Breaking news

Renault: "Moeten wagen 2018 blijven ontwikkelen"

Renault kan het zich niet veroorloven dat de wagen van dit jaar lijdt onder de ontwikkeling van het chassis voor 2019, zo zegt chassisbaas Nick Chester. Het team staat zwaar onder druk in de strijd voor de vierde plek bij de constructeurs.

Cyril Abiteboul, Renault Sport F1 Managing Director en Nick Chester, Renault Sport F1 Team on de startopstelling

Foto door: Sutton Images

Renault heeft nu al 25 punten meer verzameld dan vorig jaar in de wederopbouw naar de top. De Franse autobouwer staat na de zomerpauze op de vierde plek met 82 punten, 16 meer dan Haas. 

De wagens voor 2019 krijgen een heel andere voorvleugel en daardoor moeten de teams keuzes gaan maken tussen het verder ontwikkelen van de huidige bolide of het concentreren op de nieuwe wagen. Nu al het vizier richten op 2019 zou een vergissing zijn, zo denkt Renault. “Wij weten dat we dat niet kunnen maken. We moeten ons blijven ontwikkelen”, vertelde Chester in Hongarije aan Motorsport.com. “We hebben al dingen in aantocht die na de zomerpauze in gebruik zullen worden genomen. Misschien kunnen we het na vijftien of zestien races bekijken. Nu is het gewoon te nipt. Een resultaat zoals in Oostenrijk [waar Haas vierde en vijfde werd en Renault niet finishte] en dan is die kloof meteen weg. We moeten blijven pushen en de wagen sneller blijven maken.”

Daar waar de concurrentie wisselvallig de top-tien binnenkomt en weer uitvalt afhankelijk van het circuit, is Renault regelmatig punten blijven scoren. Langs de andere kant staat het enkel voor het indrukwekkende Haas omdat het Amerikaanse team veel tegenslag heeft gekend. Haas heeft de vierde snelste wagen, mede met dank aan een krachtige nieuwe Ferrari-motor. “Daar maken we ons inderdaad zorgen over”, aldus Chester. “Als we wat kunnen vinden dat de wagen sneller maakt, dan zullen we dat er ook op gooien. Veel werk verschuift nu richting 2019, dus we zullen zien wat we nog kunnen vinden. Er zullen nog een aantal updates aankomen en daarna gaat het wellicht om kleinere onderdelen die van het windtunnelprogramma voor 2019 komen. We weten dat we tot de rest van het jaar aan deze wagen zullen moeten blijven werken.”

Renault introduceerde in Duitsland een nieuw concept voor de voorvleugel en verwacht “nog enkele ontwikkelingen” mee te brengen. De overige geplande updates zijn niet gerelateerd aan de nieuwe vleugel.

Sluit je aan bij de Motorsport community

Praat mee
Vorig artikel Grosjean over vormcrisis: “Ook Djokovic is er bovenop gekomen”
Volgend artikel Steiner: Concurrentie probeert vertrouwen Magnussen aan te tasten

Beste reacties

Er zijn nog geen reacties. Wil je er één schrijven?

Meld je gratis aan

  • Snel toegang tot je favoriete artikelen

  • Stel alerts in voor breaking news en je favoriete coureurs

  • Laat je horen met de reactiemodule

Motorsport prime

Ontdek premium content
Abonneer

Editie

Nederland