Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten: "Aanslagen zijn niet uit te sluiten"

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor een mogelijk nieuw onrustwekkend fenomeen in ons land: extreemrechtse burgerwachten in steden en gemeenten die patrouilleren om burgers te "beschermen tegen vluchtelingen". Volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) staan "meerdere tientallen" radicaal-rechtse individuen klaar om mogelijk geweld te gebruiken. Dat schrijven de kranten van Sudpresse.

628 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Extreem rechts maakt de MSM van, zulke burgerwachten vindt je in de Balkan en voormalig Oost Duitsland. De burgerwachten die hier op wijkinitiatief zijn opgericht zijn gewone normale mensen die willen waken voor inbraak en verkrachtingen voorkomen, want met de invasie van migranten zijn de criminele cijfers de hoogte in geschoten en die twee staan in verband met elkaar.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Gewapende milities hoeven niet. Geen linkse, geen rechtse en geen religieuze. De overheid moet het monopolie hebben op geweld en ordehandhaving. Maar dan om de vrijheid en de veiligheid van de burger te vrijwaren. Niet op die te knechten.
  • marcel mampaey

    6 jaar geleden
    VLAAMS BELANG is een verloren stem probeer nva meer dan 50 procent te halen dan kunnen ze niet meer tegengewerkt worden door hun eigen coalitie zoals peters en consoorten anders speel je in de kaart van groen.
  • Geert Vlasschaert

    6 jaar geleden
    Zoals reeds vermeld, als de politiek niet durft dan moet de burger maar ingrijpen, ik heb er eigenlijk wel begrip voor.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Ik denk dat vele mensen dat stilletjes hopen maar niet durven zeggen.