DE WERELD NU

In Zweden lijkt daadwerkelijk een burgeroorlog uitgebroken

Omvolking

Het is al een paar dagen aan de gang, maar wat opvalt is dat het niet meer stopt. In Zweden branden elke nacht tientallen auto’s uit. En dat met verkiezingen op komst.

De politie krijgt er geen greep op en naar verluidt gebeurt het vooral in wijken waar zelfs Antifa’s zich niet langer wagen. Het lijkt georganiseerd, maar wie precies die organisatie zijn, daarop heeft Zeden geen antwoord. Wèl beelden. En de openlijkheid waarmee de daders hun werk doen voorspelt weinig goeds voor de toekomst van Zweden.

En dan ziet het er na een paar minuten zó uit:

Deze beelden komen uit Frölunda Torg, zuidwestelijk van Gothenburg, en zijn van een gecombineerde parkeerplaats van een winkelcentrum en een ziekenhuis. Het centrum van de huidige onrust lijkt rond Gothenburg te liggen, de tweede stad van het land, recht tegenover Denemarken. Andere steden waar ’s nachts auto’s branden zijn onder andere : Frölunda (bij Gothenburg), Hjälb, Eriksberg, Malm, Trollhättan(Waar de Saab-fabriek stond), Falkenberg en Helsingborg.

Zweden

Maar de Zweedse autoriteiten erkennen dat het geen reeks incidenten is, maar dat er een duidelijk verband is tussen de diverse brandstichtingen. De daders werken bij daglicht (In Zweden is het ’s avonds nu nog langer licht dan in Nederland), maar zijn wel gemaskerd.

Zweden

Verkiezingen
Over drie weken zijn er in Zweden verkiezingen, en de nationalistische ZwedenDemocraten strijden met de socialisten – de traditionele machthebbers in Zweden – wie de grootste partij gaat worden.

En de premier (zie boven) heeft reden voor ongerustheid. De ZwedenDemocraten staan hoog in de polls op dit moment, ook al heerst er een cordon sanitaire:

The Sweden Democrats have succeeded in linking the two (migration % crime) in the minds of many voters, even though official statistics show no correlation between overall levels of crime and immigration. However, while the government denies it has lost control but Prime Minister Stefan Lofven has not ruled out sending the military into problem areas.

Zweden

Zweden behoort op dit moment tot de landen in Europa met de meeste doden als gevolg van gewapend geweld (een lijst waarop ook Nederland pijnlijk hoog figureert):

zweden

NB/update: een boze lezer meldde op 19 augustus dat bovenstaande grafiek niet klopt, en dat Reuters de fout daarover heeft toegegeven. Dat klopt:

Zweden

Maar de verschillen zijn niet schokkend, zoals de gewijzigde Reuters-versie ook laat zien.

Autobranden zijn de laatste vijftien jaar wel een dingetje in Zweden:

Zweden

Dat er in de aanloop naar de verkiezingen op 9 september – die als cruciaal worden gezien voor de toekomst van Zweden – dergelijke rellen uitbreken is voer voor allerhande complottheorieën. Anderzijds: dat Zweden op de rand van een burgeroorlog balanceert is al jaren een bijna spreekwoordelijk feit. Binnenkort volgen op de Zweedse televisie de eerste debatten op weg naar 9 september. Regerend links zal weinig weerwoord hebben als de voorsteden van grote Zweedse steden branden.


Vervolg en aanvullingen op dit artikel, dd. woensdag 15 augustus, vindt u hier.

Meer over Zweden op Veren of Lood vindt u hier.

16 reacties

  1. Carthago schreef:

    Georganiseerde soros plunderingen .Zo heeft Fakebook nu ook SD geblokkeerd.Zweden is de eerste ” beschaving ” waar de capitulatie een feit is geworden.Triest land.

  2. Prikker schreef:

    Sukkels, die Zweden. They brought it upon themselves. Zo politiek correct als ze groot zijn. Hamlet moet in theaters gespeeld worden door een vrouw om niet de verdenking van sexuele discriminatie te wekken.
    Ik mag lijen dat ze als ze genezen zijn Noorwegen binnenvallen vanwege de grote olievoorraden. Stelletje mafkezen. Triest land inderdaad. They cant help themselves now can they.

  3. Teunis schreef:

    Weer een land dat naar rechts zal kantelen. Lidstaat voor lidstaat verandert de EU van kleur. Dat gaat volgend jaar een heel andere EC opleveren.

  4. hendrik j. schreef:

    Ik zie dat al jaren aankomen, kwestie van tijd dat NL ook aan de beurt is, het geweld door met name marokkaanse jongeren neemt voortdurend toe en zal uiteindelijk leiden tot een vorm van binnenlandse oorlog.

    Ze hebben tijd, reken maar dat dit geregiseerd is, inklusief de migranten stroom.

  5. Der Ganzumsonst schreef:

    S ociologische studies.
    C amera toezicht.
    H ulp bieden.
    I nterdisciplinaire werkgroepen.
    E valuatie commissies.
    T over formules.
    E mpathie.
    N iet op voorhand veroordelen.
    !
    !
    !

  6. Cool Pete schreef:

    Islamiseren – wat is dat toch ?

  7. Erik schreef:

    Het is geen burgeroorlog in de ouderwetsebetekenis, de terroristen zijn geen burgers van europesche landen, het zijn indringers, veroveraars en dienen door een nationale bevrijdingsstrijd naar buiten getrapt te worden.

  8. Bennie schreef:

    Het is asymmetrische oorlogsvoering, treiteren, auto’s van Zweden en Fransen in de fik steken, bejaarde autochtonen overvallen, homo’s in elkaar meppen, autochtone winkels weg pesten et cetera, het is al al jaren aan de gang en onze linkse hoofdcommissarissen en politici steken de kop in het zand.

  9. Johan P schreef:

    Ik ben het eens met Erik
    Het is geen burgeroorlog in de klassieke zin, het is de voorbode van een gewapende invasie. Eigenlijk kan men dit een klassiek geval van het Trojaanse Paard noemen.
    Wij, als westerse beschaving, hebben dit paard zelf binnen gebracht. Anders dan de oorspronkelijke versie hebben we echter wel waarschuwingen, maar de politieke klasse kiest ervoor om horende doof en ziende blind te zijn.

  10. Erik schreef:

    Wat men niet begrijpt, of weigert te begrijpen, is dat het hier om hijrah gaat, de enige andere zekere mogelijkheid voor een moslim om in het paradijs te komen, namelijk het verhuizen naar een niet moslim land en het in bezit nemen.
    De andere vorm van jihad is doden of gedood worden in aam van allah.
    De hijrah is gewoon jihad en moet worden bestreden, anders hebben onze kinderen geen toekomst meer.
    Dit is wel het enige stukje land waar Nederlanders wonen en thuis zijn.

  11. Jaantje schreef:

    Erik: Verwacht niet te veel van onze kinderen die zijn helemaal voor open grenzen EU en islam en eigenlijk iedereen behalve Trump wilders en nog 2.
    Als ik vraag vind je dat niet erg ? nee hoor leuk juist.
    Op naar het volgende festival..
    Over Trump en Wilders vraag/zeg ik niets meer want dan komt me toch een woede en haat te voorschijn .
    Rode hoofden schuim en nou la maar.
    Oh kijk een nieuwe game..
    nee helaas van de jeugd komt weerstand naar ons.
    Ik zie die burgeroorlog somber in de ouderen en rolstoelers tegen de rest het gaat hem niet worden.

  12. Jaantje schreef:

    Dat relletjes gedoe hebben we hier ook gehad jarenlang ging de burgervader thee drinken met een zak geld mee.
    Bruggen bouwen verbinden heette dat.
    En altijd voor de verkiezingen gebeurd zoiets.

  13. D. G. Neree schreef:

    Nu zijn het auto’s. Hoe lang zal het duren tot de bezetters en vernietigers merken dat ze geen strobeed in de weg wordt gelegd en overgaan tot het in brand steken van gebouwen met mensen erin? Wat nu gebeurt is als test bedoeld. Blijkbaar komen ze ermee weg en komt er van regeringszijde alleen maar holle retoriek.

  14. Van de Weyer Kurt schreef:

    Grote schande, schop die relschoppers buiten en controleer de rest grondig!
    Dit krijg je met een open grenzenbeleid🤔en het is nog maar een voorsmaakje van wat komen gaat.

  15. Tinneke schreef:

    Zwanzen jullie nu? Dit zijn niet de migranten!
    Dit zijn de zeer goed georganiseerde rechtsen… die rechts laten winnen… die potverdorie de massa ” onbewust” manipuleert om zeker geen onverwachte stemmingsuitslagen te krijgen…
    één iemand sprak met inhoud in de antwoorden… wacht maar volgend jaar… begin allemaal maar te genieten van de dagen die nog komen, wees vriendelijk voor elkaar en leer elkaar kennen en met elkaar communiceren….
    Ach ja… theorie 2679… juist🤭

  16. Hannibal schreef:

    @Tinneke
    Ja precies. Die rechtsen vluchten dan ook prompt naar Turkije als Zweden ze te heet onder voeten wordt? Zoals verdachte nummer 3 donderdag.