Hoogevener die 9-jarige Robin uit IJhorst doodreed weer gepakt met drank achter het stuur

De plek waar het drama zich in 2009 voltrok

De plek waar het drama zich in 2009 voltrok

De 43-jarige man uit Hoogeveen die in mei 2009 de 9-jarige Robin Olijhoek in IJhorst doodreed is vrijdag opnieuw veroordeeld voor rijden onder invloed.

De man is in Hollandscheveld dronken achter het stuur aangetroffen. Dat terwijl de drankrijder nog een rijontzegging tot 2020 had. De Hoogevener is in 2010 veroordeeld tot een rijontzegging van 10 jaar en een celstraf van 4,5 jaar.

Robin keek in de berm naar luchtbalonnen

De man kreeg die straf, omdat hij in 2009 onder invloed van alcohol de 9-jarige Robin had doodgereden. Het kind stond vlak voor zijn ouderlijk huis in IJhorst toen hij door de man in een grote jeep ondersteboven werd gereden. De jongen stond in de berm met skeelers in de hand naar passerende luchtballonnen te kijken. De drankrijder reed door, maar dankzij de vader van het kind kon hij snel worden gepakt. De man verklaarde dat hij dacht dat hij een paaltje had geraakt.

In oktober 2012 kwam de Hoogevener voorwaardelijk vrij. Ondanks de rijontzegging werd hij in januari 2014 rijdend betrapt in Hollandscheveld. De rechtbank bepaalde toen dat hij de resterende straf ook uit moest zitten. Naar nu blijkt is de man in april van dit jaar opnieuw de fout in gegaan. Hij overtrad niet alleen het rijverbod, maar zat ook dronken achter het stuur van een bestelauto met aanhanger.

Rechter: ‘Dit is met geen pen te beschrijven’

Een agent, die niet aan het werk was, zag hem slingerend over de weg rijden en volgde hem naar een parkeerplaats. De politieman rook een sterke alcohollucht. De man beloofde dat hij een taxi zou bellen. Even later zag de agent hem toch weer rijden op de Boerdijk richting Nieuwlande. De man slingerde zo enorm dat het tegemoetkomende verkeer moest uitwijken.

De politie besloot de man aan te houden. Hij verzette zich hevig en weigerde mee te werken aan een blaastest. De verdachte kwam niet opdagen voor de rechtszitting vrijdag. Hij is veroordeeld tot zeven weken cel en negen maanden rijontzegging, die komt bovenop de ontzegging die hij al heeft. ,,Het is met geen pen te beschrijven hoe deze man het in zijn hoofd haalt om weer dronken te gaan rijden terwijl hij al iemand heeft doodgereden”, zei de politierechter.