NOS Nieuws

Wekdienst 14/8: uitspraak ouders mishandelde Jaden en hoe hard groeit de economie?

Goedemorgen! Vandaag horen we meer over de economische groei in tweede kwartaal, doet de rechter uitspraak in de zaak van een verwaarloosde jongen en is in de Tweede Kamer de Indië-herdenking.

Vanochtend valt er verspreid over het land nog een bui. Vanmiddag schijnt de zon vaker en is het op steeds meer plaatsen droog. Het wordt dan 19 tot 24 graden. Morgen blijft het vrijwel overal droog en wordt het 23 tot 27 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechter doet uitspraak in de zaak van de ouders die hun zoon van 8 verwaarloosden en mishandelden. Hij werd regelmatig vastgebonden, sliep in een kist en kreeg weinig te eten. De zaak kwam aan het licht toen de jongen vorig jaar op een camping in Winterswijk in een tent van andere gasten naar eten zocht.
  • Het Centraal Bureau voor de Statistiek komt met cijfers over de economische groei in het tweede kwartaal. Houdt die aan, is die sterker of juist zwakker?
  • In de Tweede kamer is de Indië-herdenking, met een kranslegging en een minuut stilte. De Nationale herdenking is woensdag.

Wat heb je gemist?

Het aantal openstaande vacatures is gestegen naar recordhoogte, meldt het CBS. Eind juni stonden er 251.000 vacatures open in Nederland. Daarmee is het record van 2007 gebroken. Vooral het aantal vacatures in de handel en de horeca nam flink toe.

Door de krapte op de arbeidsmarkt krijgen ook meer mensen een vaste aanstelling. Al twee kwartalen stijgt het aantal werknemers met een vast contract harder dan het aantal mensen met een tijdelijk contract.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Wat is de meest leefbare stad ter wereld? Wenen, vindt the Economist. Het Britse blad legt ieder jaar 140 steden langs de meetlat, en dit keer scoorde de Oostenrijkse hoofdstad het beste als het gaat om stabiliteit, gezondheidszorg, cultuur en milieu, onderwijs en de infrastructuur.

De afgelopen zeven jaar voerde de Australische stad Melbourne de lijst nog aan, maar Melbourne staat in 2018 op nummer twee. Wenen is de eerste Europese stad die de lijst aanvoert. Osaka, in Japan, staat op nummer drie.

Ook het Amerikaanse adviesbureau Mercer kiest jaarlijks de beste stad om in te leven. In die ranking staat Wenen dit jaar ook bovenaan.

Wenen

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl