U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 6
Als er nu verkiezingen zouden zijn, verliezen die partijen respectievelijk een op de vijf en een op de drie kiezers die vorig jaar nog wel op deze regeringspartijen stemden. Voor de VVD, de partij van Rutte, heeft het idee duidelijk minder effect. Een ruime meerderheid van de stemmers op d ...

11 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
3
1

De enige die voor zijn zijn direct profiterenden nu of in de toekomst!

1 Zie Hier    
11 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

Toch is Rutte het beste alternatief van Nederland, ik zou weer op hem stemmen.....

2 Moszkowicz    
11 maanden geleden door Moszkowicz
12
Meld

Rutte kom terug op je plan tot afschaffing dividendbelasting van miljarden per jaar en besteedt en verdeel dat geld tussen de eerzame hardwerkende burgers van Nederland en de pensioenen voor de jongste generatie.

3 Dalon    
11 maanden geleden door Dalon
1
Meld

Hieruit blijkt maar weer dat VVD stemmers :1) ziende-blind en horende-doof zijn.
2) een betonplaat voor hun kop hebben.
3) miljonair zijn.
Of alle drie.

4 Eric    
11 maanden geleden door Eric
0
Meld

@2
Dan stem je dus voor groeiende invloed van multinationals en grote bedrijfsleven op het politieke beleid en dus voor negatieve invloed op de gemeenschap als geheel terwijl er maar een hele beperkte groep direct en indirect van dat beleid profiteren. De rest van de bevolking mag krom liggen voor dat overduidelijke asociale beleid.....

Er is veel meer tussen hemel en aarde dan alleen geld en hebzucht.......

5 Beowulf    
11 maanden geleden door Beowulf
0
Meld

Behoor zelf tot de 1/6e en verder blijft de VVD absoluut de grootste partij dus niks aan de hand. Verder ook weinig verschuivingen in de peiling.

6 JackKropotkin    
11 maanden geleden door JackKropotkin
9
Meld

@6
Zowel het CBS als ambtenaren op economische zaken hebben aangegeven dat het afschaffen van de dividendbelasting zinloos is en dat er niets veranderd behalve dan dat de schatkist 1,4 miljard ,mogelijk oplopend tot 2 miljard per jaar, minder inkomsten heeft. Tel daarbij de verlaging van de winstbelasting bij op en de schatkist en dus de gemeenschap loopt JAARLIJKS meer dan 4 miljard structureel mis.....

Denk je nu echt dat dit gecompenseerd wordt door het bedrijfsleven? Dit mag weer gecompenseerd worden door de bevolking en multinationals en investeerders lachen zich slap..... allemaal dankzij de VVD.

De VVD mag dan nu (nog wel) de grootste partij zijn maar krijgt alleen, zonder coalitiepartners, niets maar dan ook echt niets voor elkaar. Als er nu ook maar 1 van de 3 huidige coalitiepartners afhaakt is het ook uit met je droom..... dan kan de SGP zelfs niets meer betekenen voor de VVD.

7 Beowulf    
11 maanden geleden door Beowulf
0
Meld

@7 Het CBS lijkt me niet de juiste instantie om hier een mening over te hebben. Afschaffen dividendbelasting heeft een aantrekkende functie voor het vestigen van buitenlandse bedrijven in NL en de discriminatie van buitenlandse aandeelhouders verdwijnt ook nog eens. Het is verder natuurlijk idioot dat bedrijven die dividend uitkeren als een soort kantoortje van de belastingdienst dienst moeten doen en de hele vestzak/broekzak santenkraam mbt dividend kan zo ook verdwijnen.

Win/win/win.

8 JackKropotkin    
11 maanden geleden door JackKropotkin
4
Meld

@8
Dat het een aantrekkende functie heeft is niets meer dan een hele dure aanname.

Voorheen voelden die buitenlandse aandeelhouders zich ook niet gediscrimineerd, waarom zou dat nu dan wel het geval zijn. Omdat Rutte dat zegt? Als zij zich al gediscrimineerd voelden hadden ze in het verleden niet geïnvesteerd, hebben gewoon dividend ontvangen over hun investeringen en schijnen niet weg te gaan maar gewoon weer terug te komen.... ook zonder de afschaffing van het dividendbelasting.

Iedereen moet belasting betalen over vrijwel alle inkomsten, inclusief spaargeld en erfenissen, maar van de VVD hoeven diegenen die inkomsten halen uit investeringen dat dus niet meer te doen.

Zoals ik het ook al eerder zei, het gaat helemaal niet alleen om dividendbelasting maar ook over verlaging van de winstbelasting. Een bedrag dus van zeker structureel 4 miljard + per jaar. Rutte heeft sinds 2010 al structureel 30-50 miljard per jaar bezuinigd op de samenleving. Maar in plaats van eindelijk eens significant iets terug te geven aan diezelfde samenleving geeft hij nog meer aan het bedrijfsleven naast alle eerdere subsidies, steunprogramma's en versoepeling van arbeidsvoorwaarden en ontslagrecht om grote bedrijven tegemoet te komen gedurende de crisis.

Dat win/win/win geldt niet voor de gewone burgers maar alleen voor multinationals, buitenlandse investeerders en elitaire rijken die overduidelijk een hele dikke vinger in de politieke pap hebben weten te steken. Hoe durven ze Nederland nog een democratie te noemen als het uiteindelijk geregeerd wordt door on verkozen CEO's en investeringsmaatschappijen?

9 Beowulf    
11 maanden geleden door Beowulf
0
Meld

@9 +++++ prima verwoord. Veel VVD stemmers zijn blind voor de nadelen die het VVD-beleid heeft voor de gewone burger. Waarschijnlijk ondervinden zij nog niet de nadelen hiervan of willen het niet zien.

10 Eric    
11 maanden geleden door Eric
0
Meld

@9 ach, het maakt ook weinig uit op wie je stemt.
Zie: https://m.youtube.com/watch?v=rsL6mKxtOlQ

11 Eric    
11 maanden geleden door Eric
0
Meld

Heb nog liever dat al dat geld naar asielzoekers gaat, dan dat al dat geld naar die toch al rijke grote multinationals gaat!!

12 Topperz    
11 maanden geleden door Topperz
0
Meld

Bedankt kiezers die voor de VVD hebben gestemd. Die 2 miljard die de staat misloopt mogen wij nu ophoesten.

13 samcash    
11 maanden geleden door samcash
4
Meld

1 op de 6 vind ik nog heel veel question

Ik hoop dat de VVD bij de volgende verkiezing gestraft wordt door hun stemmers en dat dit een actief punt is van de andere partijen.

14 TheoTheo    
11 maanden geleden door TheoTheo
0
Meld

@12 Geef het maar aan de ouderenzorg in Nederland, maar die zijn niet belangrijk voor de VVD

15 niet-alles-geloven    
11 maanden geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

Het word tijd dat dictator Rutte en de VVD maar naar het Volk luistert de voor het NIET afschaffen van de dividendbelasting zint. Ik stem hier uit Limburg volgen jaar PVV voor de eerste kamer en niet op VVD CDA D66 CU SGP PvdA DENK en Groen-Lings de dictator Rutten steunen blijven in de eerste en tweede kamer.

16 Gunther    
11 maanden geleden door Gunther
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump zegt dat hij "niet gelukkig"...
President Trump zei donderdag dat hij 'niet g...

6 uur geleden door Denisova

Trump roept KKK-slogan 'love it or leave...
De 'love it or leave it'-slogan is een grieze...

16 uur geleden door Denisova

Rotterdam of Maastricht, waar is de beste Son...
De organisatie van het Songfestival in Nederl...

4 uur geleden door NOS

Geen cent te verdienen aan elektrische auto v...
De opmars van de elektrische auto lijkt niet...

16 uur geleden door AD

"De ondergang van Duitsland": de sc...
Lara Trump heeft scherpe kritiek geuit op het...

9 uur geleden door Kiki


ADVERTENTIE


Laatste reacties
ongelovenloos
Broer slaat zus halfdood omdat ze ‘verkeerd...
kan je zien wat voor achterlijk volk ze overa...

1 minuut geleden door ongelovenloos

ongelovenloos
EU wil alle staten van voormalig Joegoslavië...
@14eerder halal....

2 minuten geleden door ongelovenloos

Sjaak Trekhaak
CBS: Verdere stijging van welzijn in Nederlan...
@3Nou..., onderzoek.Beetje knip en plak w...

3 minuten geleden door Sjaak Trekhaak

Positivo
Tegenslag voor Assad: laatste rebellenbolwerk...
@30 O, je kunt niet winnen en nu ga je nog sc...

5 minuten geleden door Positivo

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig