RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

'Vader kon sleutel brandende schuur Etten-Leur niet vinden'

Beeld © Remco de Ruijter

Het gezin dat werd getroffen door een schuurbrand in Etten-Leur, kon waarschijnlijk niet wegkomen omdat de vader de sleutel niet kon vinden. Dat zegt buurvrouw Marion tegen Omroep Brabant. Bij de brand kwam de 32-jarige moeder om het leven.

Vader Hendrik (30) en het 2-jarig zoontje werden uiteindelijk gered door hun buurman. "Hendrik kon waarschijnlijk in paniek de sleutel niet vinden. Hij kon er niet uit", vertelt buurvrouw Marion aan Omroep Brabant

Schreeuwen

De buren werden iets voor half vijf wakker omdat ze hun buurman hoorden schreeuwen. "We dachten eerst dat ze ruzie hadden, maar al snel hoorden we dat er iets heel anders aan de hand was", zegt Marion. 

ZIE OOK: Vrouw overleden door brand Etten-Leur, man en kind gewond

Haar man klom over de schutting, merkte dat de schuur op slot zat en sloeg een klein raampje van de schuur kapot. Het 2-jarig zoontje werd door het kleine raampje doorgegeven. Daarna heeft hij de buurman Hendrik kunnen bevrijden. Hij zat onder de brandwonden en is meteen onder de douche gezet. 

Bekijk hier de beelden:

De hulpdiensten hebben geprobeerd moeder Linda te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Zij is omgekomen. "We hebben haar nooit horen roepen", zegt Marion. "We hopen maar dat ze al buiten bewustzijn was."

Mantelzorger

Het gezin woonde bij de oom van Hendrik, Linda was zijn mantelzorger. Het gezin gebruikte de schuur zo'n drie jaar als slaapkamer. Overdag verbleven ze veelal in de hoofdwoning om de oom te verzorgen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk. De politie onderzoekt of het gezin mocht wonen in de schuur.