RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Man rijdt met auto door beveiliging bij Brits parlement, meerdere gewonden

Politie omsingelt de auto Beeld © Sky News

In Londen is een man opgepakt die met zijn auto met grote snelheid door de beveiligingshekken rond het Britse parlement was gereden.

Bij het incident raakte een aantal voorbijgangers gewond, meldt Sky News. De politie meldt dat geen van de slachtoffers in levensgevaar lijkt te zijn. 

Eerste beelden na crash Brits parlement:

 

Aanslag of niet?

Of de man terroristische motieven had, is nog niet duidelijk, maar het onderzoek naar het incident wordt geleid door de Britse antiterreureenheid. Op beelden is te zien hoe gewapende agenten het voertuig omsingelen. De autoriteiten hebben de directe omgeving ontruimd en een metrostation gesloten.

Een getuige zegt tegen BBC News dat de automobilist inreed op een groep fietsers, maar dat is nog niet bevestigd door de autoriteiten. Een andere omstander denkt dat er sprake is van opzet. De auto zou met hoge snelheid richting de barrières hebben gereden. 

Door een aanslag bij het Britse parlement vielen vorig jaar vijf doden. De dader reed destijds met een wagen in op voetgangers op de Westminster Bridge, om vervolgens met een mes in te steken op agenten.