U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Media
  • 6
De coalitie bespreekt vanaf maandag de begroting voor komend jaar, met de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting als een van de meest opvallende maatregelen. Volgens regeringspartijen VVD, CDA en D66 gaan burgers, van wie het merendeel tegen het schrappen van de taks is, niet opd ...

ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
8
LEES MEER OVER

De "coalitie" aldus Rutte.

1 Wetenschappertje    
ongeveer 1 jaar geleden door Wetenschappertje
0
Meld

Onzin natuurlijk. Want dat geld was anders wel ter beschikking geweest. Allerlei prettige dingen, zoals het handhaven van het asielrecht, hadden er van bekostigd kunnen worden.

2 schrootflint    
ongeveer 1 jaar geleden door schrootflint
0
Meld

De coalitie belooft...... staat me iets bij dat er wel meer is beloofd maar niet waargemaakt.
(Sarcasme natuurlijk, het is niet IETS, maar keer op keer op keer op keer op keer).

3 beastyboy    
ongeveer 1 jaar geleden door beastyboy
0
Meld

PAS OP!!! Ze beloven weer iets! Trap er niet in, u wordt belazerd, zoals u al jaren wordt belazerd door deze pionnen van de multinationals! Zo maar even elk JAAR 2 miljard euro weggeven, en dat zou dan door het bedrijfsleven worden betaald? Denkt u werkelijk dat zij dat bedrag elk jaar van hun winst gaan aftrekken, om de consument te sparen? Trap er niet in; zij betalen het misschien wel, maar ze gaan dat gewoon doorberekenen in de prijzen, zodat hun winst niet in gevaar komt. Kortom: de prijzen gaan weer omhoog, maar uw inkomen niet. Uw koopkracht gaat weer dalen, terwijl de grote bedrijven feest vieren, met zo'n gristenrechts kabinet wat hard voor hen werkt!

Nogmaals: dit is gewoon oplichterij!

4 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
1
Meld

ik geloof er niets van, want dan zou op de een of andere manier het bedrijfsleven of de belegger ergens anders meer moeten gaan betalen, pas dan merkt de burger er niets van.

5 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
0
Meld

Wie geloofd dit nog. het aandeel van het bedrijfsleven in de overheidsuitgaven wordt echt niet groter door deze maatregel. Het aandeel van de burgers in de overheidsuitgaven wordt groter. Dit soort formuleringen is uitsluitend en alleen bedoeld om de burgers zand in de ogen te strooien.

6 rlw    
ongeveer 1 jaar geleden door rlw
0
Meld

De "Coalitie" is nog erger als de Italiaanse maffia.

Welke partij zal er deze keer het onderspit delven, en de PvdA achterna gaan..

7 Logic    
ongeveer 1 jaar geleden door Logic
1
Meld

De coalitie belooft?. Weinig vertrouwen in die loopjongens in Den Haag.

8 zoutzuur1    
ongeveer 1 jaar geleden door zoutzuur1
0
Meld

Ik geloof het allemaal niet zo hard meer.

9 caso    
ongeveer 1 jaar geleden door caso
0
Meld

En ondertussen bij de banken ....

https://fd.nl/economie-politiek/1266240/banken-vrezen-rekening-voor-duurdere-dividendbonus?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20180820&s_cid=671

Die zijn ook niet blij en willen ook niet voor het gat opdraaien.

" De vrees van de bankiers wordt vermoedelijk bewaarheid, verluidt in regeringskringen. Ze kunnen in de komende begrotingbesprekingen geen compensatie verwachten voor de abrupte beëindiging van de aftrekbaarheid van converteerbare obligaties (coco's), die ze gebruiken als risicobuffer.
Gat dichten

De banken meenden nog dat ze daarop konden rekenen. Maar dat is onwaarschijnlijk nu het kabinet geld nodig heeft om het gat van ten minste €500 mln te dekken dat de oplopende kosten van de afschaffing van de dividendbelasting slaat. "

10 proxy    
ongeveer 1 jaar geleden door proxy
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

11 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

12 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker

Hoe kunnen zij dat eigenlijk beloven? Als de belastinginkomsten voor een deel wegvalt zal dat ergens door gecompenseerd moeten worden, als dat niet direct is zoals lastenverhogingen dan wel indirect zoals via nieuwe bezuinigingen en inflatie. Linksom of rechtsom, het zal altijd op het bordje van de burgers terecht komen.... waar anders?

Het gaat niet alleen om die 2 miljard van de afschaffing van de dividendbelasting maar ook over de verlaging van de winstbelasting wat ook meer dan 2 miljard per jaar kost. Dus niet structureel 2 miljard maar minimaal 4 miljard per jaar dat deze coalitie van plan is om cadeau te geven aan multinationals en buitenlandse investeerders.

13 Beowulf    
ongeveer 1 jaar geleden door Beowulf
0
Meld

Hoe achterlijk denkt de vvd dat wij zijn?
De leugens worden steeds doorzichtiger.

14 Prof. Zuurbekje    
ongeveer 1 jaar geleden door Prof. Zuurbekje
0
Meld

"De burger draait niet op voor het schrappen van de dividendbelasting"

Weer een grote leugen van het Kabinet en de coalitie partijen.

Hebben ze ineens een geldboom in Den Haag???

Als je aan de ene kant geld uitgeeft of niet int, dan zal het aan de andere opgebracht moeten worden.
Dit kan op verschillende manier verhogen van de belastingdruk op de Nederlandse midden en kleinbedrijven extra lasten voor de banken of rechtstreeks bij alle belastingbetalers.
Maar links of rechtsom moet het weggeven van cadeautjes worden betaald of opgebracht, als je het neerlegt bij de bedrijven zal het via verhoging van de prijzen weer bij de burger terechtkomen .

In het kort, links of rechtsom de burger betaald!!!!!!!!!!!!!!!!!


15 Roy-050    
ongeveer 1 jaar geleden door Roy-050
0
Meld

hahaha, tuurlijk jo.

16 opabert    
ongeveer 1 jaar geleden door opabert
2
Meld

@6
U heeft helemaal gelijk.
https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/84087NED/table?ts=1534756901490
De overheid graait steeds meer en geeft steeds meer uit, waar huishoudens verhoudingsgewijs minder uitgeven.
Sinds het jaar 2000 zijn de consumptieve bestedingen van de overheid gestegen met 92,3%. De consumptieve bestedingen van huishoudens zijn met 43,7% gestegen.
Dat is ook te zien aan de beloning. De gemiddelde werknemer heeft 55,4% meer loon ontvangen.

Zo kan je in bijgaande link zien dat de beloning van ambtenaren (O en P) tussen 2000 en 2017 is gestegen met 67,2%. De beloning van alle overige werknemers is gemiddeld met 53,8% gestegen.

De overheid zorgt goed voor zichzelf en zijn werknemers, wat ten koste gaat van de rest van de bevolking.

17 beastyboy    
ongeveer 1 jaar geleden door beastyboy
0
Meld

Natuurlijk draaien de burgers juist wel op voor die vrijstelling dividenbelsting. Rutte kan wel roe4pen dat het bedrijfsleven daar voor opknapt maar die berekent alles gewoon door in de kostprijs. De overheid mist 4 miljard euro inkomsten per jaar dat beter had kunnen worden gebruikt voor andere passende doeleinden zoals het vermninderen van de staatsschuld gelet op de toekomst van de jeugd.

19 Dalon    
ongeveer 1 jaar geleden door Dalon
1
Meld

wie dan wel want het zal toch uit de lengte of de breedte moeten komen.
ze pakken het gewoon wel bij de burger terug maar onder een andere noemer ,dus let maar op dat er een nieuw idee verzonnen gaat worden net zoals "voor onze eigen veiligheid".

20 ongelovenloos    
ongeveer 1 jaar geleden door ongelovenloos
0
Meld

@19
als er iets is wat juist rechts-christelijke regeringen NIET doen, is het kijken naar de toekomst van onze kinderen. Die is voor die groep totaal oninteressant, want zij kijken alleen maar naar de winsten van de grote bedrijven: hun opdrachtgevers. Shell, Akzo, Unilever, enzovoort; DAT zijn de viespeuken die de politiek sturen, en Rutte is gewoon hun loopjongetje in Den Haag. Goed te zien aan deze oplichterij met de dividendbelasting.

Helaas is het grootste deel van het electoraat zo stom als het achtereind van een varken en stemt op partijen die dit allemaal mogelijk maken, of ze stemmen op populisten die mee stemmen met de VVD, en er ook niets van bakken, en óók niet aan de toekomst van onze kinderen denken. Zij willen de macht, maar dragen geen goede oplossingen aan.

De politiek zit vreselijk in de foute hoek, en ik vrees dat het nog veel erger moet worden voor de gewone man, eer die wakker wordt en dit soort regeringen via de stembus verwerpt. Gewone mensen laten zich helemaal in de luren leggen via valse beloftes, oplichterij, mooie praatjes en gewapper met duizend euro....

21 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
1
Meld

Wie dan WEL ??????????????
Oow er is 'sprake' (en daar zal het ook bij blijven !) dat aandeelhouders mss deze rekening gepresenteerd zullen krijgen. Die hebben jarenlang van deze big booming business mee kunnen profiteren terwijl misgelopen belastinginkomsten hier en daar (stiekum) doorberekend zijn naar ??? Neem b.v. het dividendverhaal van de Shell aandeelhouders (nog maar van 1 van de vele multinationals !):

[...] Sinds 2005 heeft het olieconcern in totaal ruim 45 miljard euro via Jersey aan aandeelhouders uitgekeerd, blijkt uit berekeningen van de Stichting onderzoek multinationale ondernemingen (Somo). Volgens berekeningen van de onderzoekers is de staat daarover ruim 7 miljard euro aan belastinginkomsten misgelopen. [...]

Denk dat exorbitante winsten van inmiddels steeds meer omhooggevallen arrogant opererende multinationals best wel wat meer belast kunnen worden (net zoals de belastingbetaler J mdka ook wordt !) omdat ze uiteindelijk hun bestaan te danken hebben aan die J mdka welke er al jarenlang voor zorgen dat ze zulke exorbitante winsten kunnen blijven behalen !!

22 Tante Annie    
ongeveer 1 jaar geleden door Tante Annie
0
Meld

ik geloof ze op hun woord. ze hebben ons nog nooit voor gelogen, ze betalen het uit eigen zak denk ik.

zijn nette heren en dames die liegen niet

sarc

23 120db    
ongeveer 1 jaar geleden door 120db
0
Meld

De roverheid heeft maar 1 bron van inkomsten, op een klein deel van wat gas-export na. U mag 3x raden wat die bron is. Wie 3x nodig heeft is een enorme oen.

24 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
0
Meld

Een belofte van dat gajes heeft totaal geen enkele waarde.

25 eigenmening    
ongeveer 1 jaar geleden door eigenmening
0
Meld

Ja ja er word weer eens wat beloofd .... En als er een belofte uit Den-Haag komt dan weten we allemaal wel dat de burgers er weer voor op gaan draaien, ...

26 Jill    
ongeveer 1 jaar geleden door Jill
0
Meld

De aandeelhouders van buitenlandse multinationals hebben voordeel bij het afschaffen van de dividendbelasting.

Maar, volgens Rutte, gaan Nederlandse burgers niet opdraaien voor de kosten. Néé, want (citaat uit het artikel); "De rekening zou bij aandeelhouders van bedrijven moeten komen te liggen".
De aandeelhouders van Nederlandse(!) bedrijven dus, aangezien de aandeelhouders van buitenlandse bedrijven degenen zijn die gaan profiteren van de voordelen van de afschaffing. Dus, wat gaan de aandeelhouders van de Nederlandse bedrijven vervolgens doen... de prijzen van hun producten en/of diensten verhogen!

Hóe Rutte ook draait en keert in zijn pogingen om het ons zo 'logisch-en-begrijpelijk-mogelijk' door de strot te duwen, en hóe hij het ook probeert te brengen met zijn omfloerste taalgebruik... het kómt uiteindelijk Op Het Bordje Van De Burgers Terecht!

Dit doet mij denken aan een verkiezingsdebat tussen Rutte en Roemer. Het debat waarbij Rutte (met uitgestreken gezicht) keihard stond te liegen tegen Roemer, over de zorgkosten die hij zogenaamd 'absoluut niet' wilde verhogen.

27 Scorpio    
ongeveer 1 jaar geleden door Scorpio
0
Meld

Dus de BTW verhoging gaat niet door?

28 xtremy    
ongeveer 1 jaar geleden door xtremy
0
Meld

@27 Misschien even terugluisteren. Roemer had in zijn verhaal het onderscheid tussen "eigen risico" en "eigen bijdrage" even uit het oog verloren. Rutte maakte daar "handig" gebruik van.

29 Criticaster    
ongeveer 1 jaar geleden door Criticaster
0
Meld

heeft de coalitie zoveel geld op de bank dan?

30 ik heb ook een mening    
ongeveer 1 jaar geleden door ik heb ook een mening
0
Meld

In de media ontbreekt het Oranjegevoel vanwege het protest tegen de afschaffing van de veel besproken belasting.aldus een anonieme Minister.Ik zou wel eens willen weten wie die Minister was vast dezelfde die de opmerking plaatste dat over een paar maanden niemand het er meer over heeft.Dat kan hij vergeten met GL PvdA SP in de oppositie.

31 jantje van leiden    
ongeveer 1 jaar geleden door jantje van leiden
0
Meld

Burger draait niet op voor het schrappen van de dividendbelasting.Eerst de BTW verhoging terugdraaien dan pas geloven.

32 jantje van leiden    
ongeveer 1 jaar geleden door jantje van leiden
0
Meld

Onzin de burger draait er altijd voor op. De leugen begint absurde vormen aan te nemen. Maar ja, dir kabinet wilde de kiezer. Dus eigen schuld. De VVD blijft onverminderd de grootste partij. Het zal dus nog wel erger worden met zo’n dom volk.

33 Arista    
ongeveer 1 jaar geleden door Arista
0
Meld

We draaien er allang voor op, want tegelijkertijd met deze belachelijke afschaffing voor de graaiers gaat voor ons allen het lage BTW tarief omhoog met 3% (een 33% verhoging)

De kosten die de Bankrovers verwachten te maken komen natuurlijk direct terecht bij de burgers die nog een cent op de bank hebben staan. Voor zover de rente niet naar 0 gaat, zal deze wel negatief worden. Want banken zijn nu eenmaal te verslaafd aan het afromen van de samenleving... of het nu is via artificiele inflatie door het bijdrukken van geld, of door steunfondsen, of oplichting/valsheid in geschriften/corruptie om zo geldstromen buiten de belasting te houden.

Het grote geld regeert gewoon, de democratie is een farce, het koningshuis slechts van Dietse Bloed. Alsof we terug zijn beland in een wereld van voor de Verlichting. Monopolie ipv. Gilde, Netwerk ipv. Adel, en de Kerk doet gewoon nog wat het altijd al heeft gedaan...

De leugen regeert !

34 mightimouse    
ongeveer 1 jaar geleden door mightimouse
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Duizenden mensen bij protest tegen racistisch...
Drieduizend betogers tegen politiegeweld tege...

12 uur geleden door RTL Nieuws

Trump richt zich meer op het geweld van activ...
Door Trumps tweets over de demonstraties in d...

18 uur geleden door Crezee

Halsema: 'Overdonderd door aantal demons...
Als Femke Halsema had geweten hoe populair he...

7 uur geleden door Nu.nl

Burgemeester over drukte Dam: 'Geen gron...
De demonstratie tegen politiegeweld op de Dam...

9 uur geleden door ontken


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Positivo
Burgemeester over drukte Dam: 'Geen grond om ...
Links is volledig van het padje blijkt iedere...

minder dan een minuut geleden door Positivo

Positivo
Boosheid om bloemenactie Kamp Westerbork...
Klantenbinding is best belangrijk natuurlijk....

4 minuten geleden door Positivo

Happy face
Halsema: 'Overdonderd door aantal demonstrant...
Zie links alles goed praten wat een trieste z...

4 minuten geleden door Happy face

Dunkelheit
Luisterplekje 2...
@1920 - @1921Errug vet idd! Goedemorg...

7 minuten geleden door Dunkelheit

Dieke
Halsema: 'Overdonderd door aantal demonstrant...
@67Dus politie mag tegenwoordig alleen nog ...

20 minuten geleden door Dieke

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig