door Havermout in Buitenland  ·  16 Reacties

  • 2
  • 338x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

België, Frankrijk, Duitsland en Italie ..... maar niets over Nederland bij RTL?


"Zo vertonen meerdere viaducten van knooppunt Amstel diepe scheuren in het beton door overbelasting. Door een rekenfout in het verleden zit er te weinig wapening in het beton waardoor de constructie de huidige belasting niet aan kan. Volgens het onderzoek is er een onacceptabele kans op bezwijken."

"Gooise Knoop. Ook hier is er sprake van ernstige problemen met de fundering. Op de hoofddraagconstructie kunnen krachten ontstaan waar in het ontwerp geen rekening mee is gehouden. Verder had de stalen geleidenconstructie al in 2012 vervangen moeten worden."

"Schipholbruggen en tunnels. De bruggen zijn voor het laatst geïnspecteerd in 2015. De grootste problemen zijn met de hoofddraagconstructie. Er zijn scheuren in het staal ontstaan."Etc...

Bron : https://www.parool.nl/amsterdam/rapporten-rijkswaterstaat-risico-op-instorten-bruggen~a4591978/

1
1 Ruud100

Minder geld naar Brussel en elk land moet de hoogste prioriteit controles uitvoeren op bruggen, viaducten en indien nodig onderhoud plegen.

0
2 zoutzuur1

@1 : Omdat mensen die wel weten waar ze over praten zeggen dat het in Nederland veilig is:
https://www.nporadio1.nl/achtergrond/11281-zijn-nederlandse-bruggen-wel-veilig
Specialist betonnen bruggen aan de TU Delft versus een parool journalistje uit jouw link.

Er staat (nu) trouwens wel iets over Nederland in het rtl artikel:
"Nederland
En last but not least: Nederland. Voor wie zich zorgen maakt om Nederlandse bruggen: de bruggen in ons land hebben een beter incasseringsvermogen, zegt Rob Vergoossen, expert bruggenveiligheid bij Royal HaskoningDHV. "De Nederlandse tuibruggen hebben relatief veel tuikabels. Stel dat een Nederlandse tuikabel breekt, zal de brug niet instorten. Als het bij een relatief oude brug, zoals de Morandibrug, iets misgaat, dan gaat het goed mis."

In Nederland inspecteert Rijkswaterstaat elke brug eenmaal per zes jaar. Vervolgens wordt bepaald wat nodig is. Dat gaat om zo'n 1000 bruggen per jaar. Daar zijn honderden inspecteurs voor nodig. "Dit controleproces is goed. Rijkswaterstaat is daarin een voorloper in Europa", zegt Vergoossen."

1
3 Jackd

@3 Uit uw artikel : https://www.nporadio1.nl/achtergrond/11281-zijn-nederlandse-bruggen-wel-veilig

"Volgens Cor van der Veen valt het wel mee. "De laatste 35 jaar is nog nooit een brug ingestort. En het is ook maar hoe je ernaar kijkt. Bij een stalen brug is een haarscheurtje een groot gevaar. Maar een haarscheurtje in beton, daar kijken we niet van op."

Uit : https://www.parool.nl/amsterdam/rapporten-rijkswaterstaat-risico-op-instorten-bruggen~a4591978/

"Schipholbruggen en tunnels, De bruggen zijn voor het laatst geïnspecteerd in 2015. De grootste problemen zijn met de hoofddraagconstructie. Er zijn scheuren in het staal ontstaan."

Dus…… nog een keer kort

- De situatie is "er zijn grote problemen door scheuren in de stalen hoofddraagconstructie van de Schipholbrug"

- De analyse "alles is veilig want er zitten geen schuren in het staal"

- De conclusie is "het is allemaal heel veilig in Nederland want mensen die wel weten waar ze over praten zeggen dat"

1
4 Ruud100

@2 aardig idee natuurlijk, maar er is nog niet vastgesteld dat brug in Genua door gebrek aan onderhoud ingestort is. Er zijn nog andere scenario's die in Italie onderzocht worden zoals de oogegetuigen verklaring.

De brug die eerder deze maan in Bologna instortte had ook een andere oorzaak : https://www.standard.co.uk/news/world/bologna-explosion-new-cctv-footage-shows-shocking-moment-tanker-erupts-into-flames-in-italy-motorway-a3905891.html

Over de brug in Genua:
http://www.abc.net.au/news/2018-08-16/genoa-bridge-collapse-emergency-call/10129790

Mr Goccia said he had opened his truck door to get out when he was under the bridge and heard a huge explosion. As he turned he was hit by a blast of air and was thrown backwards several metres before hitting a wall, he said.

With his arm in a sling, Mr Goccia said he felt amazingly well considering what he had been through and that the blast of air had actually saved his life pushing him away from the area where debris had fallen.

0
5 Ruud100

Rutte sprak in Berlijn een tijdje terug dat alle bruggen in de EU verstevigt horen te worden zodat er tanks over hene kunnen.
Komt deze ramp eventjes mooi uit voor de elite om nu een smoesje te hebben om alle bruggen onder handen te nemen.

1
6 vis

@2 vergeet de dijken niet,,

2
7 vis

@4 :
Een groot probleem is iets heel anders dan dat jij denkt. Het houdt in de er binnen enkele jaren actie ondernomen moet worden.
Als het is zoals jij denk, dan gaat een brug dicht, meestal eerst alleen voor zwaar verkeer, zoals de Merwedebrug vorig jaar.

@5 : Als beton waar zoveel gewicht op staat faalt, dan kan dat het idee van explosie geven. Vergelijk het maar met het breken van een stokje, daar komt ineens zeer veel energie vrij.
Hier in het klein op een testmachine, de laaste 10 seconden:

0
8 Jackd

@8 "Als beton waar zoveel gewicht op staat faalt, dan kan dat het idee van explosie geven." -> klopt, de vraag is waarom het beton faalde en niet of het faalde.

"Een groot probleem is iets heel anders dan dat jij denkt." -> Geen idee wat u denkt dat ik denk maar ik citeer letterlijk wat er in de stukken over geschreven is.

Daar stelt de "expert" (ik citeer): "....het valt wel mee…De laatste 35 jaar is nog nooit een brug ingestort. .....Bij een stalen brug is een haarscheurtje een groot gevaar."

Daar stelt men obv Rijkswaterstaat rapporten over de Schipholbrug (ik citeer): "De grootste problemen zijn met de hoofddraagconstructie. Er zijn scheuren in het staal ontstaan."

0
9 Ruud100

@9 :
Je citeert delen, uit context, daarmee verdraai je de originele rapporten. (net als het parool)

En die scheuren zijn een groot gevaar, als ze niet ontdekt worden en als er niet op gelet wordt en als er niks aan gedaan wordt.

0
10 Jackd

Alleen al in Frankrijk zijn er 800 bruggen totaal afgekeurd en vertonen er 4000 bruggen problemen.

@1 volgens een ingenieur bij de Royal Haskoning in Nederland een grote expert op het gebied van bruggen is het ingestort door voortdurende overbelasting.
Als je kijkt naar de Zeelandbrug die is gebouwd in 1965 en is toentijds berekend op ongeveer 100 auto s per uur maximaal en een paar vrachtauto s. De dokter had een auto en de notaris en de bankdirecteur. Maar particulieren nog weinig. En als je kijkt wat er nu overkomt dat is gigantisch. De brug in Genua is 2 jaar ouder en berekend op hetzelfde volume. Alsmede zon 800 bruggen in Frankrijk. Dit is een enorm gevaar waar geen genoeg geld voor is.

0
11 Jan met de korte achternaam

@11 ik neem aan dat die ingenieur expert ook heeft verteld dat ook bij overbelasting van dit type brug zo’n brug niet van het ene op het andere moment kan bezwijken.

Er vind eerst iets plaats wat grote schade veroorzaakt, pas als de brug dan contructoef niet meer dragend is kan er een deel instorten.

De experts die stellen dat ze dit nog nooit eerder gezien hebben vergeten dat de brug in Venezuela die door dezelfde ontwerper is gemaakt in 1964 gedeeltelijk instortte nadat er een olietanker tegen de pijler klapte. Zon soort klap is er nodig om deze brug uit beland te krijgen.

Kijkt u gerust even mee, er is geen expert nodig om de gelijkenis te zien :

http://www.aukevisser.nl/others/id1337.htm

0
12 Ruud100

@12 ik weet het niet ben geen expert. Wel weet ik dat er nu sinds deze brug alleen al in Frankrijk 800 bruggen per direct zijn afgesloten omdat ze op instorten zouden staan en 4000 vertonen er gebreken. En in Goes is er een stenen brug die gebouwd is in de middeleeuwen en berekend op het gewicht van paarden fietsers en voetgangers. Toen er auto's overheen reden 50 jaar lang is de brug bijna bezweken en toch maar afgesloten voor auto's.

0
13 Jan met de korte achternaam

@10 de context is duidelijk, onderhoud op bruggen. Ik begrijp niet wat u verdraaid ziet.

Verder merk ik op dat uw reactie lijkt op die van het hoofd van de dienst wegbeheer uit Italië nadat hij ondervraagd werd over de Genua brug die nu is ingestort:

“Er was echter geen reden om de brug als gevaarlijk te beschouwen. De ineenstorting kwam „onverwacht en onvoorspelbaar.” „De brug werd voortdurend gemonitord, zelfs meer dan de wet voorschrijft.”

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2438529/foto-van-elegante-brug-genua-toont-loshangende-kabels

0
14 Ruud100

@14 :
"hoofd van de dienst wegbeheer uit Italië"
"uit Italie" staat er in je link er niet achter, hiermee suggereer je dat het om een ambtenaar o.i.d. gaat.

Waarschijnlijk gaat het om een werknemer van dit commerciële (beursgenoteerde) bedrijf:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/335422-nog-tien-tot-twintig-vermisten-in-genua-wegbeheerder-onder-vuur
Als dat zo is, dan is dat iemand die zich waarschijnlijk aan het indekken is. Mogelijk zelfs iemand die (persoonlijk) voor het instorten verantwoordelijk gehouden kan worden. Als je namelijk de volgende zin erbij zet:
"De minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zegt dat al de schuldigen gestraft zullen worden: „Ze zullen moeten betalen, betalen voor alles, en veel betalen.”"

0
15 Jackd

@15 bedankt voor uw reactie. We zitten duidelijk op een andere golflengte op het punt "uit Italie"; waar dat voor u suggestief is is dat voor mij logisch om toe te voegen om te voorkomen dat men denkt dat een Nederlands person deze mening schrijft, met name omdat alles in het Nederlandse vertaald is.

Verder zijn we het wel eens zo te zien. Men dekt zich inderdaad in. Ook als er in Nederland iets ergs gebeurt zijn verantwoordelijken of politici ook vaak "geschokt" en kwam het "onverwacht".

0
16 Ruud100

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

3 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

3 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Liseli PornosıAunty X Video ComMommy BlowsAmy Anderson Porn VideosShaved Pussy PornPornopublicoFotos De Mulheres PeladaJax DlayherBig Ass.xnxMadison Beer Nude VideoKatty WestHugeboobshardcorePolice XvideoIndiandesisex ComTicpornName That PirnLatnio Gay PornGay Virginity PornPorn Videos Step SisterCumloveTwerck PornCelebrity Video LeaksJapanes Porn MatureEcup TitsPorn Of MzansiHot SexesSdfsdfsHuge Boobs Porn VideosWww Xxx Video Download HdGroolpornSeemygfCarmela Bing PornHades PornKoreanbjlegendافلام سكسي مجانيهCate Blanchett NudeJustin Matthews PornXxxsexvideosFamily Secret PornHidden Camera At MassagePorn Hd Free OnlineHamsterwatchMature Wife NudeTorrie Willson NudeMary Madison LoveBalls In MouthBridgette B VideosHard Sexy VedioNoty GirlCatalinasof Leaked张津瑜 视频Fitness_nalaPussy FuckUnseen PornDesi Maal SexDesi VoyeurGangbabgElsa Jean GangbangHighschool Of The Dead UncensoredUpscale PornTyler Wisby PornEmma Watson Nude PicturesSexmex QuarantineAsmhentaiXmxx IndiaPetite TeenagerRashmika Mandanna PornForced To Suck DickLana Rhoades Hookup HotshotPorn BackroomcastingcouchXhmastarRetro PornosChris Olsen NudeBlack BackshotsXxx Best Quality VideoDesi Bf HotNia Milk MarieKissing PranksX X N XAbused Movies ComNeha Sharma Porn Video321sexPorn Apps For IphoneMangingo PornFirst Time Seal PackPorn AlianBreast LickingPorn Star HdShin Chan HentaiSxe KissJohnny Sins Breckie HillMoney Talks PormTantric MasturbatingHermanasexoDehati LandSuhagrat Hot ScenePorn KyShemalevidsPor N+Cowgirl XxxNina Hertly PornRaiza Wilson HotTamil Sex Com HdBrandi Love MassageWronghole PornKenisha AwasthiBangla Village XvideoBur Chatai VideoVerinica Radke/watch/xxxxxxxImagem De PornorIndian Local Xx Video2019 Sex MoviesEarly Morning Sex VideosFsdss-644Xxx ChloroFamosas DesnudasSex UnderwaterTara Tainton Virtual SexGrace Charis Sex TapeMassage Xxx HdWww Shemale Sex ComLuna Star NakedBrazzers Mom Sex ComNude Gay BoysTsunadr PornVos Star Nuesنيكه مصريLegend Of Zelda Rule 34Amadoras Do SexoFemale Dog PornXnxx Alison TylerHolly Madison PornLickle TickleBangbros.coomRealityking.comKayla Lauren PornSax Vidio HdInsta Nip Slipسكسانمي مترجمOnlyfsnsleaksAlain PantyhoseVeronica Church NudeAbigail Morris OnlyfansFail XxxNew Black Porn VideosGlory Hole San DiegoHentaihaven XxxFire PornstarSapna Choudhary Porn Video