Integratie is geen eenrichtingsweg (volkskrant.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Om(af)tereageren in Binnenland  ·  46 Reacties

  • 6
  • 706x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja, heel vervelend allemaal ja.

0
1 caso

Duitsers zijn bierdrinkers. Als u een Duitser iets te drinken wilt aanbieden, zet u hem natuurlijk een pint voor. Toch?
Nee dan vraag ik wat die duitser wilt drinken.

1
2 Truffelaar

Lastig he die menselijke natuur....

1
3 Gummibal

Zijn Duitsers bierdrinkers? Alle Duitsers?

0
4 Gummibal

Zolang die nieuwkomers laten blijken niet te willen integreren zullen ze ook niet geaccepteerd worden.

0
5 upanddown

@4
Nee...het zijn bier...zuipers...

9
6 loki zegt

De Volkschkrant doet weer een cirkelredenatie waardoor de schuld weer ligt bij......

Stap op met je gedram ik behandel mensen gelijkwaardig maar als jij een gesprek wilt zul je toch Nederlands moeten praten en niet geheel afgedekt moeten zijn door kleden en die meuk.

Das niet moeilijk toch ?

2
7 Eastwood

In een van de documentaires van de onvolprezen Sunny Bergman (zie YouTube) wordt een klassiek sociaal psychologisch experiment uitgevoerd in het Amsterdamse Vondelpark. Het progressief-liberale publiek wordt geconfronteerd met een jonge man die worstelt met het openbreken van het slot van een damesfiets, inclusief kinderzitje. Wanneer de man een donkere of getinte huidskleur heeft, stuurt het publiek voortdurend de politie op hem af. Hij wordt gefotografeerd en men is bang dat hij agressief wordt als hij wordt aangesproken. Wanneer de man een witte huidskleur heeft, wordt hij gezien als een vader die zijn fietssleuteltje kwijt is. Hij wordt zelfs geholpen om de ketting door te knippen.

Wat vind jij hiervan ? progressief liberaal.

10
8 Truffelaar

@8 , Sunny Bergman moet eens een documentaire maken over discriminatie en racisme bij moslims en negers ondeling. Krijgt ze nog bak subsidie ook.

1
9 caso

@4 Ja en alle Fransen drinken wijn. question

1
10 Truffelaar

Pas ja aan, dat doet normaliter iedereen de afgelopen honderden jaren.
Er is maar één groep die dat niet doet.
En uitsluitend omdat die groep vindt dat religie boven de wet en regelgevingen staat. Uweetwel islam

2
11 chouffleur

Trouwens, er is een behoorlijke groep nieuwkomers die al heel goed geïntegreerd zijn, hoor.
In de criminele kant van het land!!

2
12 upanddown

Ja, ja, eerst de situatie uit de hand laten lopen door 90% nepvluchtelingen toe te laten, migratie niet te reguleren en dan zeggen van 'ze zijn er nu eenmaal'. Lekker makkelijk. Doe je dat ook als je huis wordt leeggeroofd?

2
13 schrootflint

@9 En misschien gaan haar ogen eens open dan.
Ik vind het maar een vies mens.

2
14 Truffelaar

Ik wilde eigenlijk direct naar de auteur reageren via de Volkskrant, maar dat blijkt niet mogelijk. Ik denk dat deze meneer gelijk heeft, maar ik vind het tijd om ook eens de boel om te draaien. Toen ik jaren geleden au pair was in Parijs heb ik 2 jaar lang geprobeerd met onder te dompelen in de Franse cultuur. Van alle vrienden had ik er uiteindelijk 1 die Frans was. Ik ging het meeste om met mensen die nu als nieuwkomers zouden worden gezien. Mensen uit Zaire, Irak en Iran. We deelden een nieuwsgierige blik naar de Franse cultuur en zochten elkaar op vanuit een gedeelde lotsbestemming. Religie deed er niet toe, hoofddoeken waren er niet. Bij de Fransen stokte mijn pogingen om te 'integreren'. Kun je nagaan, ik deel nb de 'Europese cultuur' met dit volk.

Van alle jaren dat ik studeerde heb ik 2 vrienden overgehouden. Ik heb nog 1 vriendin van mijn middelbare schooltijd, 2 vanuit de baan waar ik het langst heb gewerkt, enz. Vrienden maken kost tijd en doe je niet zomaar. Zeker niet in deze tijd. Mensen zijn te druk met zichzelf, familie of de vrienden die ze al hebben. Als je ouder wordt, wordt dat alleen maar erger.

Vrienden maken is ook makkelijker als je zaken met elkaar deelt en elkaar met een blik, een grapje of zelfs het onbeschreven woord herkent. Het is bijna niet te verklaren, maar na tientallen jaren contacten met Zwitsers, Fransen, Duitsers, Engelsen (allemaal zogeheten 'Europese cultuurgenoten'), ben ik erachter dat er altijd in zekere zin verschil blijft bestaan.

Als oudere vluchteling en migrant uit andere werelddelen sta je op nog ruimere achterstand. Je deelt een taal en cultuur niet en kunt niet bogen op een gedeeld verleden van lagere en middelbare schooltijd (tenzij ze hier jong naartoe komen, maar die hoor je ook niet klagen over het gebrek aan vrienden). Je komt eigenlijk als spuit elf binnen als veel mensen al hun blik aan het richten zijn op familie en carriere. Een beetje migrant zal zich hier altijd van bewust zijn. Die moet altijd minstens 1 tand hoger.

Vermoeiend? Ja! Maar het is een fact of life van alle tijden, niet iets van nu. Dat heet niet met je rug naar de nieuwkomers staan, omdat het nieuwkomers zijn. Maar te druk zijn met jezelf. Misschien dat iemand dit de vluchtelingen en migranten ook eens duidelijk kan maken. Laat ze hun leven maken, het moet uit henzelf komen. Dat geldt voor iedereen. En als je mazzel hebt, kom je af en toe mensen tegen die je daar een handje bij helpen. Maar ga het je gastland niet verwijten als het niet gebeurt. Vluchten is geen keuze, migreren wel. Maar verandering van land en cultuur heeft altijd consequenties. Die zijn het grootst voor de eerste generatie.

0
15 Om(af)tereageren

@14 , sinds ze laat palen door haar nieuwe vriend (neger) is het ook een jankmens geworden.
@11 , vietnamese bootvluchtelingen als voorbeeld, geen geouwehoer en begonnen vreetshopjes.

2
16 caso

Die zogenaamde nieuwkomers eigenen zich rechten toe die er niet bij horen. Nou verwacht ik van die softe hoerige Volkskrant ook geen informatie die niet gekleurd is.

3
17 Al

Liberalisme

Yellow flag waving.svg

Varianten
Nationaal-liberalisme
Conservatief-liberalisme
Economisch liberalisme
Klassiek liberalisme
Libertarisme
Marktliberalisme
Neoliberalisme
Progressief liberalisme

Ideologen
John Locke
Adam Smith
Alexis de Tocqueville
David Hume
Robert Nozick
John Stuart Mill
Ludwig von Mises
Isaiah Berlin
Karl Popper
John Rawls
Milton Friedman

Portaal Portaalicoon Politiek
Progressief liberalisme, links liberalisme, sociaalliberalisme, vrijzinnig links, vrijzinnig liberalisme of radicalisme is een substroming binnen het liberalisme die ervan uitgaat dat de overheid een taak kan hebben in de bevordering van de vrijheid van de burgers. Met de term sociaalliberalisme wordt wel aangegeven dat in deze variant van het liberalisme sprake is van een synthese van sociaaldemocratisch gedachtegoed met liberalisme. Het progressief liberalisme gaat in tegenstelling tot socialistisch geïnspireerd gedachtegoed uit van het individu. Men is niet eenduidig in het aanduiden van deze stroming, zo worden de termen sociaalliberaal, vrijzinnig-democratisch, links-liberaal en liberaal-democratisch door elkaar gebruikt.

Uit het bericht.
Het progressief-liberale publiek wordt geconfronteerd met een jonge man die worstelt met het openbreken van het slot van een damesfiets, inclusief kinderzitje. Wanneer de man een donkere of getinte huidskleur heeft, stuurt het publiek voortdurend de politie op hem af. Hij wordt gefotografeerd en men is bang dat hij agressief wordt als hij wordt aangesproken. Wanneer de man een witte huidskleur heeft, wordt hij gezien als een vader die zijn fietssleuteltje kwijt is. Hij wordt zelfs geholpen om de ketting door te knippen.

En die noemen rechts racisten kiss my ars.

2
18 Truffelaar

Integratie is nooit een echt groot probleem geweest, behalve bij islamieten.

2
19 Wylde Gjert

probleem is natuurlijk de ongebreidelde aanwas van migranten.......als dat zou stoppen dan kunnen we onze energie richten op degene die hier (legaal) zijn en kunnen we echt werk maken van integratie (PS eerste stap is 1 paspoort)

0
20 Salitos

* Verwijderd door de redactie *

21 Pxf7+

@21 "naast de invloed van de islam terugdringen tot nul."

Dan moet je alle moslims eruit trappen.

1
22 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

23 Pxf7+

@20 Correct. Ik heb geen enkel probleem met immigranten van welke kleur of aard dan ook, maar ik zie wel graag dat ze via formele wegen het land binnenkomen en zo snel mogelijk gaan meedoen met onze samenleving. Daar hoort ook bij dat nieuwkomers respect hebben voor Nederland en zijn bewoners. Dan komt respect voor de nieuwkomers vanzelf.

Wat we nu zien is inderdaad een ongebreidelde toeloop. Mensen uit incompatibele culturen wordt nauwelijks een strobreed in de weg gelegd om hier op onze kosten te gaan rentenieren. Dat is een slechte zaak, en als regering doe je dit alleen maar als je de boel bewust wilt kapotmaken.

2
24 thestranger

@22 Dat is wel heel erg simpel gedacht.

2
25 Wylde Gjert

@23 Ik wil dat niet maar als u de invloed van de islam absoluut wil terugdringen tot nul dan zullen ze moeten verkassen,er is geen andere weg.

7
26 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

27 Pxf7+

@27 Dan krijg je crypto moslims die hun religie in het geheim gaan uitvoeren ,hun religie zal in hun hart blijven en niet verdwijnen.

8
28 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

29 Pxf7+

@24 De regering is gebonden aan allerlei verdragen,nou kun je natuurlijk je eigen gang maar dat is niet zo netjes afspraak is afspraak in principe.
Wat je wel zou kunnen doen is trachten die verdragen te wijzigen of formeel deze op te zeggen.

6
30 21st Century Guy

@27 Helemaal goed!

1
31 Wylde Gjert

@29 Je kunt besnijdenissen verbieden voor minderjarigen maar dan laten ze zich op volwassen leeftijd besnijden en dan zeggen ze niet dat het voor de islam is maar omdat ze het mooi vinden staan of lekker is bij de seks of hun vrienden ook besneden zijn.

9
32 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

33 Pxf7+

@33 Dus uw wil vanwege uw fixatie op de muzelman ook besnijdenissen voor joden en andere niet moslims verbieden dus.

7
34 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

35 Pxf7+

@33 U kunt gedachten niet verbieden. Ook als u alle 'uiterlijkheden' van een religie verbiedt, blijven mensen die religie aanhangen. Het voornaamste dat u bereikt is dat ze zich af gaan zetten tegen de samenleving, ondergronds gaan, zich zullen terugtrekken in hun eigen wereld. Een moslim is niet opeens geen moslim meer als u hem dwingt niet-halal te eten of zijn kinderen niet te besnijden.

3
36 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

37 Pxf7+

** gebruiker verwijderd **

@35
Inderdaad besnijdenis is gewoon kindermishandeling.

38 verwijderd682241

@35 U slingert wel heen en weer tussen minder-en meerderjarig ,maar ik vind ook dat minderjarige jongens en meisjes en ook volwassenen mocht dat voorkomen niet onder dwang besneden mogen worden.

2
39 21st Century Guy

@37 Moslims die zich Nederlander voelen zijn er zat, alleen kent u ze niet. Het strafrecht geeft keurig de grens aan van wat mag en niet mag, ook nu al. Het verbieden van uitingen is slechts symboolpolitiek en in mijn ogen buitengewoon on-Nederlands.

4
40 Smiling

Het intelligentie peil van de Volkskrant artikel word met de dag triester!

1
41 Zie Hier

* Verwijderd door de redactie *

42 Robin

Ik heb het er vaak met mijn collega over gehad en nog steeds is het onderwerp wekelijks op tafel. Hij is een Koerd uit Turkije en is daar gevlucht omdat ze daar niet van de PKK houden. Hij is een goede vluchteling. Vanaf dag 1 dat hij hier was heeft hij Nederlands geleerd en zich de Nederlandse normen en waarden eigen gemaakt. En is direct westers geworden. Hij kikt nog wel via de schotel om niet te missen hoe Turkije naar de bliksem gaat.

We vinden beide dat als je in een ander land komt wonen dat je het oude paspoort verbrand, en het nieuwe land en de cultuur omarmt. Alleen op die manier kan er integratie zijn. Kijk hoe de mensen zich kleden en voordoen en doe dat ook. Hij gaat niet naar de moskee en is geen moslim maar alawiet. En als ik naar een ander land zou gaan dan zou ik me daar ook aanpassen aan die cultuur. In Amerika zou ik een wapen kopen b.v. Zo hoor je te integreren en niet afzonderen zoals de meeste doen en in hun eigen wereld leven.

1
43 Jan met de korte achternaam

De bekende linkse onzin weer.

Wie ergens nieuw komt die wordt geacht zich aan te passen en te integreren en als je dat niet wilt dan had je niet moeten komen of dan ga je alsnog terug naar eigen land. Niemand is verplicht om naar Nederland of België te komen. Doe je dat toch dan doe je dat vrijwillig en dan PAS JE JE AAN.

1
44 PFL

** gebruiker verwijderd **

Mensen die ergens nieuw komen worden geacht zich aan te passen en te integreren; in Nederland anno 2018 wordt de bevolking geacht zich aan te passen en zich volledig te onderwerpen aan de gebruiken (aldanniet religieus van aard) van de nieuwkomers.

Dát stuit op weerstand, dát is het probleem dát de nieuwkomers zélf veroorzaken.

45 verwijderd2420

Ik heb slechts nieuws voor de inburgeraars. Je dient je de normen en waarden van je gastland eigen te maken en er dan je daaraan te houden. Als je onze normen en waarden niet wil accepteren dan pak je biezen en vertrek want ik zal me nooit aanpassen aan jullie.

0
46 niet-alles-geloven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@21 Jaja... maar we moeten Oekraïne renoveren, defensie renoveren, klimaat renoveren, de financiële sector renoveren, de toeslagen slachtoffer...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@20https://nos.nl/artikel/2512497-renovatie-binnenhof-complex-opnieuw-duurder-extra-kosten-aanzienlijk...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@18 Geldt voor alle oude bouwwerken die gerestaureerd worden en daarnaast aan alle veiligheidseisen en normen van 2024 moeten voldoen. ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@17Daar het artikel niet te lezen is, weet ik niet waarom het ineens zoveel duurder is....

9 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@17 En dan vergeet ik er nog bijna bij te vermelden dat de eisen van techniek, verbindingen, veiligheidssystemen etc. etc. ook ingepast moeten w...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@17 Dat is zo ja. Alleen heeft de overheid wel extreem veel extreem dure projecten....

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@12 Als er onder iedere baksteen, achter elk stukje plafond, in iedere kelder of hokje een stuk geschiedenis of voor archeologen interessante di...

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Querido not
Offtopic

@2321 Graag gedaan - denk dat je nu meer dan genoeg weet. ...

15 minuten geleden geplaatst door Querido not

Zie Hier
Als tiener protesteerde Roel van Duijn tegen de atoombom, nu is hij er juist vóór: ‘Europa moet zich bewapenen’

Volgens mij is het zo dat wanneer je toen gek was is het nu dementie!...

17 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@9 Slopen en nieuw bouwen is inderdaad veel goedkoper....

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Tweerking PornSaori Blue ArchiveHot Nude Sex VideosFemdom RedditRiding CompilationLena NersesianSteph OshirFree Girl Sex VideoBurkha SexRough PornstarMaria GjieliLocal Sex HdComic PornoHomemade BdsmSouth American PornHot Miget PornAlex Tanner PornhubHijaby PornPorn Movies Mother And SonBrooke BerettaMalayalam Sex BookIsis MoonePosing Doggy StyleMio KimijimaPorn Vid DownloaderEro GifsBest Gore Like WebsitesVoyeruhouseTaylor SwiftboobsNokar MalkinMumbai Aunty XxxSouth Heroine NudeNancy PornVideos/pornoErotic MedusaBellahasmorefunSarina CalentinaViral Video XxBrazzwes HdMother In Law PornViolet Myers Porn VideosNew Porn JavMega HentaiThai XxxPutasmadurasBodycumshotsBabes Com PornSunny Leone PussyPorn In SingaporeDylan ExcogiBellringerpornAva Moore NudeMorenaspornoLilylanessIndraja Sex VideosAnimeid HentaiPorn NuggetsApril.oslenSunny Leone Xx Video SexBeeg Indian HindiXxxxpornvideoAgartala XxxLesbianfeetpornFree Onlyfans AccountReddit When It Goes InTwitter Onlyfans FamososAbela Danger PornIndo18comKiesha GreySunny Leone Sex Porn VideoFlight Attentant PornJanine Lindemulderسكس كلاسيكStepsister BlowjobDahia SkyXxxfree VidioVouyerhitHot Sexy Video Hd DownloadFree Download Porn ClipsCatwoman NudeJules Jordan Com3d Blonde Sominant LesbianSan Antonio MilfJada Stevens LesbianKatrina Kaif Ki Sexy FilmTamil Blue Film SexCar PornXxx 1992Hindi Porn Movie With StoryFreeponoRigid 3d PornGonzo Xxx MoviesNude Thick EbonyJuggs MagazineVideos De Karely RuizBollywood Actress XvideoOnlyindiansexBella Delphine AnalWww Xxx Hd Video HindiNaked Group SexBig Tit ArabLive CamsexJustswallpwsNewest Dog PornX Vidio HotYosuga No SoraWww Sexy Bhabhi Video ComIndian Hindi Xx VideoXxxxx MalayalamSlim Poke69 Sexual PoseMost Viewed PornosGood BlowjobXxx Desi Video ComHusband Wife Making LoveWwvideosPorn Video In KoreanXxxxx FuckMuslim Indian PornHd Porn BrazersMuslim PornstarsHuman Sex DollTransangels ModelsBrittney Griner NudeFilmmaking PornAmateur Double PénétrationHarriet Sugarcookie PornhubTeem Porn HdIndian New Sex TubeBrooklin Love OnlyfansPurple Haired Anime GirlVidros PornEuroslutMotor Boat SexualSmallpeople PornSkipdagameCreampied CastingWest Bengal XvideoKolkata College Sex VideoHikr-193Son Mother NudeR/wgbeforeafterPleasuretubeSunny Leone Sexy PhotoShruti Hassan Porn VideoTamil Aunty SexingDefloration PornsXhamsretItch Io Porn GamesPorhb