U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 7
De rijken willen de armen buitensluiten, dat kan alleen met geweld. ...

11 maanden geleden door morandi

REAGEER MET EEN EMOJI
5
3
15
2
LEES MEER OVER

@96 En toch heeft @2 gelijk. En nu kan ik zeggen dat ik 100% autochtoon Nederlander ben, maar sinds ik er achter ben dat de moeder van mijn oma Duitse was kan ik dat ook niet meer zeggen.

Dus inderdaad, waarschijnlijk is niemand hier volledig Nederlands. De discussie die dan volgt is op welk tijdstip je een grens moet trekken. Begin vorige eeuw? Twee eeuwen geleden?

101 Criticaster    
11 maanden geleden door Criticaster
11
Meld

@100 Vertelt u dan maar eens hoe het zit in plaats van alleen te maar te zaniken en voor de rest geen reet te vertellen.

102 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
8
Meld

@94
Die logica volg ik niet.
Als iemand blijft aandringen vertel ik het maar. Tenslotte werk ik er zelf voor en een hoog salaris is nog altijd geen misdaad.

103 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
9
Meld

@101
Inderdaad, ik ben ook allochtoon heb ik ontdekt!

104 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
10
Meld

@92 Als realist zou je je eens moeten realiseren dat je je 4x modaal inkomen tijdens 30 dienstjaren grotendeels te danken hebt aan de sociale, economische en juridische structuren die in Nederland gedurende eeuwen zijn opgebouwd door Henk en Ingrid en hun voorouders. Een beetje respect kan geen kwaad. Je salaris en pensioen heb je voor een groot deel te danken aan de infrastructuur die in Nederland bestaat. Dankzij die zogenaamde zuurpruimen die bezorgd zijn over die structuren die je met je gragige realisme aan het afbreken bent.

105 Blue Waffel    
11 maanden geleden door Blue Waffel
2
Meld

@104 De crazy ass methodiek van het CBS om te bepalen of iemand autochtoon,allochtoon westers of niet westers is daar heb ik niet zo veel mee.

106 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
5
Meld

@105 Sorry maar zo'n inkomen bereik je toch voornamelijk door te knokken en er dingen voor aan de kant te zetten. Ik kom niet tot 4x modaal maar mag ook niet klagen en vind toch echt dat ik het persoonlijk heb bereikt met doorzetten.

107 Criticaster    
11 maanden geleden door Criticaster
2
Meld

@13 Laat gaan.Ze kunnen u niet aan in een normale discussie dus gaan ze over op dit soort uitspraken.Gebrek aan woorden zullen we maar zeggen.

108 jantje van leiden    
11 maanden geleden door jantje van leiden
5
Meld

@89 .
Mag je zeggen hoor.
jij verdiend dan goed en hebt als het goed is geen cent te makken maar ik mag het daartegen doen met een minimum uitkering omdat ik in de WIA zit en uitgeknepen door het bedrijf en versleten op de afschrijving gelegd en dan kom jij met, wat heb ik betekend voor de samenleving!

109 eigenmening    
11 maanden geleden door eigenmening
0
Meld

@101 .
Ik heb ook zoiets maar dan met de Batavieren. ^_^

110 eigenmening    
11 maanden geleden door eigenmening
0
Meld

@105
Ja, Henk en Ingrid waren nuttige elementen maar we kunnen geen rechten ontlenen aan de prestaties van onze voorouders. Welvaart is geen recht, dat moet elke generatie weer opnieuw opbouwen.

Dus elke autochtone profiteur die zich boven een immigrant stelt heeft het niet begrepen.

111 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
11
Meld

@107 Het is inderdaad complexe materie temeer er zoveel verschillende criteria aangelegd kunnen worden de kans dat de Duitse overgrootmoeder raciaal gezien vrijwel identiek aan een Nederlandse was is bijvoorbeeld zeer groot maar ze was wel een buitenlandse.

112 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
3
Meld

@109 Laat je niet opruien. Alleen lutsers beginnen te zwetsen over hun inkomen.

113 Wylde Gjert    
11 maanden geleden door Wylde Gjert
1
Meld

@107
Ach ik kan toevallig iets wat niet veel mensen kunnen.

114 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
10
Meld

@103 Je wilde het maar niet zeggen doordat je de vraag herhaaldelijk uit de weg ging. Plotseling zeg je het wel, plotseling heb je de behoefte om het te vertellen. Waarom het niet direct vertellen als je ermee te koop wilt lopen? Of waarom het überhaupt vertellen als je er niet mee te koop wilt lopen? Iemand die echt 4x modaal zou verdienen zou consistent zijn, omdat diegene eraan gewent zou zijn.

Niet dat je per se liegt hoor, ik zou je 4x modaal van harte gunnen!

115 Bluth    
11 maanden geleden door Bluth
1
Meld

@107 Probeer eens in Sudan of Kazachstan hetzelfde salaris te verdienen, kijken hoe hard je dan moet knokken en wat daar belangrijke eigenschappen zijn. Ik wil niet zeggen dat je persoonlijke kwaliteiten niet belangrijk zijn in je carrière, maar houd er rekening mee dat de omgeving waar je zit ( Nederlandse normen en waarden, westerse cultuur etc. ) meebepaald hoever je komt met überhaupt kwaliteiten als doorzettingsvermogen en intellect. Als je de corruptie niet meer buiten de deur kan houden maakt het niet uit hoeveel doorzettingsvermogen je hebt als je niet tot de kliek behoort.

116 Blue Waffel    
11 maanden geleden door Blue Waffel
0
Meld

@114 Mensen heel snel laten klaar komen ?....

117 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@117 Of heel langzaam? ...

118 Bluth    
11 maanden geleden door Bluth
1
Meld

@111 .
Bedoel je de echte immigrant die de normale regels volgt om te kunnen emigreren of nu al die raketgeleerden en tandartsen die ongebreideld binnen komen dobberen en die niets bijdragen aan de samenleving.

119 eigenmening    
11 maanden geleden door eigenmening
0
Meld

Kortom, iedereen die wil mag hierheen komen, zonder beperkingen.

Op zich is dat ideologisch allemaal wel leuk hoor, mits je fan bent van extreem-altruïsme dan. Maar hedendaagse maatschappijen zijn gewoon niet gebouwd op massale immigratie. In ieder geval in Europa niet.

Er zijn een aantal problemen.

Je kan mensen wel binnenlaten, volgens die ene gast om te werken, maar dat is het het groots te probleem. Ze werken vaak niet.
Dan eis je dus van de desbetreffende bevolking dat ze het levensonderhoud van die immigranten onderhoudt, maar veel irrationeler kan het eigenlijk niet. Legt een grotere druk op de sociale zekerheid.
Daarnaast, al werken de nieuwkomers wel, zit je nog steeds met het feit dat dat vaak laagopgeleid werk is.

Kortom, illegale immigratie - wat gewoon een misdaad is - komt neer op het binnenhalen van armoede.
Van deze heren moeten we dat maar accepteren 'want de wereld is van iedereen' maar zo simpel werkt dat tegenwoordig natuurlijk niet. Dat hoeft een maatschappij niet te pikken.

Komt bij dat mensen uit de derde wereld niet ingesteld zijn op de tolerante en open samenleving hier. Moeten wij onze homo's maar wegcijferen zodat half Irak hier aan de uitkering kan? Lijkt me toch niet.

Moderne maatschappijen trekken illegale immigratie uit de derde wereld niet. Je ziet nu al wat voor polarisatie er is in de Europese landen.

Ik ben er pertinent tegen dat de Europese bevolking, of de Amerikaanse, zichzelf moet wegcijferen ten aanzien van mensen die het niet zo getroffen hebben. Life ain't fair, het is niet anders. Ik ben ervan overtuigd dat egoïsme je het verst brengt in het leven, dus dan maar de grenzen met geweld verdedigen.

120 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@109
Daar heb ik respect voor en ik wil u niet in een depressie praten. Hopelijk beseft u wel dat de linkse partijen het voor u opnemen en dat u van de PVV etc niets te verwachten hebt.

121 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
8
Meld

@114 .
Daar hadden wij vroeger een programma voor, kijk mij eens.

122 eigenmening    
11 maanden geleden door eigenmening
0
Meld

@93 , Dertig jaar geleden bestond het UWV niet eens.

123 Ziggofan    
11 maanden geleden door Ziggofan
0
Meld

@113
Zo'n reactie wilde ik juist voorkomen.

124 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
9
Meld

@96 Te beroerd zijn om hun eigen ouders en familie te verzorgen.U maakt een vergissing, in Nederland verzorgt men eigen ouders en familie niet dat laat men over aan veelal Moslima's die de poep op moeten ruimen van de ouders van Nederlanders,Nederlanders die te beroerd zijn om ouders in verzorgingshuizen op te zoeken omdat ze "ver weg wonen"Familie verzorgen? dacht het niet ruzie maken met familie dat is wat ze doen vaak om een goedkoop ringetje die een van de familieleden gepikt heeft uit moeders juwelendoosje.

U stelt de zaken te mooi voor als het Nederlanders betreft.Oh ja wie verbouwt in Nederland zijn eigen stukje grond.? 95% niet afgezien de boeren uiteraard.

125 jantje van leiden    
11 maanden geleden door jantje van leiden
11
Meld

@115
Conclusie, het is nooit goed.

126 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
10
Meld

@132 Klopt, dat heette toen GAK.

127 Criticaster    
11 maanden geleden door Criticaster
1
Meld

@121 .
Dat is nou de pip, ik heb vroeger altijd links gestemd en daar ben ik dus van terug gekomen omdat beide niets doen voor de lagere inkomens de linkse partijen doen voor de schijn mee heb ik gemerkt.

128 eigenmening    
11 maanden geleden door eigenmening
0
Meld

@117
Heb ik overwogen, maar met mijn looks is de markt te klein....

129 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
5
Meld

@127 En die had als logo een gans ?.....

130 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@129 Lilliputter ?.....

131 21st Century Guy    
11 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@131 Die zijn gewild in de porno-industrie. Daar valt inderdaad goed te verdienen. Met 4 keer modaal doe je het slecht dan...

132 Wylde Gjert    
11 maanden geleden door Wylde Gjert
0
Meld

@128
Ja, eenvoudige antwoorden zijn er niet meer.
Een werkgever verplaatst zo zijn hele bedrijf naar een land waar het nog goedkoper kan en dan zijn ook de slecht betaalde arbeidsplaatsen weg.

Maar wat heeft Trump uiteindelijk voor het gewone volk gedaan? De belastingen voor de rijken verlaagd en de ziektekostenverzekering afgeschaft.

En Wilders? Die geeft gewoon de buitenlanders de schuld. Lekker makkelijk, terwijl de overgrote meerderheid ook gewoon hun best doen en 's ochtends naar hun werk gaan.

133 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
6
Meld

Ik zie weer enige kronkels toegepast worden in dit filmpje. Ik snap die mensen echt niet. Migratie is geen misdaad. An sich klopt die zin, maar enkel op microniveau. Een persoon kan zich overal ter wereld vestigen mits deze over de juiste papieren beschikt en iets nuttigs gaat doen in het land waar hij naar toe wil. Daar heeft kleur geen donder mee te maken. Dat heet een bijdrage leveren aan een land.

Al die mensen die vinden dat het prima is om grenzen over te steken zouden een keer bij zichzelf moeten vragen, is het ok als mensen zonder vragen mijn huis binnen komen, in mijn bed gaan slapen en verwachten dat ze gevoed worden. Zijn/haar antwoord zou zijn "uiteraard is dat niet ok, ik ben immers geen slaaf." Tenminste dat hoop je dat het antwoord zou zijn, want dat zou getuigen van wat realisme.

Dan een ander punt. Er wordt aan het begin van het filmpje getoond dat er van uit Europa een grote migratie op gang kwam naar de rest van de wereld. Vraag even aan de Inca's/indianen/aboriginals/negers of die het eens waren met die migratie? Of zij het naar de huidige standaarden misdadig vonden dat zoveel Europeanen hun landen binnen kwamen? En het antwoord zal zijn "Ja, dat was misdadig". Helaas kunnen we er nu weinig aan doen wat er vroeger gebeurde, maar de mensen in dit filmpje verketteren waarschijnlijk inderdaad de kolonisatie, maar praten nu de migratie goed van de anderen. Dat kan niet. Dat is tegenstrijdig. Dat noem ik kronkeldenken.

Dan komen we bij de volgende kronkel. Als alle mensen die willen migreren nu gaan migreren zonder grenzen dan neemt de bevolking van Europa in 1 dag met 100% toe. Dat zou betekenen dat de Europese Unie in elkaar stort. Dat kan niet onderhouden worden. Stel dat 500 miljoen Afrikanen op pad zouden gaan naar Europa. Dan noemen we dat geen migratie meer maar een veroveringskolonisatie. Zoveel mensen in 1 keer kan niet goed gaan. Dat betekent dat er 2 groepen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan en er zal een oorlog uitbreken die zijn weerga niet kent. Is dat wat de mensen in dit filmpje beogen. Ik snap dat denken nooit zo goed.

Er zitten teveel kronkelredeneringen in. Het gaat opeens weer om de blanke huidskleur. Het gaat om kolonisatie. Het enige waar ik het mee eens ben is de herverdeling door een bijdrage aan de maatschappij. Door het verdienen van loon naar het land van herkomst te sturen. Maar het ligt niet aan de huidskleur. Het gaat om welvaart. Rijke arabieren mogen zich ook overal vestigen. Rijke russen mogen ook overal aan de slag. Het gaat om de plek waar het geld zit. Bullshit om dit te linken aan huidskleur.

134 Gezond boerenverstand    
11 maanden geleden door Gezond boerenverstand
0
Meld

@120 : "Ik ben ervan overtuigd dat egoïsme je het verst brengt in het leven".

???????????????????????????????????????????

135 =*(++)*=    
11 maanden geleden door =*(++)*=
5
Meld

@101 Ja en? Dus omdat er in het verleden wat volkeren over Europa trokken, moeten we nu maar iedereen mee laten vreten uit onze sociale ruif?

Uw Duitse oma is hier vast keihard aan het werk gegaan. Dit in tegenstelling tot menigeen die hier naar toe komt, omdat hier alles klaar en geregeld is. Deze "vluchtelingen" gaan echt niet naar een of ander veilig land, waar totaal niks te halen valt.

@125 U lult nu echt uit uw nek......

136 LoydMorris    
11 maanden geleden door LoydMorris
0
Meld

@132
Nee, vrouwen verdienen daar goed maar mannen heel veel minder.
(Waarom weet ik dat eigenlijk?)

137 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
4
Meld

@111 Je hebt het over profiteurs, dan bedoel je mensen die fraude plegen of die niet willen werken en in de bijstand zitten ofzoiets ? Interessante visie ook dat welvaart geen recht is, dan moeten alle aanspraken op erfenis ook maar worden herzien en kapitaal moet bij overlijden vervallen aan de staat. Aan het einde van een regeerperiode moet het kabinet Nederland afleveren zonder staatsschuld en nul op de rekening, zodat het volgende kabinet kan laten zien wat het waard is. Bij wisseling van CEO's wordt berekend hoeveel geld erbij is gekomen, dit wordt dan gestort op rekening oude CEO. Daarbij komt dat welvaart niet perse iets met geld te maken heeft, maar ook met bestaande infrastructuur en sociale instituties. Je kan iets wat niet veel mensen kunnen en daardoor verdien je 4x modaal. Uitstekend, maar kijk eens wat je met jouw talent in Rusland of Oekraine verdiend. Dat komt omdat de levensstandaard er lager is en er minder markt is voor je talent, minder mensen kunnen je überhaupt betalen.

138 Blue Waffel    
11 maanden geleden door Blue Waffel
0
Meld

@125
Accepteer jij nu eerst eens even dat het overgrote deel van de allochtonen ook gewoon hard werken elke dag.

Dat wegzetten van hele groepen mensen polariseert alleen maar en list niets op.

139 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
6
Meld

@135 Zeg wat je wil zeggen, hier kan ik weinig mee.

140 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@139 En accepteer jij dat migranten uit de derde wereld vooral heel veel geld kosten.

141 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

@139 : +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Die mensen hebben een grote mond hier maar als ze met een levensbedreigende aandoening in het ziekenhuis belanden en er is op dat moment alleen maar een moslim medicus aanwezig om ze te redden wijzen ze die hulp absoluut niet af!

Wedden?

142 =*(++)*=    
11 maanden geleden door =*(++)*=
7
Meld

@142 .
Maar als er een moslimvrouwtje met nood in het ziekenhuis komt en er is geen vrouwelijke dokter dan zegt haar echtgenoot nee.

143 eigenmening    
11 maanden geleden door eigenmening
1
Meld

@141
Ik ben tegen ongebreidelde migratie, iedereen die hier niet hoort moet actief uitgezet worden. We kunnen simpelweg niet de hele wereld hier opvangen.

Ik vind dat vluchtelingen opgevangen moeten worden zolang hun land onveilig is, daarna moeten ze terug.

Ik ben tegen dubbele paspoorten, als je in Nederland woont moet je ook volledig voor dit land kiezen.

Maar iedereen die hier nu woont is Nederlander en moet geaccepteerd worden ongeacht afkomst, geloof of seksuele geaardheid.

144 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
2
Meld

@143
Volgens jouw mening.
Maar wat jij denkt doet er niet echt toe hè?

145 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
5
Meld

@144 Op zich een aardige post, ben het niet met alles eens, maar goed.

Ik zou eerlijk gezegd niet weten waarom wij in Europa de plicht hebben om vluchtelingen op te vangen. Kost vooral geld, dat mijns inziens wel beter besteed kan worden.

Heb het probleem van dubbele paspoorten ook nooit begrepen. Waarom moet je iemand verplichten om voor één land te kiezen. Ik vind dat eigenlijk niet van deze tijd. Je hart kan prima bij meerdere landen liggen.

Tot slot hoef je wat mij betreft niemand te accepteren. Je moet je aan de wet houden.
Ik accepteer geen neo-nazi's, moslimfundamentalisten, of communisten. Ik heb weinig met extremisten. Ik doe ze niks, ik ken ze ook niet, maar ik accepteer ze ook niet.
Geldt eigenlijk voor iedereen die zich bezighoudt met intolerantie en haat.

146 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

"Waarom mag ik als westerling mijn geluk elders opzoeken en waarom mag iemand die elders geboren is niet?"

Simpel, omdat migratie alleen werkt als immigranten nuttig zijn voor een samenleving, iets toevoegen en hun cultuur past. Dat geldt niet voor het meeste wat van beneden de Middellandse Zee komt.

147 Dune    
11 maanden geleden door Dune
0
Meld

@144 De helft van de moslims die in Nederland wonen zijn fundamentalistisch, streven naar sharia en accepteren dus onze samenleving niet. Dat mogen wij niet accepteren. Acceptatie moet van twee kanten komen.

148 Dune    
11 maanden geleden door Dune
0
Meld

@146
Ik moet altijd denken aan dat schip met joodse vluchtelingen, dat nergens terecht kon. Daar wil ik niet verantwoordelijk voor zijn.

Verder sprak ik pas een in Nederland geboren Marokkaans meisje dat zich hevig verzette tegen het idee een Nederlandse te zijn. Dat vind ik zo raar.
Als het verbieden van dubbele paspoorten dit probleem kan oplossen, dan moet dat maar.

149 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
2
Meld

@144 .
Daar ben ik met je eens mits zij zich ook aanpassen aan ons gebruiken.
@145 .
Dit is pasgeleden gebeurt dat er geen vrouwelijke arts aanwezig was en die vrouw is toen overleden omdat haar man geen mannelijke arts aan haar bed dulden.

150 eigenmening    
11 maanden geleden door eigenmening
0
Meld

@150
Ja, één voorbeeld.....
Dat mag je statistisch niet oprekken voor de hele groep.

151 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
5
Meld

Illegale immigratie zonder papieren is een misdaad.
Het aan de burgers van nationale souvereine staten opdringen van ongebreidelde immigratie van incompatibele culturen noem ik landverraad en behoort te worden gestraft.

152 thestranger    
11 maanden geleden door thestranger
0
Meld

@149 Cynisch. Ik moet daar ook altijd aan denken. Daarom ben ik juist tegen het opvangen van vluchtelingen. Niemand wilde de Joden helpen, dan andersom wat mij betreft ook niet.

153 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

@153
Misschien erg ouderwets gereformeerd, maar uiteindelijk zijn we allemaal verantwoordelijk voor onze eigen daden.

154 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
3
Meld

@154 Rationeel gezien klopt dat, maar in dit geval wint emotie het bij me.

155 Yisrael    
11 maanden geleden door Yisrael
1
Meld

Bron is facebook.

Ben blij dat ik het niet kan lezen.
Maar gaan we nu al facebook hier plaatsen, dan ben je wel triest.

156 Benzardi    
11 maanden geleden door Benzardi
1
Meld

"Migratie is geen misdaad "
Nee.
Maar de grens sluiten voor niet gewenste migraten is dat ook niet.

157 BenErWeer    
11 maanden geleden door BenErWeer
3
Meld

migratie is op zich geen misdaad.
Maar migratie kan gewenst zijn of ongewenst, op een bepaald moment in een bepaald land of bepaalde streek.

Voor veel mensen in Nederland is het nu even genoeg. Even niks meer erbij. En wat mij betreft ...asociale ratten die hier alleen maar overlast veroorzaken zo snel mogelijk uitzetten.

158 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
2
Meld

@151 Realisme graag!
"Dat mag je statistisch niet oprekken voor de hele groep."

Niet erg realistisch van je. Dat incident komt voort uit het groepsdenken bij die specifieke groep. cultuur/religie/gewoontes....dus natuurlijk mag je het dan betrekken op die hele groep.

159 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
3
Meld

@159
Je bedoelt waarschijnlijk een groepsdenken in jouw hoofd. En nee daar zijn in de statistiek geen uitzonderingen voor.

160 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
4
Meld

@111 welvaart moet je voor werken /studeren... Het grotendeel van de immigranten denkt dat ze niks hoeven te doen en t geld uit de muur komt

161 maarten1234    
11 maanden geleden door maarten1234
1
Meld

@111 bovendien: De ouders kiezen voor een kind als ze de consequenties kunnen dragen, als je door welvaart een kind kan onderhouden en nemen waarom.zou he dat kind als profiteur betitelen?

162 maarten1234    
11 maanden geleden door maarten1234
0
Meld

@101 " En nu kan ik zeggen dat ik 100% autochtoon Nederlander ben, maar sinds ik er achter ben dat de moeder van mijn oma Duitse was kan ik dat ook niet meer zeggen."

Waarom hebben mensen toch zo'n moeite met de definitie van allochtoon en autochtoon...

163 RobP    
11 maanden geleden door RobP
1
Meld

@111 "maar we kunnen geen rechten ontlenen aan de prestaties van onze voorouders."

Waarom niet? Wat een cultuurrelativist ben je toch.

164 Hans Brinker    
11 maanden geleden door Hans Brinker
2
Meld

@164 Ik zie niet direct waarom geen rechten kunnen ontlenen aan wat onze voorouders deden met cultuurrelativisme te maken heeft.

Ik vind wél dat als je vindt dat recht op welvaart van generatie op generatie over te dragen is, je óók de verantwoordelijkheid voor hoe je aan die welvaart komt, over moet dragen. Oftewel: mijns inziens kun je niet zeggen dat je recht hebt op welvaart en tegelijk beweren dat je niet verantwoordelijk bent voor kolonialisme en de kwalijke gevolgen daarvan.

165 Smiling    
11 maanden geleden door Smiling
4
Meld

@165 "Ik zie niet direct waarom geen rechten kunnen ontlenen aan wat onze voorouders deden met cultuurrelativisme te maken heeft."

Ik zie dat wel. Geleverde prestaties - op welk gebied dan ook - zijn onderdeel van een cultuur. Deze prestaties vertegenwoordigen bepaalde waarden van die cultuur, in die tijd en nu. En op die (culturele) erfenis bouwt iedere nieuwe generatie van die cultuur juist op verder. Terugkijken en beoordelen van het verleden van je cultuur is daar uiteraard een onderdeel van.

166 Hans Brinker    
11 maanden geleden door Hans Brinker
1
Meld

@165 En waarom niet?
Je kunt het verleden niet beoordelen aan de hand van de hedendaagse waarden en normen.

167 RobP    
11 maanden geleden door RobP
0
Meld

@8
"God schiep de wereld, maar Nederlanders schiepen Nederland"

Ofschoon ik niet in een God geloof, denk ik dat wij, Nederlanders, wel degelijk het recht hebben om de ballotagecommissie te vormen die uitmaakt wie we wel en niet toelaten en onder welke voorwaarden.
En naar mijn persoonlijke mening zijn we daar al veel te ruimhartig in. question

168 Gandalf    
11 maanden geleden door Gandalf
3
Meld

Migratie?

Kolonisatie!

169 Xmod    
11 maanden geleden door Xmod
1
Meld

@111 Feitelijk is dat helaas ook juist, ze hoeven niet te werken en krijgen alles cadeau.

170 Xmod    
11 maanden geleden door Xmod
1
Meld

De Ruyters zeggen: "Migratie is inderdaad geen misdaad anders zou het wel ergens in de rechtsystemen voorkomen met een strafmaat. MAAARRRRR al die andere dingen die dit klotevolk met een chocolade-bruine tint uitvreet heelll eerrruugggg vaak dus wel en daar gaat het nou net om!!!! Allereerst moet je dan de normale procedure volgen want als je ILLEGAAL ergens naar binnen wipt dan is dat EEN MISDAAD!!!!! Als je de normale procedure volgt moet je ook allemaal papiertjes aanleveren dat je braaf bent geweest en dat je op school hebt gezeten etc etc maar dit volk probeert dat te ontlopen en daar hebben ze een redden voor omdat ze dan allemaal worden AFGEWEZEN!!!

Dus we zijn er klaar mee en nu is het zaak om ze terug te sturen, terug naar af en waar ze vandaan zijn gekomen. Ga daar maar de boel verzieken en laat ons gewoon ons leven leven hier!!!"

171 De Ruyters van Michiel    
11 maanden geleden door De Ruyters van Michiel
2
Meld

Weet u wat ik zo fijn vond aan die goeie ouwe tijd ,bv die van jaren 50 en die filmpjes bekijkt alleen maar aardige blanke mensen dat móet toch toen een heel mooie tijd zijn geweest om te wonen en te werken

172 Joepie    
11 maanden geleden door Joepie
1
Meld

@101 voor mij geldt hetzelfde. Van mijn moeders kant zit er een Duitse vader tussen. Het is wel paar eeuwen geleden.

Nog veel langer geleden 'emigreerden' onze Afrikaanse voorouders naar het noorden. Hadden ze dat niet gedaan dan waren u en ik er niet geweest.

Een deel van onze welvaart danken we aan onze voorvaderen. Duidelijk is dat deze vroegere welvaart vaak op een manier is verkregen die wij nu afkeuren.

Veel mensen roemen onze christelijke cultuur. Daarbij vergeten ze dat deze godsdienst ons is opgedrongen door de Romeinen. Onze voorvaderen zouden zonder deze dwang waarschijnlijk nooit christelijk zijn geworden.

Wat we nu zijn 'danken' we aan onze migrerende, rovende, heersende voorvaderen.

173 Myth63    
11 maanden geleden door Myth63
5
Meld

Migreren om gratis mee te eten, naar een land waarin de bewoners via belastingen en maatregelen die hun leven prettiger maakten. nu een leuk leven hebben. Moet wel degelijk strafbaar zijn.
Probeer eerst maar eens in je eigen land de zaak te verbeteren, of stort geld om het systeem waar je in terecht wil komen, blijvend te onderhouden, anders raakt ook daar de koek op.
Gratis meeeten kan alleen bij Wim Kan of Wim Sonneveld.

174 Mollevanger    
11 maanden geleden door Mollevanger
1
Meld

Mijn buurman is rijker dan ik. Hij heeft 40 jaar gevaarlijk zwaar werk op een boortoren gedaan. Zijn huis, auto en vrouw zijn groter dan dat van mij.
Ik zat 40 jaar lekker warm achter een bureautje.

175 Mollevanger    
11 maanden geleden door Mollevanger
1
Meld

Migratie is inderdaad geen misdaad, je ongewenst ergens vestigen, profiteren van andermans inspanningen en terplekke de maatschappij verpesten wel.

176 Salitos    
11 maanden geleden door Salitos
1
Meld

Illegaal de grens overschrijden is een misdaad.

Indien je wilt migreren naar een land, of naar Europa, maar je voldoet niet aan de wettelijke voorwaarden, dus je dient je aan als asielzoeker, hoewel je helemaal geen vluchteling bent, is ook een misdaad.
Je betaalt de georganiseerde misdaad om jou de grens over te smokkelen. Je bent dus medewetend aan misdaad en werkt er actief aan mee.
Het is valsheid in geschrifte.
Je neemt de plaats in van een bonafide vluchteling.
Je ontvangt ten onrechte huisvesting, gezondheidszorg, toelagen, enz. Het is dus keiharde fraude.
Indien je je identiteitspapieren hebt vernietigt om uitzetting te bemoeilijken, is dat obstructie aan de waarheidsvinding.

Dat er politici , ambtenaren en belangenclubs zijn die deze misdaden ondersteunen en asielfraudeurs voorthelpen, doet niet terzake . Het blijft misdaad. de betreffende politici en anderen moeten ook worden berecht voor hun aandeel.177 duurendaal    
11 maanden geleden door duurendaal
1
Meld

** gebruiker verwijderd **

@120 ++++ Helemaal eens op het stukje egoïsme na. Natuurlijk is egoïsme goed in deze situatie, kiezen voor jezelf uit lijfsbehoud.. want dat is het. Maar er helemaal je levensfilosofie van maken daar schiet je in door, tenminste dat gaat voor mij niet op naar de maatschappij waarin ik leef en mijn naasten.

178 gebruiker verwijderd    
11 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Nee, de armen willen de armen uit verweggistan buitensluiten. Want de armen en middenklasse, in die volgorde, zijn de sigaar, altijd.

179 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
1
Meld

** gebruiker verwijderd **

@125 Nederland verzorgt men eigen ouders en familie niet dat laat men over aan veelal Moslima's die de poep op moeten ruimen van de ouders van Nederlanders,

Ach nieuw fabeltje verzonnen omdat de oude(gastarbeiders kwamen het werk doen wat Nederlanders niet wilden doen) totaal lek geprikt is. Schaam je ogen uit je kop aub, mijn dochter werkt al sinds haar tienertijd met dementerende en fysiek beperkte mensen. Dit doet ze met vreselijk veel liefde voor deze mensen, en zij en collega's gaan zelfs in hun vrije tijd uitstapjes organiseren of een weekend tripje met ze maken. Anders kan dat niet vanwege bezuinigingen hè. Bij haar werkt 1 allochtoon de rest is allemaal autochtoon en niet van 1 of 2 generaties terug maar honderden jaren terug. Waarom??? Vul maar in! Er werken heel erg veel autochtone mensen in de bejaarden zorg,ga dr eens kijken kun je het zelf zien!

180 gebruiker verwijderd    
11 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@90 Volgens mij zijn dat doodnormale middeninkomens.

181 Vilseledd    
11 maanden geleden door Vilseledd
1
Meld

@159 Dus uw hele groep PVV-ers, ruim 1 miljoen mensen in Nederland, heeft een strafblad nav het vonnis van Wilders?

182 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel
6
Meld

@182 .
Je lult alweer uit je nek.

183 eigenmening    
11 maanden geleden door eigenmening
0
Meld

Migratie is an sich inderdaad geen misdaad. Illegaal andere landen binnendringen daarentegen...

184 ChuangTzu    
11 maanden geleden door ChuangTzu
0
Meld

@181
Je moet dit globaal zien.

Dan is de Dobberneger arm en de Nederlandse Tokkie rijk.

185 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
2
Meld

@185 : Wie zegt dat? Is dat ooit onderzocht?

186 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Wat voor maatstaven leg je aan om de kwaliteit van leven van Nederlanders (niet "Tokkies", vervelende hater) met die van de immigranten te vergelijken? Ze zijn niet te vergelijken. Niet op basis van netto dagelijks inkomen, niet op basis van gezondheidszorg of kansen op de arbeidsmarkt. Er zijn teveel verschillen zowel qua inkomen als qua degenen die ons inkomen "afromen", als qua vaste lasten: in Afrika is men eigenaar van het eigen hutje danwel huurt. Dat zijn dan de vaste lasten, ja hier en daar wat smeergeld elke week of maand, volgens het systeem van de maffia.

187 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@185 In die landen bezit iedereen zijn eigen huis. Ook al zijn die huizen armoedig, ze hebben huur noch hypotheek. Belastingen zijn laag of worden niet eens geïnd en de informele economie alsmede de ruilhandel zijn er groot. Op papier mogen ze dan 200 euro per maand verdienen, in de praktijk werkt dat totaal anders. Henk en of Ingrid moeten al minstens 1500 euro verdienen puur om de verplichte kosten van levensonderhoud te betalen.

188 Vilseledd    
11 maanden geleden door Vilseledd
2
Meld

@186
Als je ooit je dorp ben uitgeweest, weet je dat.
PVV-ers met zelfmedelijden betwijfelen het echter. Maar ja, die weten niets van de wereld.


189 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
2
Meld

@188
Ga je mond spoelen met zeep aub.

190 Realisme graag!    
11 maanden geleden door Realisme graag!
0
Meld

@188 : Juist, dat bedoel ik dus.

@189 : Ad hominem bij gebrek aan argumenten, zoals bij u gebruikelijk. Ga een omgeving zoeken waar u niet zo dom overkomt, dan kunt u gewoon meepraten.

191 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@190 Leuk bedacht, een schimpscheut van je oud-onderwijzer onthouden en die maar waar eens gebruiken na 30, 40 of 50 jaar. Maar waarom weet je niet.

192 Vilseledd    
11 maanden geleden door Vilseledd
1
Meld

@188 Een migrant moet meer verdienen zelfs, ''duurzaam inkomen'', zie IND

193 E.Meel    
11 maanden geleden door E.Meel
2
Meld

@193 Tenzij je een zielig vluchtverhaal verzint.

194 Vilseledd    
11 maanden geleden door Vilseledd
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Actiegroep hangt anti-islamspandoeken op bij...
Bij zwembad de Fakkel in Ridderkerk zijn in d...

24 uur geleden door Crezee

‘Trump vond het prachtig toen menigte r...
Volgens het Democratische Congreslid Alexandr...

3 uur geleden door AD

Kat Guus door hoofd geschoten met pijl: &lsqu...
Het moet een bizar gezicht zijn geweest. Vol...

23 uur geleden door AD

’Veiligheidsregio ook bang voor aanslag...
De Veiligheidsregio Fryslân deelde de angst v...

1 dag geleden door Telegraaf

Hoogste percentage allochtonen van gemeenten...
Ranglijst van de 100 gemeenten in Nederland m...

17 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Alt-Wrong
‘Trump vond het prachtig toen menigte riep:...
@184 van honderden kinderen kunnen de ouders ...

minder dan een minuut geleden door Alt-Wrong

jantje van leiden
‘Trump vond het prachtig toen menigte riep:...
@188 Voor @169....

1 minuut geleden door jantje van leiden

Truffelaar
Actiegroep hangt anti-islamspandoeken op bij ...
@255 Ik denk uit cats. ;)...

1 minuut geleden door Truffelaar

GreyB
‘Trump vond het prachtig toen menigte riep:...
@189Ja, rechts beleid en niet (ultra) links...

1 minuut geleden door GreyB

Tralalala
‘Trump vond het prachtig toen menigte riep:...
Of het nu onder de democraten of onder de rep...

1 minuut geleden door Tralalala

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig