RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Nederlandse vrouw (27) overleden na aanrijding in Melbourne

De Australische politie is op zoek naar de automobilist die de Nederlandse vrouw doodreed. Beeld © Getty Images

Een 27-jarige Nederlandse vrouw is omgekomen in de Australische stad Melbourne, nadat ze op haar fiets werd aangereden door een auto. De automobilist maakte zich hierna uit de voeten. Hij bleek in een gestolen auto te rijden.

De vrouw reed zondagochtend lokale tijd op haar fiets in het centrum van de stad, toen ze werd geschept door een witte Mercedes. De automobilist had daarvoor al twee lege auto's geschampt voordat hij het slachtoffer raakte.  

Reanimatie

Een omstander heeft de vrouw na het ongeval geprobeerd te reanimeren, totdat hulpverleners arriveerden. Medische hulp mocht helaas niet baten; ze overleed op de plek van het ongeluk.

De Australische politie is een zoektocht gestart naar de dader, die er na het ongeval vandoor ging. Volgens getuigen is hij na de aanrijding rustig uit de auto gestapt, heeft hij kalmpjes wat spullen van de achterbank gepakt en is hij daarna weggerend. 

Consulaat staat klaar

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden van de vrouw. Haar familie is op de hoogte gesteld en het ministerie en het consulaat in Sydney staan klaar om bijstand te verlenen aan de nabestaanden. Ook staat de Nederlandse politie in contact met de Australische politie over het voorval, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen RTL Nieuws.

Volgens Australische media werkte de Nederlandse vrouw in Australië.