achtergrond

Geenstijl

'Verhofstadt pijpt buitenverblijf op met EU-geld'

Naar aanleiding van het EU-gesubsidieerde Polenhotel, kwam er nog een weg van de snelweg-linktip binnen over EU-fondsen in de Europese periferie. Ditmaal uit Italië, waar Monte Santa Maria Tiberina profiteert van EU-geld. En niet alleen de dorpelingen...

Het dorp (maps) was de vakantiebestemming van een GS-lezer, die schrijft: "Ik was op vakantie in het dorpje Monte Santa Maria Tiberina in Umbrië. Een prachtig dorpje in de middle of nowhere. Prachtig, omdat werkelijk alles in het dorpje is gerenoveerd met Europees geld. Maar waarom juist dit dorpje in plaats van de vele dorpjes die deze regio rijk is? Nou. Raad eens wie ik daar tegen kwam in het lokale restaurant. De heer G. Verhofstadt. Meneer heeft daar een vakantiehuis en gelijk maar de omgeving opgeknapt met gratis geld." Die slotzin is er eentje in de categorie 'niet doodchecken', maar dat Gekke Guy daar 's zomers woont, is een feit, en Italië ontvangt de meeste landbouwsubsidie van de EU, waar de maffia uiteraard flink op casht (maar fraude met EU-geld is echt overal regel, geen uitzondering).

"Guy Verhofstadt, ex-premier van België, heeft in Monte Santa Maria Tiberina een buitenverblijf." Staat op wikipedia dus is het waar. Hij kocht het huis in 2000, knapte het op (met EU-subsidie? Hij weet waar de poenpotjes te vinden zijn..) en begon er een paar jaar later een wijngaard (met EU-subsidie?), die een druivendrank oplevert - Meone - waar hij zijn sommelier-vrienden uitstekende kwalificaties aan toe laat dichten. Alles op naam van z'n vrouw, anders wordt het van zijn inkomsten afgetrokken natuurlijk. Dochter Charlotte, die onlangs voor het politieke familiebedrijf van papa ging werken, is toevallig net dít weekend getrouwd in Tiberina. Deze Italiaanse site heeft pica's, adblocker uitzetten, maar kijk daar zit ie, naast een turbolul met een knotje en een mooie dame. Lekker leventje hoor, als EU-bobo.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.