Overig
  • 4
Eva van Vugt vindt dat met een boerkaverbod de grondrechten van minderheden worden aangetast. Dat schrijft ze in een opiniestuk in Het Parool. In een reactie daarop schrijft Rudy Schneiders dat je seksuele vrijheid uitdrukt in een blote jurk, niet in een nikab. Netty van Lookeren wil conce ...

6 maanden geleden door Hadito

REAGEER MET EEN EMOJI
2
8
1

nee hoor .. gewoon die culturele uiting die hier niet thuishoort eruit werken .. Zo niet is dat een bedreiging voor mijn eigen cultuur .. gewoon eruit werken en niet een geïmporteerde cultuur gebruiken als middel om de westerse manier van leven aan te velen ..

1 sparta    
6 maanden geleden door sparta
3
Meld

" aan te vallen".

2 sparta    
6 maanden geleden door sparta
2
Meld

Wat een onzin stuk. Wanhopige poging om brievenbuskleding goed te praten. Bah!

3 Platvis    
6 maanden geleden door Platvis
3
Meld

Een voormalig politie-agent als Haseena Bakhtali zou toch moeten weten dat een boerkaverbod in de openbare ruimte valt onder het verbod op gezichtsbedekkende kleding, zoals maskers, bivakmutsen en motorhelmen.

4 Vogelverschrikker    
6 maanden geleden door Vogelverschrikker
1
Meld

Hier te lande word je als vrouw niet meteen bestegen wanneer je jezelf wat "frivool" kleedt. De mannen hier hebben, wat dat betreft, een fatsoenlijke opvoeding genoten. Zij werpen een blik waarbij het dan verder ook blijft. Dat op zich zou voor vrouwen, afkomstig uit boerka-culturen, toch een soort van verademing moeten betekenen. Jezelf eindelijk gewoon vrij kunnen voelen en bewegen als vrouw. Zonder onmiddelijk te worden belaagd door hitsig/gewelddadige spermastieren zoals gewoon in het land van origine.

5 fin.demeer    
6 maanden geleden door fin.demeer
2
Meld

Bloot geklede vrouwen zijn niet onderdrukt dom talent die hebben een eigen keuze in tegenstelling tot vrouwen die het dragen omdat een of andere bonafide profeet het EEUWEN terug propageerde.
Het feit dat je volop carriere maakt via westerse waarden en deze gedachtengang er op na houd mag vragen oproepen welke agenda je er op na houdt.
Immers in die functie zou veiligheid met betrekking tot de samenleving boven geheel bedekking van lichaam moeten staan.

Dus leg dat eens uit ?

6 Eastwood    
6 maanden geleden door Eastwood
3
Meld

Er zit weer zon anonieme frusti te minnen koop zelf zon kleed en vier je carnaval thuis val de rest er niet mee lastig.

7 Eastwood    
6 maanden geleden door Eastwood
2
Meld

Een boerka-verbod of van mijn part hoofddoek-verbod brengt allerlei gezeik met zich mee.

Maar dat weegt niet op tegen het gezeik en de problemen die de Islam sowieso al met zich meebrengt.
Als je moraal en principes erbij sleept om het boerka-verbod af te keuren.
Gebruik dan ook moraal principes en beschaving, en logica en gezond verstand (en de universele mensenrechten) om de Islam onder de loep te nemen. Dan ben je heel snel klaar met de islam als geheel natuurlijk.

8 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
1
Meld

Die Eva van Vugt gaat maat lekker naar Irak en dan mag ze zich daar in zo'n vreselijk spookdoek verstoppen!!

9 Topperz    
6 maanden geleden door Topperz
2
Meld

Iemand die voor bedekking is uit naam van de vrijheid met eenzelfde religieuze achtergrond als vrouwen die gedwongen worden bepaalde kleding te dragen is een persoon die zeker niet oprecht is. Een Boerka is een gevangenis en het ontneemt mensen hun identiteit en dat kan je niet steunen tenzij je het eens bent met de doctrine die erachter zit.

10 VaY    
6 maanden geleden door VaY
0
Meld

"Eva van Vugt vindt dat met een boerkaverbod de grondrechten van minderheden worden aangetast. "

De Islam is een racistische fascistische vrouwonderdrukkende homohatende Jodenhatende ideologie/religie. Waar praat Eva nu precies over?

Nazi's of neo-nazi's mogen ook niet in Nazi-uniform met hakenkruizen over straat. neo-nazi's zijn ook een minderheid. kukluxklan ook. Moeten die dan ook alle rechten krijgen? verkrachters/pedofielen zijn (gelukkig) ook een minderheid, betekent niet dat ze daarom maar alles mogen.

11 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
0
Meld

Door WIE wordt dit mens betaald ???

12 B55    
6 maanden geleden door B55
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

13 spreekspoel    
6 maanden geleden door spreekspoel


Thumbs up Hoofddoek is helemaal niet verplicht volgens de Koran.

Kledingvoorschriften voor de vrouw volgens de Koran
door: Werkgroep IBN

Inleiding
Dit artikel gaat over de kledingsvoorschriften van de vrouw en de hoofddoek volgens de Koran. Dit is een omstreden onderwerp waar in de traditionele Islam vele en verschillende visies over bestaan. Wat wij echter met dit artikel zullen bewijzen, is dat de Koran zeer duidelijk is over de kledingsvoorschriften van de vrouw, en dat de hoofddoek zoals we die vandaag kennen absoluut geen plaats heeft in de Islam.

Kledingvoorschriften in de Koran
De verzen die over de kledingsvoorschriften van de vrouw gaan zijn 24:31, 24:60 en 33:59. We zullen nu stap voor stap de verzen langsgaan en uitleggen wat nou precies de kledingsvoorschriften van de vrouw zijn. Vers 24:31 vertelt ons:

"En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij hun ogen neerslaan en hun schaamstreek kuis bewaren en dat zij hun sieraad niet openlijk tonen, behalve wat gewoon al zichtbaar is. En zij moeten sluiers over hun boezem dragen en hun sieraad niet openlijk tonen, behalve aan hun echtgenoten of hun vaders of de vaders van hun echtgenoten of hun zonen of de zonen van hun echtgenoten of hun broers of de zonen van hun zusters of hun vrouwen of slavinnen over wie zij beschikken of mannelijke volgelingen die geen geslachtsdrift meer hebben of de kinderen die nog niet op de schaamdelen van de vrouwen letten. En zij moeten niet met hun voeten stampen zodat men weet wat zij voor verborgen sieraad dragen. En wendt jullie berouwvol tot God, o gelovigen; misschien zal het jullie welgaan."

Dit is het vers waar de meeste controversie over bestaat, omdat hierin staat aangegeven wat de kuisheidsvoorschriften voor gelovige vrouwen zijn.

Het vers gebiedt ten eerste de gelovige vrouwen hun ogen neer te slaan. Dit is een gebod opdat de vrouwen bescheiden zullen zijn met hun blikken, wanneer ze geconfronteerd worden met leden van het andere geslacht (in 24:30 wordt mannen precies hetzelfde geboden). Het gebod houdt niet in dat de vrouw helemaal geen mannen mag aankijken, want er zijn genoeg andere verzen in de Koran die aangeven dat dat wel is toegestaan, mits het bovenstaande gebod in acht wordt genomen. Dit gebod spreekt voor zichzelf en is duidelijk voor zij die het verschil in beeldspraak en letterlijke bewoordingen inzien.

Het volgende gedeelte van het vers gebiedt:

"…en hun schaamstreek kuis bewaren.."

Kuis betekent proper, of netjes. Dit gedeelte van het vers spreekt zo duidelijk voor zich, dat het eigenlijk overbodig is om er verder op in te gaan. Het is duidelijk dat het onderwerp van dit gedeelte van het vers de schaamstreek is, die kuis bewaard moet worden. De schaamstreek ("faraj" in het Arabisch, "furuj" in het meervoud) wordt in de biologie gedefinieerd met de schaamdelen en hun omgeving.(1)

Natuurlijk zal men geen definitie krijgen van precies hoeveel centimeter onder, boven of naast de schaamdelen de schaamstreek begrenst wordt met de rest van het lichaam. Maar het moge duidelijk zijn dat het onderwerp van dit gedeelte van het vers, zowel de schaamdelen zelf, als de omgeving (omstreken, nabijheid) ervan kuis (proper, netjes) bewaard (bedekt) dienen te worden. Omdat de biologische structuur van elk mens apart is, kan er voor iedereen geen standaard omgeving worden bepaald. Maar het is duidelijk dat het de schaamdelen betreft en de omgeving ervan, wat meestal erop neerkomt dat de schaamdelen en de binnenkant van de dijen en het schaambeen en daar waar de schaamharen eindigen bedekt dienen te worden. De anus is ook een schaamdeel, en dient ook (met de omgeving ervan, dus de billen) bedekt te worden.

Het laatste gedeelte van de eerste zin van dit vers zegt:

"…en dat zij hun sieraad niet openlijk tonen behalve wat gewoon al zichtbaar is."

Dit gedeelte van de zin roept de meeste controversie op.Ten eerste over de definitie van wat "sieraad" eigenlijk inhoudt en wat er bedoeld wordt met "wat gewoon al zichtbaar is."

De Koran is echter geen wetboek of een woordenboek, maar een leidraad en een vermaning voor de gelovigen die ervoor bedoeld is in verschillende situaties en tijden toegepast te kunnen worden. Vandaar dat het taalgebruik in de Koran vaak heel flexibel is om geïnterpreteert te worden. Natuurlijk kan men niet tijdens het interpreteren afwijken van de structuur en inhoud van de rest van de verzen in de Koran en de verzen uit hun context rukken.

Het woord "sieraad" slaat op het woord "schaamstreek" wat eerder in de zin geschreven stond, maar zoals we later zullen zien in het vers worden ook andere delen van het vrouwelijke lichaam als "sieraad" gedefinieerd, namelijk de borsten, want het vers gaat verder met:

"En zij moeten sluiers over hun boezem dragen en hun sieraad niet openlijk tonen, behalve aan hun….."

Dit komt er op neer dat de vrouw haar schaamstreek en haar borsten dient te bedekken. Er blijft een gegeven over en dat is:

"…behalve wat gewoon al zichtbaar is."

Het is duidelijk dat de Koran de vrouw gebiedt haar "sieraden", ofwel schaamdelen en borsten kuis te bewaren en ze niet openlijk te tonen, behalve dat wat gewoon al zichtbaar is. Het zichtbare kan niets anders zijn dan de vormen van het vrouwelijke lichaam. Want als een vrouw zich kleed met de kuisheidsvoorschriften in acht genomen, zullen haar lichaamsvormen altijd wel duidelijk te zien zijn. En dan voornamelijk de rondingen van haar heupen en billen (sinds de vrouw over het algemeen grotere heupen heeft) en haar borsten (die over het algemeen opvallen door hun rondingen). Men kan deze rondingen wel zodanig bedekken zodat ze niet zichtbaar zijn, maar dan overschrijdt men het gebod in de Koran dat de vrouw haar "sieraden"(schaamstreek en borsten) dient te bedekken BEHALVE WAT GEWOON AL ZICHTBAAR IS.

Overdrijving is altijd ongeoorloofd, en dient geen enkel nut. Men mag zich niet kleden dat men teveel van zijn of haar eigen schaamstreken onthult, maar de koran geeft zeker niet aan dat de vrouw zich zo moet kleden dat haar gehele lichaam zou moeten worden verhuld. En vooral niet in de naam van de Koran, want het gebod omtrent de kuisheidsvoorschriften is duidelijk.

De tweede zin in dit vers begint met het gebod:

"En zij moeten sluiers over hun boezem dragen en hun sieraad niet openlijk tonen behalve aan hun…." (en dan volgt een lijst van familieleden en mensen zonder seksuele drang)

In dit gedeelte komt het woord sluiers voor, wat ook vaak in de traditionele Islam op verschillende wijzen wordt interpreteert en uitgelegd. De Koran is echter heel duidelijk. Het woord "sluier" staat in het Arabisch in de originele tekst met het woord "khumur" aangegeven. "Khumur" is het meervoud van het woord "khimaar" en betekent letterlijk in het Nederlands vertaald:"alles wat iets bedekt", ofwel een bedekking. (2)

14 Tiidmasine    
6 maanden geleden door Tiidmasine
1
Meld

@14 ,
Voor de gelovige man geld dat hij geen kleding zal dragen die de enkels bedekt en ook dat zijn navel niet zichtbaar mag zijn. Vandaar dat je nog al wat gelovige mannen hier te lande in een soort van "lederhosen" ziet rondlopen. Aan het strand dragen zij een ouderwets mannen-badpak zoals dit bijvoorbeeld: https://www.elle.be/nl/wp-content/uploads/2017/06/badpakken_mannen_zomer_strand_trend.jpg

De sluier/hoofdbedekking voor vrouwen is destijds gewoon afgekeken van welgestelde Romeinse vrouwen uit die tijd. Muhammad vond dat zijn vrouwen er minstens zo chique moesten uitzien. Het had dus niks te maken met zedelijkheid doch enkel met status.

15 fin.demeer    
6 maanden geleden door fin.demeer
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Wilders wil Denk de Tweede Kamer, de provinci...
De PVV-leider vindt dat Denk 'een staat in ee...

1 dag geleden door NOS

Gele hesjes acte 14 live
Al in meerdere steden akties

9 uur geleden door dloops

Mueller heeft bewijzen dat Trump-adviseur Sto...
Roger Stone, een oude vriend en al lange tijd...

20 uur geleden door Nu.nl

Trump kondigt definitief noodtoestand aan voo...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft v...

1 dag geleden door Nu.nl

DENK: ‘Angsthaas Wilders’ maakt o...
Tunahan Kuzu: 'Wilders poept in zijn broek vo...

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Pxf7+
‘F*cking vieze k*****homo’...
@31 :-D Dankjewel. Die site sla ik op. Komt v...

minder dan een minuut geleden door Pxf7+

Nos Calan Gaeaf (s7p)
Pence maant Europese landen: verzet je tegen ...
Wij zijn het schoothondje en de warmtepomp af...

1 minuut geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)

Bleke Betty
Wanbetalingen bij bedrijf van VVD-senator Ann...
"De familieleden adviseren, leiden op, geven ...

1 minuut geleden door Bleke Betty

Gandalf
Wesley Sneijder gaat los op Sylvana...
@212 :-P ...

2 minuten geleden door Gandalf

Brolin
Thierry Baudet flirt met Rutte III, maar heef...
@6Zeker niet, die wil alleen niet met de ...

2 minuten geleden door Brolin

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig