode korter dan één jaar zijn hoofdverblijf in Nederland, Aruba, Curaçao of Sint Maarten heeft, dan wel in de gebieden waarop het Verdrag betreffende de Europese Unie van toepassing is.
4.
De periode, bedoeld in het eerste lid, onder c, wordt gestuit door de verstrekking van een verklaring omtrent het bezit van het Nederlanderschap dan wel van een reisdocument of Nederlandse identiteitskaart in de zin van de Paspoortwet . Vanaf de dag der verstrekking begint een nieuwe periode van tien jaren te lopen.

3
10 TedjeR

** gebruiker verwijderd **

@10 , veels te lang, veel te veel tekst waar maar drie keer Hoera, hoera, hoera nodig is.

Mensen, stel je voor, al die jongens moeten thuis het leger in. Wat een gedachte, wat een plan, die koning, dik en vadsig toont zich hier één keer een man>

Oh, god, laat ze gaan, hier niets verplicht thuis onder diensplicht, laat ze gaan, die Marokkaan.

11 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@8 . Die koning weet niet of hij die jongens van die Berbers, die zijn vader er uit lazerde terug wil hebben, dát is wat die koning niet weet.

Die koning is een Arabier, wat wij hier hebben zijn Berbers, ze mogen elkaar niet.

Maar wat een nieuws, de koning kocht begin dit jaar voor miljarden aan wapens in Amerika. En voordat dat spul begint te roesten wil hij, die koning er eens flink mee in de buurt ophoesten.

Oh, dan moet al dat straattuig in dienst, al die scooterbontjes moeten een uniform aan, van hun koning, waar ze zo gek op zijn.

Mensen, ik kan niet wachten op die uittocht. Ik stel mijn roeiboot beschikbaar, mijn zwemkurkjes om ze te zijn gaan, die moslimschurkjes.

12 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Wat een nieuws, eindelijk iets goeds uit het land van de Arabieren.

De Nedermarokkaan kijkt zijn zoon eens aan en dankt zijn koning dat hij dat lastige spul legaal kan laten gaan.

Oh, ik hou van die koning, hoe lelijk en dik en Arabisch en autocratisch hij ook doet, bij mij kan hij niet meer stuk. Zijn dienstplicht doet ons vast veel goed.

13 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Die koning, wat heerlijk moedigt besef van nationaliteit aan waarvoor je bij ons wordt weggezet als fascist.

Mohammed heeft gelijk, hoe meer je van je land weet (vele Bontjes weten er niets van ) hoe meer je van je land gaat houden. Zie je de zaken waarvoor Abdelrkim zicht vechtend doodvocht.

Oh, oh, wat kunnen we opeens veel van die dikke autozitter, de man van 6 keer een miljard leren.

Ik ben wel benieuwd waar de Scooterjuweelbontjes voor kiezen; de marine, de landmacht of de luchtmacht. En vooral, tegen welk land de koning met dat ge-uniformeerde tuig de strijd wil aangaan.

Oh, god, help ons, sta ons bij, geef voor een keer die dikke Arabier gelijk en laat ze gaan, laat ze gaan.

14 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Geweldig, zijn halve bevolking ligt uitgedroogd of met een longonststeking in Mekka met steentjes te gooien en die Arabier komt met een prachtvoorstel.

Ik hoop dat alle Marokkaanse ouders die koning gelijk geven. En wij, van Nederland, het Ontvangende Land geven hem een Bonte Scooterbrigade mee.

== Marokko en Algerije behoren tot de zes landen met de meeste wapenaankopen, net achter Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Egypte. Dit blijkt uit het rapport van een onderzoekscentrum onder het Amerikaanse Congres.

Volgens het dagblad Akhbar Al Yaoum zouden Marokko's aankopen bijna 600 miljoen dollar per jaar bedragen, terwijl de aankopen van Algerije 1,5 miljard dollar bedragen. Tussen 2007 en 2015 besteedde het buurland niet minder dan 11 miljard dollar, terwijl Marokko 4,5 miljard dollar besteedde.

De deskundige Abderrahmane Mekkaoui citerend, legt Akhbar Al Yaoum uit dat er een groot verschil is tussen de door de autoriteiten van elk land aangekondigde contracten en die welke uiteindelijk worden goedgekeurd door de besluitvormingsorganen van de leverancierslanden. ==

https://nieuws.marokko.nl/50803/marokko-spendeert-600-miljoen-dollar-aan-wapens/

15 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Waarom zouden Marokkaanse dienstplichtigen hun plicht willen afkopen? Marokko geldt als een veilig land, Dat land is met niemand in oorlog, het is één en al vrede en samenwerking.

Wat een nieuws, heerlijk, van mij krijgen alle Bontscooterscouten een volle tank benzine mee. En dan "Immer gerade aus".

16 verwijderd924924212

Prima toch. Dienstplicht is goed voor ieder land.

3
17 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

Ik wordt hier herinnerd aan mijn keukenplicht, schort en must liggen op mijn toetsenbord maar de koning heeft mijn avondlot verlicht.

Heerlijke man ...

18 verwijderd924924212

We zullen kerels van die Marokkaanse mietjes maken !

0
19 Mac Benac

@16 Wie heeft het over afkopen?

2
20 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

Het eten staat op dus doek ik stiekum dit citaatje:

== De herinvoering van de dienstplicht zou een wens van de koning zijn.
Hij zou bij jongeren meer nationaal besef willen kweken en het gehang op straat van werkloze jongeren willen tegengaan. ==

Mensen, denk toch na, sta er even bij stil; een straat zonder een Mo en ook geen Adil!

21 verwijderd924924212

@19 Als Marokkanen al mietjes zijn, wat zijn Nederlanders dan wel niet?

5
22 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

@20 . Turken, Nederturken willen voor Erdogan sterven maar in diens leger treden kopen ze af. Waarom zouden Bontberbertjes die toekomstige dienstplicht niet afkopen? Geld genoeg, juwelen zat, scooters genoeg.

23 verwijderd924924212

@23 In Turkije kost het ook niets. Zal ervan afhangen of dat in Marokko ook zo is.

1
24 Yisrael

@22 Daar heb je gelijk in. Kijk naar de Nederlandse agenten. Ook niet veel soeps. Lubbers had gelijk, kampementen moeten er komen. Und schnell question

0
25 Mac Benac

** gebruiker verwijderd **

@22 . Maar kijk nou toch naar die foto die de mensen van de Nos meestuurden. In uniform, de stoere koppen voorwaarts, de muts richting Mekka. Wat 'mietjes"?

Stoere knullen, die Berberboois, en dat kunnen ze nu, dankzij hun Arabische koning laten zien.

Ze beginnen vast met het terugvechten van de Ceutta en Millila, als begin.

26 verwijderd924924212

Jammer dat ze hier in Nederland allemaal een beperking hebben. Te druk in Amsterdamistan, en Femke vindt het geweldig.

2
27 Uitede aka Espede

@25 Niet eens zo'n slecht idee.

1
28 Yisrael

@26 Jij bent ook wel een bakkie hè.

1
29 Yisrael

@29 *gekkie

1
30 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

@19 . Precies, niks bij de juwelier voorbij scooteren maar marcheren, in kolonne naar een vijand. Misschien dat dat legercorps de hekken bij hun Ceutta en Mellila eens fijn kunnen gaan bewaken.

31 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Oh, had ik een dubbelleven, ik werd keuringarts in het aanstaande Marokkaanse Leger. Ik spreek geen Berbers maar druk me in het Frans nog goed uit:

Doctor Jona: "moslim of jood?"
Jona: "Ik kan het niet zien, als sla je me dood"
Doctor Jona: "Een ebne of een echte knul?|
Jona: "Ik neem hem thuis, hier geen tijd voor dat gesul".

32 verwijderd924924212

Is toch prima, maakt het voor Nederland alleen maar makkelijker. om het Nederlands staatsburgerschap af te nemen. Dat is namelijk wat er gebeurt als je dienst neemt een een niet Nederlands leger.

3
33 jbruntink

** gebruiker verwijderd **

@33 . Turkse jongen die hun dienstplich wel in hun vaderland vervullen verliezen niet het Nederlanderschap.

Turkije en Nederland zijn bevriende naties.

34 verwijderd924924212

Nah, strak plan. Niks mis mee.

0
35 Hans Brinker

** gebruiker verwijderd **

@22 . Wat een domme opmerking. Waarom een wig drijven tussen Marokkaanse Scooterboefjes en de hun slachtoffers, het Ontvangende Volk?

Oh, ik hoop het zo, dat die koning zijn wil doorzet en al die knullen oproept en verplicht in zijn leger, zijn Arabisch Leger, onder de Vlag van de Profeet Ceutta en Millia op de christenhonden terug te veroveren.

Ik, wij, hier geven ze allemaal een liter benzine mee.

36 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Maar als wij, van Nederland al die oplichting van de SVB, al die verzonnen studenten en al die niet opgegeven tweede huizen, al die miljoenen die Marokkanen naar hun koning, een Arabier sturen, als wij dat hen nou eens vergeven in ruil voor dienstplicht onder hun koning?

Wij ontplicht, zij verplicht, wat, wát zou onze samenleving daarvan opknappen. Niet maar aan het infuus van de Acceptatie maar met en Pleister van: "Adieu, moslimmarokkaan".

37 verwijderd924924212

@37 Dan hoop ik dat die dienstplicht járen gaat duren. question

1
38 Hans Brinker

@33 Onjuist.

Artikel 15, lid 1 Rijkswet op het Nederlanderschap:
"Het Nederlanderschap gaat voor een meerderjarige verloren indien hij zich vrijwillig in vreemde krijgsdienst begeeft van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk dan wel tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is."

0
39 Belazerd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

Noem het opdringen van hoofddoekjes voor vrouwen, door seksueel-gefrustreerde zandbak-mannetjes, zodat zij BOA kunnen worden maar "voortschrijde...

zojuist geplaatst door LoydMorris

maarten1234
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

schandalig... zouden individuen een fout van het systeem moeten oplossen (migratie, stikstof, te dure en weinig woningbouw). misschien moesten z...

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

spookrijder
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

Het houdt niet op met die getinte klootzakken. Niet vanzelf....

2 minuten geleden geplaatst door spookrijder

rebo
Offtopic

@2342 Doet me denken aan de overeenkomst tussen een dildo en soja. Beide is een vleesvervangend product. 😀...

3 minuten geleden geplaatst door rebo

progressiefliberaal
Spaanse reclamefolders zorgen voor verbazing in Den Haag: ‘Nieuw filiaal geopend in Barcelona!’

Wel leuk, dan kun je eens echt naar de Zeeman varen....

5 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

rebo
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

Goh een getinte man met zwart opgeschoren haar. Hoe is dat nou weer mogelijk?...

6 minuten geleden geplaatst door rebo

progressiefliberaal
Offtopic

Da's niet de penis van zijn zus, maar van haar vriend. Die is er afgebeten door dat Predator-achtige ding uit de Alien-films in haar broekje!...

7 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

spookrijder
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

Is ze nou nóg niet opgestapt?...

7 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Strongoli
Halsema: discussie over verbod hoofddoek voor boa ’seksistisch’

Belachelijk en te gek voor woorden, om een uiting van vrouwen-onderdrukking te vergelijken met een haatbaard van mannen.Die Halsema is ècht b...

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

spookrijder
Offtopic

Pietje tegen Jantje: Weet jij waarom meisjes geen penis hebben?Jantje: Ja, ze vallen eraf, ik vond die van mijn zus onder haar bed....

13 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Thickassdaphne LesbianFamous Pron StarsPorn From IndianaDana Plato NakedXxx Bengali ComWaka NinomyiaShakeela FuckYoung Couple FuckXxx Sexy AdultFirst Time Porn BloodAthena PolimonoFree Porn For IpadIndica Flower LeakFree Nudes SnapFilm Xxx En FrancaisCoco Bliss NudeCorey Chase VideosLesbiab SquirtingBlue Picture Full HdBangladeshi Video XSex Video Hd PhotoDee Williams ShoplyfterBangla Hot BfKukago ComBlacked Girlfriend Cheats With Bbc Crush And Gets DominatedBig Black PenniesPinkyxxx SquirtBig Ts XxxSalina Gomez Nip SlipSnapleaksPôrno CaseiroAsian Anal CrampieSkipthegames TacomaAbella DamferLocal Randi Sex VideoIndian Bdsm PornIs Pornhub A Safe SiteWromwRem PornRich Aunty SexBhai Bahan XxnxHusband And Wife Honeymoon SexGay Deepfake PornFilme Pornô Da JaponesaJustindianPandit Sex VideoNude At The BeachDesi Bengali Blue FilmSex Full BfRomantic Porn SitesGirlfriend GangbangPorn NakSavannah Bond Angela WhiteBest Anal Videos141ㅓㅁㅍOverwatch Porn VideosXvideos MePorngames]Hitomi La EnglishTit FuckingBrazzers Full HdSexy SistersVyvanle NudeBengali Aunty NudeCold XxxHaley Reed PornSupermilfsHentaiheavanMosca RossaArabella RaphelleSexxxx With MomAmber Quinn NudeDolly Parton Nude PhotosAparna SexPorn TwrekDirty Talk Mom PornCream Pie Step SisEnglish Sex Video FreeNatalia Dyer XxxNai Blue PictureLesbianne PornSumire KurokawaMartina Smith PornhubNewbrszzAnal_asianDirty Live ChatAnnaceleste PornXxx SaliBf Film ComChubby Lesbain PornCartoon P O RnTwitter PornogayPorngames Ben 10Cute Girls NudeDixiexxxCite Gay PornMilena-velbaExótic 4kBruce Venture Porn VideosMirganj AllahabadFat Teen NudeDeepnudesE621 Comicافضل مواقع للسكسNhentai MindbreakGrup PornolarNaughty AmerocaFasting PornPeladas Ao VivoLeavian Massage PornSex Marathi VideoSexy Boobs NipplesVideos XviRussian Nude GirlsPayton Preslee ThreesomeEbony RedditXxxmovieforyouPorn As An ArtX Vídeos Ao VivoLady Silver LilyAriana StarrRsfael AlencarHocus Poke-usDesi Bathroom SexSister Yoga SexBug Naked TitsNudes Of TwitterTemari HotSexy Hindi Hindi SexFreak Mob MediaAva AddamzAsain HotwifeAlohatubeHandjob XnxxMovie Rape SceneBig Xxx BootyDance Bf VideoAmatuer British PornJudt Greer NudeHot Aunty BfHot Sex Video 3gpDesi Beauty XxxDani Danies PornXxx Movies For FreeAllison Mack NudeAmateurpeggingHeather Honey PornBlair Williams NudeSophiedee PornIndia Sex Girl