RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Twee jaar cel voor man die Kevin en vriend mishandelde: 'Geluk dat hoofd niet vol is geraakt'

Kevin werd mishandeld op het Damrak. Beeld © Eigen foto / CC

Een 27-jarige man moet de gevangenis in voor het mishandelen van twee homo's op het Damrak in hartje Amsterdam. Hij is vandaag veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

Drie anderen waren eerder al veroordeeld. Zij hadden tot 40 maanden cel gekregen.

De mishandeling gebeurde in juni vorig jaar. De twee slachtoffers liepen met twee vrienden richting station Amsterdam Centraal. Bij de Reguliersdwarsstraat werden ze uitgescholden door een groep mannen. Een van hen riep dat hij homo's wilde doodmaken. 

'Geluk dat hoofd niet vol is geraakt'

Op het Damrak werden de twee slachtoffers aangevallen. Ze kregen onder meer schoppen tegen hun hoofd. De man die vandaag is veroordeeld nam een aanloop, sprong en probeerde het slachtoffer, dat op de grond lag, tegen zijn hoofd te trappen. ''Het is slechts geluk dat verdachte niet vol het hoofd van het slachtoffer heeft geraakt'', aldus de rechtbank.

Kevin is een van de slachtoffers

Een van de slachtoffers, de 23-jarige Kevin, deed kort na de mishandeling zijn verhaal bij RTL Nieuws. "Voor ik het wist kreeg ik een klap op mijn hoofd. Toen heb ik teruggevochten, maar ze sprongen met zijn vieren op me", vertelde hij.

Bron: RTL Nieuws / ANP