DE WERELD NU

Respect voor racisme-gegil?

Bedreigingen, eenheid van prijs, een land van deugers, Academisch tuig, Stalinisme, Duitsland, Applestore overval, Olympische Spelen, Rechters, wereldregering, Oekraïne, Therapeutenangst, Qatar, Cultuur en politiek, Onveilig, basis, Politiek, Zwart, Overlast, Vrouwen en kinderen

Eigenlijk kun je over het racisme-gegil van extreem-links heel kort zijn. MOET je er heel kort over zijn. Want de overmatige respectvolheid begint schizofrene vormen aan te nemen. Een voorbeeld.

Dat je er kort over moet zijn komt me vandaag goed uit, want veel tijd om te schrijven heb ik niet. Bekijkt u dus eens het voorbeeld dat ik vandaag uit mijn mail viste. De Britse MP Sarah Champion (Labour) heeft politiebescherming nodig vanwege de uitspraak:

“Britain has a problem with British Pakistani men raping and exploiting white girls”

Is dat waar? Nou en of!! Sarah Champion is een van de mensen die er in ieder geval hun mond nog over openden. Behalve Tommy Robinson (U weet wat hem recent overkwam?) moet je naar zulke mensen in het UK uitermate goed zoeken. En alle kans dat ze direct wegduiken als u ze vindt. Champion kwam met een opmerkelijke uitspraak, door toe te geven dat ze niet eens weet wat de achtergrond van die verkrachtingszaak is (grootscheepse verkrachtingen door mohammedanen hebben als doel een tegenstander murw te maken – zoals de meesten van u zullen weten):

“The real frustration is that I don’t know what motivated these gangs. Other than being of Pakistani heritage, what is the commonality?” It might be that they went to the same school. People sloppily call them ‘Muslims’ but are they Muslims? I don’t know. They could be Pakistani Christians.”

Hoe bizar kun je het krijgen? In een uiterste poging de islam als argument te vermijden gaat Champion op de etnische tour: de enige overeenkomst tussen de daders waarvan zij zegt kennis te hebben is de Pakistaanse afkomst van de beschuldigden. Dat zou sterk naar racisme ruiken, als het niet juist een uiterste poging was dat etiket te ontwijken. Want in net UK is de maniakale poging islamofobie als racisme te brandmerken op dit moment zó succesvol, dat het bekritiseren van de islam een zwaarder vergrijp is geworden dan het bekritiseren van groepen mensen op basis van hun etnische afkomst. Hoe veel schizofrener moet het worden eer iemand opstaat die roept:

Ik ben een racist. Nou èn!!!

Wie waanzin zaait, zal een burgeroorlog oogsten.

De lafheid van de huidige Britse elite is even onwaarschijnlijk als hemeltergend. Zijn dit de mensen die zich er op beroemen de erfgenamen van Winston Churchill te zijn? Hoe het Champion politiek zal vergaan in de aanloop naar de volgende verkiezingen? Ze is uit het schaduw-kabinet gegooid vanwege het citaat hierboven, en het zou me niet verbazen als Labour zal proberen haar in haar kiesdistrict op een zijspoor te manoeuvreren. Champion heeft aangegeven niet te zullen buigen, maar als bovenstaand citaat een indicatie is van haar problemen, dan zie ik het somber voor haar in.

Het racisme-gegil kan niet anders dan in haar laatste fase zitten, want we gaan er maatschappelijk aan kapot. Als het buigen of barsten wordt, zal iedereen tijdig moeten beseffen welke keuze te maken. Fait vos jeux, mes dames et messieurs!

1 reactie

  1. Bob Fleumer schreef:

    islam kan alleen triomferen door de verregaande lafheid van westerse bestuurders die niet bereid zijn hun familie en bezittingen te verdedigen. Let wel als de islam het voor het zeggen krijgt zien we hier ook taferelen van kamelen die hun kelen worden doorgesneden en leegbloeden zoals in saoedi arabie en verwacht niet er een god is die dat voorkomt, we moeten het zelf doen!