Rebelse geit redt tientallen dieren van de slacht door jaar na eigen ontsnapping poort open te breken

© BELGAIMAGE

Fred ontsnapte zelf vorig jaar nog van de dierenveiling in het Amerikaanse Hackettstown en duikt sindsdien zo nu en dan op in het dorp. Volgens de inwoners van het dorpje heeft hij er nu voor gezorgd dat tientallen andere geiten en schapen konden ontsnappen.

nkdr

“Hij was het”, vertelt veilingmeester Douwe Postma. “Ik denk dat hij de schuldige is. Hij moet dat hek opengebroken hebben en hen losgelaten hebben vannacht. Ik ben er bijna zeker van. Hij moet er veel moeite in gestoken hebben.”

Tientallen geiten en schapen die gekocht waren voor de slacht, zijn vorige week kunnen ontsnappen uit hun stal. Volgens de veilingmeester van Hackettstown is het allemaal de schuld van Fred, een bok die hem vorig jaar nog wist te ontsnappen.

Het duurde ongeveer een uur voor buurtbewoners samen met de politie ongeveer 60 van de ontsnapte dieren weer bij elkaar konden drijven en weer konden opsluiten, maar volgens Postma zijn tussen de 10 en 20 dieren nog steeds op vrije voeten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet alleen Postma, ook de andere inwoners van Hackettstown wijzen Fred aan als schuldige. De politie heeft zelfs bericht gekregen dat hij enkele uren voor de grote uitbraak nog gezien werd in de buurt van de stal. En donderdag na de grote uitbraak, dook Fred er weer op. Hij begon (opnieuw) hard tegen het hek te bonken in wat leek op een hernieuwde poging om de opnieuw opgesloten dieren te bevrijden. Postma wist hem weg te jagen, maar ziet wel een rode draad.

De burgemeester van het dorpje ziet er de lol wel van in. “Ik weet dat mensen altijd heel erg duimen voor de ontsnapte dieren. Maar natuurlijk weet ik ook wel dat het zaken zijn, ik zie beide kanten van het verhaal.” Maar hij is vooral dankbaar dat de dieren geen problemen hebben gemaakt: “Mensen hadden er ook tegen kunnen rijden op straat of zo. Gelukkig is dat niet gebeurd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen