Marco Kroon tijdens de jaarlijkse KNIL-herdenking op Landgoed Bronbeek.
Volledig scherm
Marco Kroon tijdens de jaarlijkse KNIL-herdenking op Landgoed Bronbeek. © ANP

Marco Kroon dikte prestaties aan in eigen boek

Oorlogsheld Marco Kroon heeft in zijn boek Danger Close de uitkomst van sommige gevechten stelliger gebracht dan hij na afloop van de operaties meldde aan zijn werkgever.

  1. Rechtszaak mondkapjes­af­fai­re Sywert van Lienden: ‘Eén ondernemer heeft zijn deel van winst goed verborgen’

    Rechtszaak mondkapjes­af­fai­re Sywert van Lienden: ‘Eén ondernemer heeft zijn deel van winst goed verborgen’

    Twee van de drie betrokken ondernemers bij de beruchte mondkapjesaffaire zijn bereid een schikking te treffen en hun deel van de bijna 30 miljoen euro winst terug te betalen. Dat bleek tijdens de rechtszaak waarin meerdere partijen aanspraak zeggen te maken op het geld. De derde compagnon heeft, volgens de Stichting Hulptroepen Alliantie ‘zijn deel van de opbrengst vermoedelijk goed verborgen'.
  2. Openbaar vervoer stond zaterdagavond 3 minuten stil uit protest tegen geweld richting medewerkers
    met video

    Openbaar vervoer stond zaterdag­avond 3 minuten stil uit protest tegen geweld richting medewer­kers

    Het gebeurt zelden. Maar zaterdagavond om 22.30 uur stonden alle treinen, stads- en streekbussen, metro’s en trams uit het hele land drie minuten stil uit protest tegen geweld tegen medewerkers. Het tijdstip is niet willekeurig gekozen. Vorige week zaterdag werd om die tijd in een trein tussen Delft en Den Haag een NS-conductrice ernstig mishandeld door een groep jongeren. Ook werd een machinist geslagen.
  3. Nu pas willen teruggeven van de mondkapjesmiljoenen is niet erg geloofwaardig
    COMMENTAAR

    Nu pas willen teruggeven van de mondkapjes­mil­joe­nen is niet erg geloofwaar­dig

    Zou het echt? Sywert van Lienden en zijn compagnon Bernd Damme waren vorig jaar zomer al bereid om hun mondkapjesmiljoenen terug te geven. Maar door extra voorwaarden van kompaan nummer drie Camille van Gestel ging het feest vooralsnog niet door. Het prikkelt de verbeelding: want stel dat het drietal meteen al had aangeboden hun woekerwinsten in te leveren, waren zij dan nu niet beter af geweest, schrijft onze politiek verslaggever Laurens Kok.