'Kiezers tegen afschaffing dividendbelasting' (nd.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Binnenland  ·  78 Reacties

  • 41
  • 1121x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@30 Omdat ze iets anders willen.Hier het toekomstig Kabinet VVD CDA PVV FvD.En weer glimlacht Rutte ex coalitiegenoten kaalgevreten achterlatend en grijnst dat hij weer nieuwe slachtoffers gevonden heeft.Een soort vampier maar dan zonder slachttanden.

5
51 jantje van leiden

Het zouden volksvertegenwoordigers moeten zijn die lui daar op het pluche, maar ze doen gewoon wat hen zelf goeddunkt en daar mankeert nogal wat aan. Helemáál wanneer het gaat om belastinggeld want dat treft geen der Kamerleden in de portemonnee.

1
52 Nicks R. Van

@37 Het gaat hier om 2 miljard per jaar. Zoiets moet natuurlijk wel in een verkiezingsprogramma staan. Maar goed. Ik ga nu verder van mijn zondag genieten en wens ieder verder een prettige dag.

0
53 Querulijn Xaverius,

Rutte gooit goed geld naar kwaad geld.
De buitenlandse belastingdiensten worden moddervet en hier is schraalhans keukenmeester.

0
54 in holland

Citaat: "Het plan voor afschaffing gaat vooral ten koste van de regeringspartijen D66 en CDA. De meeste kiezers die vorig jaar nog op deze partijen hebben gestemd, geven aan dat de kans klein is dat ze dat weer gaan doen als de afschaffing doorgaat.
Ongeveer een derde zegt dan vermoedelijk wel weer op deze partijen te gaan stemmen. Bij de VVD-kiezers is dat 75 procent".

Wederom overduidelijk dat de partijen die samen met de VVD in een kabinet stappen, dat zwáár moeten bezuren. De VVD zelf heeft, zoals iedere keer weer blijkt, de meest trouwe kiezers-achterban van al de partijen.
Als we ooit nog eens van de VVD af willen komen, zullen de 20 tot 30% van de gebruikelijke niet-stemmers zich over hun onwil om te stemmen heen moeten zetten. ZIJ kunnen hét verschil maken in de verkiezingsuitslagen!

Want als ál de stemmen van de gebruikelijke niet-stemmers naar andere partijen gaan dan de VVD... heeft de VVD verhoudingsgewijs meer stemmen nodig dan zij nu van haar 'vaste aanhang' krijgt!

0
55 Scorpio

Nederlanders worden graag massaal anaal genomen anders kan ik niet duidelijk krijgen waarom er weer (voor de derde keer) zo en blok op kindje Rutte is gestemd.

1
56 Al

@55 interessant inderdaad, de VVD is wel de grootste partij, maar heeft zelf geen meerderheid natuurlijk. Ze slagen er echter wel in om dit soort beleid er doorheen te drukken. De andere partijen hebben het geslikt waarvoor ze onherroepelijk afgestraft gaan worden. Blijkbaar hebben ze de impact onderschat, of hopen ze dat de storm overwaait.
Mogelijk moet het benodigde geld hiervoor van het MKB komen omdat de andere partijen niet erg bereid zullen zijn de VVD ter wille te zijn. Dan schiet ook de VVD in zijn eigen voet, het MKB gaat dit met de volgende verkiezingen zeker niet vergeten.
Voetnoot, Buitenlandse multinationals worden in dit geval weer bevoordeeld ten koste van ons eigen bedrijfsleven.

0
57 Tussenderegels

Wanneer word de belasting voor mij afgeschaft dan??????

0
58 Thomas

Lekker democratisch om het dan nog door te drukken.

1
59 Drs. Mezun

Alsof die l.l zich er wat van aan trekt.
Ben blij dat ik niet op die leugenaar gestemd heb.

0
60 Bram brabant

* Verwijderd door de redactie *

61 Dirk2137

@57
De VVD slaagt daar iedere keer weer in omdat autochtone Nederlanders kennelijk graag als pinautomaten fungeren voor een beleid waar ze slechter van worden!
Onbegrijpelijk eigenlijk maar ik kan er niets anders van maken.

2
62 Al

16% de het wel wollen da de dividendbelasting word afgeschaft zint in mijn ogen Werkgevers en VVD CDA D66 CU SGP DENK Groen-Lings PvdA stemmers. PVV en FvD stemmers wollen het beslist niet dat de dividendbelasting word afgeschaft. Da helle tuig wat naar nederland komt zo als moslims migranten asielzoeker kosten ons belastingbetalers all 3 miljard euro per jaar en volgend jaar all 4 tot 5 miljard. Het word tijd dat Rutte en de helle VVD oprot uit de tweede en eerste kamer. Dit zeg ik als PVV stemmer uit Limburg.

2
63 Gunther

Nog maar 16 procent van de Nederlanders is voor afschaffing van de dividendbelasting.

En dat moet ik geloven.

We worden gewoon belazerd door Maurice de Hond.
Maurice de hond is een onbetrouwbare opiniepeiler en zit er meer voor de VVD VNO/NCW.

Hoeveel zou hij daarvoor betaald krijgen om ons te doen geloven dat 84 % van de Nederlanders voor afschaffing is?

Hiervoor is een bindend referendum voor nodig. Dus D66 zorg daar dan ook voor.

De geloofwaardigheid van de Hond is bij mij helemaal weg.

En waar is de ware linkse elan?
De Oude linkse kliek ging hiervoor massaal de bres op.


Dit is pure propaganda van de Hond.
Het is een pro regering instituut.

2
64 Dachtutniet

@64

Hoeveel zou hij daarvoor betaald krijgen om ons te doen geloven dat 84 % van de Nederlanders voor afschaffing is? moet tegen afschaffing zijn.
Sorry.

0
65 Dachtutniet

Het grote manipuleren is weer begonnen

0
66 de Leek

@14 voor de meeste aandeelhouders heeft het geen enkel voordeel. De 15% die ze in Nederland betaalden mochten ze in eigen land aftrekken. Als hier de dividentbelasting verdwijnt, betalen ze in eigen land die 15% extra.

0
67 shadowrunner101

Ewald Engelen legt het haarscherp uit:

0
68 shadowrunner101

Niemand wil het. En het gaat toch gewoon gebeuren. Democratie anno 2018. Een van de vele voorbeelden.

0
69 De Vliegende Brabander

@69 democratie betekent dat je mensen kiest die jou vertegenwoordigen en voor jou lastige beslissingen nemen, voors en tegens tegenelkaar afwegend. Het betekent niet dat elke beslissing door het volk moet worden genomen. Dat is altijd zo geweest in ons land. Misschien een raar idee voor Nederlanders, maar je kunt niet overal verstand van hebben, en niet alle kiezers hebben dus verstand van economie. Ik ook niet.

6
70 Attercopus

Terwijl AOWers, minderbedeelden en zorgbehoeftigen uitgekleed worden krijgen de in overvloed levende rijken nog meer geld cadeau waar ze niets voor hoeven te doen. Misschien zou het duidelijker uitgelegd kunnen worden door het feit dat er meer inkomstenbelasting binnenkomt door deze maatregel? Ik weet dat niet. De BTW zou niet omhoog mogen gaan op voeding en energie. Als het geld van de dividend naar het buitenland gaat hebben we er nog minder aan.

0
71 Verwonderd

@70
U heeft misschien tijdens de verkiezingen hele debatten van de politieke partijen die nu het besluit over afschaffing van de dividendbelasting hebben genomen gehoord. Ik echter niet. En weet u waarom niet ? Omdat die debatten niet zijn gevoerd. Omdat er met geen woord over afschaffing van de dividendbelasting is gerept.

Uw definitie van democratie is de definitie die onze kinderen moeten leren voor het proefwerk over staatsinrichting. Theoretische bla bla bla. In de echte wereld werkt het vaak heel anders. Daar spelen heel vaak andere belangen dan de belangen van de individuele kiezers. Daar spelen internationale belangen, privébelangen, partijbelangen. Vaak worden beslissingen genomen die indruisen tegen de wil van de eigen achterban. Dat is de simpele praktijk van alle dag. Ook de afschaffing van de dividendbelasting is daar weer een voorbeeld van.

1
72 De Vliegende Brabander

Dat betere vestigingsklimaat voor de hoofdkantoren zet nou ook niet bepaald veel zoden aan de dijk. Dat Unilever hun hoofdkantoor nu hier laat heeft iets van 70 banen opgeleverd. Wauw.

0
73 Spraypaint

Verplicht de grote bedrijven die hier voordeel bij hebben een scholingsfonds voor werknemers in te richten en jaarlijks te bekostigen.

Weinig bekend is dat er gerechtelijk gerommel was: indien binnenlandse ingezetenen geen dividendbelasting betalen, dan worden buitenlandse belastingplichtigen ongelijk behandeld , indien zij er wel voor worden aangeslagen.
Volgens meerdere verdragen mag dat niet.
Het is het enige argument voor afschaffing.

Maar Rutte III bezigt een ander argument: het vestigingsklimaat.
Een aantal internationaal opererende bedrijven kan nu zijn organisatie vereenvoudigen, geld besparen en vestigt de hoofdzetel in Nederland.
Dat wordt duur betaald. Een van de maatregelen die de regering nu al overweegt om 150 miljoen terug te halen , van de 1,9 mrd, is het afschaffen van de aftrekbaarheid van achtergestelde obligaties voor banken.
Maar die gaan dan hun betaaldiensten voor de burger duurder maken.

Een veel beter voorstel zou zijn dat het Nederlandse grootbedrijf, in ruil voor de afschaffing van de dividendbelasting, zijn commitment toont aan Nederland door een half miljard per jaar te storten in een fonds voor scholing en herscholing van werknemers alsmede voor stageplaatsen.
De voordelen voor iedereen zijn evident: werknemers komen makkelijker aan banen. Bedrijven komen in Nederland gemakkelijker aan voldoende opgeleid en vakbekwaam personeel. Het vermindert ook de noodzaak duur werknemers uit verre buitenlanden in te vliegen.

Vloeit er tenminste nog iets terug.

0
74 duurendaal

Hoeveel kiezers zien Mark Rutte eigenlijk nog zitten?
Verkiezingen graag!

1
75 logikus

@72 de definitie die de kinderen leren is dan ook gewoon correct. We kiezen afgevaardigden en die krijgen een mandaat voor 4 jaar. Dat die afgevaardigden dan een regering moeten vormen, en onderhandelen over welke zaken ze wel en niet gaan doen, hoort daar bij. Daar komt regelmatig iets uit waar een deel van de kiezers het niet mee eens is. Ook dat hoort er helemaal bij. Zo werkt vrijwel elke moderne democratie in de wereld. Of deze specifieke beslissing een goed idee is of niet laat ik in het midden. Echter, de regeringspartijen zijn er blijkbaar mee akkoord gegaan, en samen representeren zij een meerderheid.

1
76 Attercopus

De kiezers hebben daar geen bal over te zeggen. Dat hadden ze wel bij de vorige verkiezingen. Toen gaven de meeste kiezers de voorkeur aan de regering die we nu hebben. Dus als je daarop hebt gestemd dan heb je jezelf wat te verwijten en wij allemaal trouwens.

4
77 samcash

Als de kiezer ertegen is dan moet het wel een goed plan zijn zegt Rutte.

0
78 niet-alles-geloven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@19 Ik kwam dan precies langslopen toen ze over de kolonisten bezig waren....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

Hier nog een mooi filmpje over het onderwerp .https://rumble.com/v4qurqf-waar-komen-al-die-tumoren-toch-vandaan.html...

3 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Mevrouw Stemband
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

@10 Jij laat je ook niet misleiden door dit soort domme uitspraken, want je leest deze onzin zelf niet zoals je eerder aangaf. En zoals ik a...

3 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

ABRACADABRA
GeenStijl: Wilders drukt aangifte tegen Timmerfrans door

@13 ja, dan mag Rutte wel de cel in, met zijn wanbeleid wat betreft toeslagenaffaire, Groningers vanwege aardebevingsschade. Wilders zegt gewoon...

6 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Sarcoff
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

@9 Het is makkelijker om mensen te misleiden, dan ze ervan te overtuigen dat ze misleid zijn, het is zo grappig, nergens aan mee gedaan geen co...

7 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Hendrianus
Geweld Israëlische kolonisten loopt op, 'en het leger kijkt toe'

In dit licht, The US outlet Axios reported on Saturday that US state department officials have confirmed they are preparing to impose sanctio...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Botlleneck
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Las laatst dat je als voetganger op de snelweg een boete kan krijgen van 190 euro....

9 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Bop
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@22 Ja. Maar was wel leuk, zo'n inkoppertje. 😊...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Botlleneck
Stijgende Bitcoin koers toont terugkeer naar kracht na de Halving

Tussen de koers 18000 en 40000 heb ik iedere maand voor 100 euro aan bitcoin gekocht.vette winst....

11 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

NK. App
Xxx LickingBrazzers Family PornBoobs Press CoupleEmily Willis Full PornHirn BunnyMilfmatureP Orno ArabeLunarexxMankitsu HapleningNolly PornHentai En EspañolTumblr CumingAipornFree Trnny PornCock And Ball TortureAlvida One PieceNaked WoSixse VideoJostasy LeaksDesi Muslim PornYumi KazawaRylinn RaeBig TiitiesVideos Eroticos AmadorasNude Female TeenagerMistress TTeen Nude XxxLesbain AsslickKayden Kross BbcCuckoldmature.comXhamtreVideos Pornografia AdultoDoggysytle PornMallu Xnxx ComPorn GdpCali KarterMarital Sex VideoPiblic FootjobSophie Lloyd NudeMalayalam Sex Video NewSister First Time PornSuck Cock HypnosisBig Booty Bitches PornKaylee NashTiedpornRailey.tv NudeReal Snap NudesCumshotassAlexis Fawx - Squirting Milf In Shower SurpriseFilm Sex SceneJun Amaki NudeDesinewsexRomantic Fingering VideoMassage Parlor PronXmovisSexual Position Pile DriverChinese Bf XxxRaylene MomNude Desi RandiFaradingdongPorn Short VideoIe HentaiComics Español PornJacquie EtmichelXhalmsterTufos QuadrinhoActress AssEbony Lesbians StraponSpartacus Sex ScenesIndian Bhabi Xvideo ComSwathi BfLarkinloveNiki Harris PornMall UpskirtsPorn ListsListcrawlrerJerk Off Video ChatXnxxx Tv ComKim Kardashian XxxIndian Pirn MoviesEng Jav SubFarm House PornHappypornReina Rae AnalSma MesumOrn ComicPlaying With TitiesForeign Sex VideoIndian Doggystyle PornReshma Nude VideoCouch Sex26regionfsmBlonde TitesDeshi Porn VedioKendra Spade XxxSucking Shemale CockHow To Finger UrselfFree HentaivideosMarina BrooksIndian Xx Video Full HdShuumatsu No HaremLivescortreviewErotic XvideosPornhub DoctorHindi Dubbed SexSoft Boobs PressGirls Breast SexKerala School Teacher Sex VideoEnglish HentaiiFamous Only Fans LeaksForced Free Porn VideosBonnie Rotton LesbianMulheres Peladas PornHamster Xx XWife MasturbatesXxx Videos Tik TokDaisy Stone Full VideosOld Man X VidioAlexis TaxesTs Pussy HuntersDream Porn MoviesLadyboi PornJessica FappitJangl SexNaked In ForestChinise PornstarsArabic PornsGelbouruAssistir Vídeo Pornô GrátisCam 4 HomensMassage Porn GifConstant Marie NudeNella JonesVcs IndonesiaCasting PornolarıHuge Tits OmegleHd Porn Free HdPormo Ao VivoHenrai OnlineSpanish Porn HdBest Only Fans ModelsSummertimes SagaMale Gaytube.comXxx.c.oTamil Mobile Sex VideosSex DinoIndian Slim PornFull Porn VudeosMil F GifGay Sex Gifs