Politie: Doe aangifte als horecapiraten 'Henk en Jolanda' langs zijn geweest zonder te betalen

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Hoewel het aantal meldingen over het duo 'Henk en Jolanda' dat slaapt en eet zonder te betalen blijft toenemen, heeft de politie nog geen concrete zaak. 'Doe aangifte, zodat we een duidelijk beeld krijgen', zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus.

De zestigers die zichzelf uitgeven voor 'Henk en Jolanda' lijken het er flink van te nemen in het Noorden, zonder te betalen. Ze slapen en dineren in hotels, maar de rekeningen betalen ze niet.

Ook proberen ze onder meer bij kerken onder valse voorwendselen geld te lenen. Meldingen komen uit meerdere delen van Groningen en Drenthe en nemen toe, na publicatie in DvhN.

'Geen echte namen'

De zaak heeft de aandacht van de politie. Toch is er, ondanks de vele reacties op sociale media, nog geen duidelijk beeld. ,,We hebben nog geen concreet verhaal over zaken in het Noorden. Waarmee ik niet wil zeggen dat die zaken er niet zijn. Punt is ook dat Henk en Jolanda niet de echte namen zijn, zegt de politiewoordvoerder.

Flessentrekkerij

De politie roept gedupeerden op vooral aangifte te doen. ,,Geef ons aanknopingspunten om een onderzoek te kunnen doen. Als dan blijkt dat we zaken aan elkaar kunnen koppelen, zullen we dat zeker niet nalaten. Als mensen dit soort dingen op grote schaal doen lijkt het erop dat ze er van leven en dan heet dat flessentrekkerij.''