DE WERELD NU

Voorspelbare reacties na de aanslag in Londen

Asielmigranten, apenpokken, racist, Naar een revolutie, Wachtlijst voor verlof?, Stikstofbeleid,boerenprotesten,Pakistan, ,Bankiers, Inflatie, linkse paranoia, Corona, Racisme, Islam, Twitter, Energielabel, Zwarte Piet, Qatar, Asielmigratie, Excuses, Slavernij, Aan het gas, Armoedegrens, Viagra, Schieten, Lintjes, Songfestival, Fiets, Ontstopt, Loeren, woke, Paupers, Onder gelijken

De aanslag in Londen gisterochtend leverde weer een keur aan voorspelbare reacties op. Er zijn momenten dat dat komisch is.

Die voorspelbare reacties zijn vooral komisch als er geen doden gevallen zijn. Lachen om de dood van iemand gaat me net te ver. Niet dat ik niet meeleef met de gewonden die in het ziekenhuis belandden, maar zonder gewonden zouden de media het zelfs geen aanslag hebben genoemd. Cru gezegd misschien, maar daarom nog niet onwaar.

De meest gebruikelijke reactie kwam van de NOS. Natuurlijk. Niets dat je heel excessief kunt noemen, Het was het gewone patroon van het is geen aanslag tot het een aanslag is:

Het ging op Teletext gisteren dus van een incident, om 9:57 uur naar een aanrijding die op terrorisme lijkt om 11:51 uur (opmerkelijk snel!!) en om 16:58 uur had men het al over een zwijgende terreurverdachte. Over de daad van die verdachte kwamen vervolgens meer details,  Vanmorgen om 10:15 bleek – verrassing – dat de politie de man niet op de radar had, waarbij de tussenliggende tweet dat de politie nog steeds niet wist wie hij was omdat hij weigerde te praten op mysterieuze wijze van het internet verdween. Om 12:52 uur was de man nog steeds niet op de radar en dat is het laatste dat Teletext er tot nog toe over berichtte. Enfin, bizar maar stereotiep.

Gisteren grapte een Britse vriend op Facebook: How long before some idiot on social media says it was the cyclists’ fault?

Toen ik daar op antwoordde:It was the car’s fault of course. Bad choice of driver, too. Kreeg ik van deze keurige PC-Britn de vermanende woorden: The driver is black, and presumably Muslim, and the other parties were cyclists. The right-wing nutters must be in a real dilemma as to what outrages them most.

Maar vandaag kreeg ik toch gelijk: Elsevier kopte vanmiddag: Na aanslag overweegt Londen auto’s te weren bij parlement.

Wie wil volhouden dat de humor niet op straat ligt? Alleen moet ze goed uitkijken dat ze niet overreden wordt, dat is inderdaad vervelend. Overigens liet Elsevier zich hierbij van zijn slechtste PC-kant zien, moet ik nog even opmerken:

de aanslag dinsdag bij het Britse parlement in Londen overwegen burgemeester Sadiq Khan en de politiechef van de hoofdstad het autoverkeer rond de gebouwen (deels) aan banden te leggen. Het is de tweede grote aanslag met een auto in de bestuurlijke wijk Westminster in anderhalf jaar tijd. De politie heeft ter plekke een 29-jarige Sudanese immigrant gearresteerd.

En dat met een foto er onder van een man die uit de aanslagauto wordt gesleurd. Die was misschien wel verdwaald?