Een asielcentrum in Oostenrijk
Volledig scherm
Een asielcentrum in Oostenrijk © Getty Images

Asielaanvraag Afghaan (18) afgewezen "omdat hij onmogelijk homo kan zijn"

Een achttienjarige homoseksuele man was op eigen houtje zijn thuisland Afghanistan ontvlucht om in Oostenrijk asiel aan te vragen. In Afghanistan wordt hij op grond van zijn seksuele geaardheid namelijk vervolgd, aldus de man. Zijn aanvraag is echter afgewezen op basis van aannames en clichés over homoseksualiteit, meldt het Weense weekblad Falter.

45 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Die ambtenaar hanteert dan toch - en ik baseer me op de de info van het artikel - cliché's als argumenten. Ik ken homokoppel waar je niks aan ziet. Als ik met een naar de markt gaan, denken ze dat wij een echtpaar zijn. Natuurlijk bestaat er overlevingshomoseksualiteit. Zeker in Afghanistan. Moslims en seksualiteit : het grote taboe!
  • Etienne Vanhoegaerden

    6 jaar geleden
    Jo Bosman waarom? Iedereen kan dan dit argument aannemen om asiel te krijgen
  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    En als hij dan uiteindelijk erkent is volgt hij een cursus van 14 minuten om zich om te scholen van geaardheid en huwt twee weken later een blonde schone, leeft lang, werkt weinig en krijgt vele kinderen, allemaal op onze kosten.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Gooi die Ambtenaar buiten . Hij is niet bekwaam om zijn werk te doen en heeft zich enkel aan de wet te houden. Eigen interpreteringen horen daar niet bij.
  • Dirk Peeters

    6 jaar geleden
    Een ‘’vluchteling’’ die uitgeprocedeerd is in het Europees land waar hij binnengekomen is, kan geen asielaanvraag indienen in een ander Europees land (anders heeft hij/zij 27 pogingen) en ook niet voor dezelfde reden. Voor een keer een Europees regeltje die maakt dat hij niet naar België kan komen, Unia of geen Unia.