door chouffleur in Cultuur  ·  18 Reacties

  • 1
  • 267x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nooit, types als poncke princen en andere saboteurs , collaborateurs cq deserteurs waren fout, zijn fout en blijven fout.

3
1 chouffleur

@1
Ze begrijpen niets van historie. Ze willen het liefst alles herschrijven en aanpassen aan hun eigen infantiele gevoel van recht en moraal van nu, het heden. Stapelgek zijn ze.

5
2 Bleke Betty

Dat gezeik over alle details in de geschiedenis van de Nederlanden, helemaal ziek word je ervan, hoe steeds weer en weer en weer wij allemaal worden afgerekend op dingen waar wij geen invloed op hadden en die bovendien selectief geframed worden, zonder de historische context. Men wist niet beter en iedereen, die de kans kreeg, deed precies hetzelfde of erger. Dat neemt niet weg dat voor hun tijd onze zeehelden en andere avonturiers die hun lijf en leden waagden, heel moedig en doortastend waren in het belang van hun land (en hun financiers, uiteraard) en dus mensen, zeker voor die tijd, om een voorbeeld aan te nemen.

Dit is duidelijk een lastercampagne, betaald door degenen die ons willen shamen tot we geen waarde meer hechten aan onze eigen cultuur en ons eigen verleden, dat liefst willen vergeten, er in geen geval enthousiasme voor tonen, want dan ben je een vuile koloniaal en racist.

4
3 Wendel

@2 Juist, achteraf oordelen over zaken ver voor iemands geboorte.
Geschiedenis herschrijven heet dat, typisch radicaal linksch gedrag

4
4 chouffleur

Zonder gezamenlijke taal en cultuur, historie geen nationalisme. De universiteiten doen collectief hun best om de Nederlandse taal uit te stuffen, de overheden om de Nederlanders als ambtenaren en bestuurders te weren, Nederlanders bij ieder teken van verzet keihard aan te pakken, op een zwarte lijst te zetten zelfs en van hun grondrechten te ontdoen.

3
5 Wendel

Het was een smerige oorlog. Op dat moment hadden we niets meer in Indië te zoeken. De weigeraars gebruikten hun verstand en geweten en ik neem daar mijn petje voor af.

4
6 Slartibartfast

@6 nope, het was een coup door islamisten en communisten.
Wij zijn te soft geweest indertijd.
Jammergenoeg waren wij onderbezet en onderbewapend.

3
7 chouffleur

-
Met de twee politionele acties in Indonesië zat Nederland fout, heel erg fout. Men werd gedwongen te dekoloniseren, maar men wilde niet. Bovendien moest men tijd winnen om rijkdommen veilig te stellen. De 350 jaar van kolonisatie daarvoor was ook al zo fout als het maar zijn kon.
-
De twee politionele acties waren gruwelijk en niet alleen voor de Indonesische bevolking. Met nu achteraf alles vergeten kan men eigenlijk alles wel vergeten, alles wel vergoelijken.
Ook bijv. het gebeuren in Sbrenica, of wat Hitler deed in de tweede wereldoorlog, etc etc. Het maakt allemaal niet uit, nu gewoon weer dezelfde criminaliteit en trucs uithalen. Wel met een intensivering van de neoliberale criminaliteit. Een "ongoing story", waarbij een kleine elite steeds rijker en rijker en machtiger en machtiger wordt. Net of moreel denken aan tijd gebonden zou zijn.
-
De dienstweigeraars hadden het bij het rechte eind. De strijd in Indonesië was unfair, onnodig en bovenal immoreel. En zij hadden alle argumenten om niet mee te willen doen met deze strijd, een strijd die niet de hunne was, maar een strijd van de elite in Den Haag, Wassenaar en Bloemendaal, etc. Het tijd winnen om de Grachtenpanden in Amsterdam te kunnen vullen, om het geld veilig te stellen. Geen strijd van "onze jongens". De zwartste bladzijde uit de geschiedenis van Nederland.
/-
-

0
8 MrCally1

waarom zal ik mijn excuus aan moeten bieden voor wat mijn overgrootvader fout zal hebben gedaan.
als wij Nederlanders niet zo medelevend met allerlei culturen waren hadden ze ook geen bestaansrecht in ons land gekregen.
en dat gaat onze ondergang nog worden ook.

2
9 ongelovenloos

@8 inmiddels zinkt indonesie weg , na aardbevingen wordt er niets herbouwd, de nederlandse infrastructuur begint het op te geven en alles is in verval geraakt.
Logisch want de leiding en het intellect is weg.
Het valt nog mee dat er zoveel nog staat na nagenoeg geen zorg of onderhoud

2
10 chouffleur

@10
Heel mooi dat de Nederlandse infrastructuur aan het verdwijnen is.
Indonesiërs hebben hun eigen land nu: Indonesië.
Zij hebben het recht om te leven zoals zij dat willen.
Uw waardeoordeel doet helemaal niet ter zake.
/-
-

1
11 MrCally1

@11 Ach u heeft gelijk , als je je land wil veranderen in een shithole .. prima

2
12 chouffleur

Beginnen ze weer?
Moeten we nu van VARA/BNN (alweer die VARA, net als vroeger) de types als Poncke Princen gaan eren?
Welke deserteurs en overlopers waren, die er geen gat in zagen om (actief!) hun voormalige kameraden in een val van het nationalistische leger te lokken, om hen te laten afknallen.

Er waren ook anderen, dat waren er meer, die wel ingingen op het aanbod van de TNI om als non-combattant achter de linies te werken.

Ik persoonlijk heb de politionele acties niet hoog zitten, ik vind het maar een ongemakkelijke episode in onze geschiedenis.

Maar voor dienstweigeraars uit die tijd (doopsgezinden, Jehova getuigen, communisten en anderen), zowel in Nederland als in Indië, heb ik heel veel respect.
Die hebben voor hun overtuiging jarenlang gevangen gezeten.

Trouwens, ook voor de soldaten die ook naar Indië gingen.
Ik behoor tot de generatie die hun kinderen waren.
Zij waren onze vaders, ooms etc.

Maar deserteurs en overlopers als Poncke Princen (hoe interessant zijn voor- en latere geschiedenis ook is!), dit waren gewoon verraders van de ergste soort.
Die dan ook hun leven in de Republiek Indonesië hebben moeten uitleven, zonder ooit naar Nederland te kunnen komen, met het bloed van kameraden aan hun handen.
Vooral in de jaren vijftig, begin zestig hadden zij hun leven niet zeker geweest.
(Hoewel het Poncke Princen, gegin jaren negentig, door toenmalig minister van Mierlo toegestaan werd voor medische behandeling naar Nederland over te komen),!

3
13 tegenzinnig

@7
Nope. We hebben dat land 300 jaar uitgemolken. Terecht dat ze voor zichzelf opkwamen.

0
14 Slartibartfast

@15
-
De twee politionele acties bestempelen als "ongemakkelijke periode" geeft aan dat u er niets van begrepen heeft. Dit is DE ZWARTSTE PERIODE uit de Nederlandse geschiedenis. Een gitzwarte periode. Uw oom of vader kon er waarschijnlijk niet eens goed over spreken zo gruwelijk was die periode.
-
Poncke Princen was inderdaad een overloper. Hij liep over naar de mensen die streden voor hun vrijheid; Indonesiërs. Was meer begaan met hun lot, dan het lot van de mensen die in dienst waren van de mensen die het land eeuwenlang hadden uitgebuit, gekleineerd, ontdaan van de schatten, etc.: de Nederlandse elite.
De Nederlandse elite die nu nog steeds bezig is met allerlei deals, investeringen en wat niet meer zei, hun vieze spelletjes te spelen. Zelfs hier in Nederland.
/-
-

0
15 MrCally1

@13
-
De twee politionele acties bestempelen als "ongemakkelijke periode" geeft aan dat u er niets van begrepen heeft. Dit is DE ZWARTSTE PERIODE uit de Nederlandse geschiedenis. Een gitzwarte periode. Uw oom of vader kon er waarschijnlijk niet eens goed over spreken zo gruwelijk was die periode.
-
Poncke Princen was inderdaad een overloper. Hij liep over naar de mensen die streden voor hun vrijheid; Indonesi�rs. Was meer begaan met hun lot, dan het lot van de mensen die in dienst waren van de mensen die het land eeuwenlang hadden uitgebuit, gekleineerd, ontdaan van de schatten, etc.: de Nederlandse elite.
De Nederlandse elite die nu nog steeds bezig is met allerlei deals, investeringen en wat niet meer zei, hun vieze spelletjes te spelen. Zelfs hier in Nederland.
/-
-

0
16 MrCally1

Deserteurs herdenken? dat nooit. En ja onze mannen en vrouwen hebben dorpen platgebrand maaar alles was voor de goede zaak. Helaas waren de Indiërs bedorven door de Jappen. Die had ze heropgevoed en daarna luisterden ze niet meer. Zeer jammer dat we die kolonie verloren hebben. We hadden kunnen winnen maar moesten stoppen van Amerika die anders het Marshallplan zou intrekken. Pure chantage van Amerika.

1
17 Jan met de korte achternaam

@17
(...) En ja onze mannen en vrouwen hebben dorpen platgebrand maaar alles was voor de goede zaak (...)

Stop hier maar met je betoog.

(...) Helaas waren de Indiërs bedorven door de Jappen. Die had ze heropgevoed en daarna luisterden ze niet meer (...)

Die vrijheidsstrijd was al begonnen - zij het voorzichtig - vóór de uitbraak van WOII. En het is niet meer dan terecht dat je niet luistert naar overheersers. Sterker nog: dat is een dure plicht.

0
18 Slartibartfast

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Dit wordt alleen maar erger. Of je moet ergens wonen tussen de Rijksambtenaren met een salaris van 90k per jaar....

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@13 Welke troepen, waar stonden die troepen, en waar gingen die troepen dan heen? Namen en rugnummers graag. Hetzelfde geldt voor de zware bew...

4 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@38 Geloof er geen zak van, je bent gewoon een ordinaire NSB'er....

4 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Chaos Ter Apel afgestraft door Ombudsman in fel rapport: ‘Nieuw dieptepunt dreigt’

Ombudsman. . . Nog zo'n figuur/instantie die langs de zijlijn staan te schreeuwen zonder zelf met gedegen oplossingen komen....

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Reconquista
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

Ach ze bedoelen het niet zo. Die messen die ze altijd dragen zijn een teken van liefde en betrokkenheid en zijn slechts bedoeld om de Nederlande...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Biscanna
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@3 Klopt. Dee islam is ook geen geloof, maar een terroristische groepering, die moet je bij aankomst, meteen hardhandig terug de zee in trappen....

12 minuten geleden geplaatst door Biscanna

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@38 Voor jouw oudtante heb ik respect. . . Daar mag jij een voorbeeld aan nemen. . . ....

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

soapbox
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@1 Dan ben je net zo fout als links vaak fout is. Blijft toch jammer dat mensen steeds dingen goedpraten wanneer het in hun straatje past....

20 minuten geleden geplaatst door soapbox

Bob Sleebaan
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken....

22 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Bangla C H O T IVideos Pornos De Pamela RiosIndian Cartoon XnxxHavas SexKerala Teen XxxBrazzers Free PornCurvy Mature PornAlinity SexPornhub IsTeenage PorSlow DeepthroatingAsian Milf PronMia Khalifa First SexRedditt NsfwP Orn CartoonBreakherinxXhamerSquirting SexSex With Alienêtre NaturisteCogiendo A Una NegraKitannah PornHot Giral PornBhai Bon Sex VideoXxx Hindi Movie NewLucky Anne XxxVirginia Sanhouse NudeMysecretasianBhabhi ChudaiPhone ErotikaIndianfuckedSophiascamander PornWomen Facesitting On MenJada FyreNtr RedditReddit CuckoldedAnal AddictsPornos TravecosArrietta AdamsSexxylorry'sExhibitionist VideosKerala Aunty Fucking VideosAnima Porn VidsJuegos De PornosPhim SexxCara Gee NudeRiley Mae PornSophia Leone MoviesCasting Couch TeensGay Nsfw GamesYoufuckMom FacesittingX Video Download HindiHindisexvedioLily Blossom PornOfleaked.netFemale Porn StarsEimi FukadMaylee Funسكسي لواطهJennifer Lawrence Nude Fight SceneLemybeautyHentia Brother And SisterCazaputas.comEmmy Rossum TitsPussylicking VideoCrickex.Pornô Em AnimesLola Bunny Po RnHindi Boobs SexSexxmexBlack Porns HdCharlie Puth NakedGrandpa PronLove Kiss PornFree Gujarati SexBig Natural Tits Porn TubeAnnabelladoe PornAilen PornCartoon Acche AccheHd FukeKateuwugirlSpankingmomEnglish Family SexPalletoori Sex VideosTayloramdeclipsFamely Stroke PornPorn Video VirginAdultfriendfindeDoujins ElfXvideidSexcamsStripshatDepribooruMadison Bass NudeTrap NudeSeks MovieRussian PirnDerpixion PornPorn GymAnne Heche NudeBes Indian PornNtrman GameplayTru Kait OrgyXvideowJia LissaViktoria KayNude EvaKannada Bf BfAnime TentacleDiaper CuckoldTaboo Sex StoriesRedo Of Healer EpisodesJapanese Xxx Sex MoviesSonilion Sex VideoCarly Aquilino NudeBrunette NudeBonniealexNude Hot BhabhiAsainsBest Sex Movie HindiShemale Self SuckTeenn PorGraphic PornMom Give Son A BlowjobBerazers XnxxViki Odintcova NudeHentai0XxxhotmomBoys Boys Sex MovieNudist Resort VideosJapanase Xxx VideosPokemon FutanariSexy WifeAnal Sex In HindiHot Porn LesbainHyivi PornMarks Head Bobbers Hand JobbersExtreme TybeMulher Nuas FotoJessica AshleyAnime CreampiesXv Video XxxAletta Ocean BoobsTamil Girls Boobs ShowSunny Leone Hard XxxFace Fart PornBus Sex ClipsNew Interracial PornTall Woman Porn