Matteo Salvini.
Volledig scherm
Matteo Salvini. © REUTERS

Italiaanse minister wil legerdienst herinvoeren: "Kinderen moeten weer weten dat er naast rechten ook plichten bestaan"

LegerItalië wil zich -in navolging van Duitsland- buigen over de herintroductie van de legerdienst. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini legde het onderwerp op tafel. "Militaire en maatschappelijke dienstverlening weer invoeren om onze kinderen eraan te herinneren dat er naast rechten ook plichten bestaan", schreef de leider van de rechtsnationalistische Lega vandaag op Twitter.

107 reacties

  • Nico VanLandschoot

    6 jaar geleden
    Zoveel negatieve reacties.De legerdienst terug invoeren lijkt me een zeer goed idee.Een groot deel van de hedendaagse jeugd mist zeker wat discipline,en heeft vooror niks respect meer.De legerdienst heeft ons geen kwaad gedaan,en heeft van veel jonge kereltjes mannen gemaakt.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Anita Beernaerts : Ik ben het met u eens. Gelukkig zijn mijn kinderen te oud. Maar mijn kleinkinderen in spe gaan te creatief en te eigenzinnig zijn om in het gelid te lopen. Bovendien wordt in het onderwijs de nadruk al jaren lang gelegd op het mondig maken van leerlingen, creatief en zelfstandig nadenken. En dan moeten ze eens effekens een paar maanden gaan zwijgen en hun versand op nul zetten ?
  • Daiko Katana

    6 jaar geleden
    Mijn legerdienst was een compleet verloren jaar. Het enige wat in het leger te leren viel, was drinken en slijmen bij je overste. Voor nuttige lessen moest je er in elk geval niet zijn.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Fantastisch idee dan zie je ook direct wie zich echt verbonden voelt met zijn land en wie niet
  • guy perain

    6 jaar geleden
    Héél goed idee!! Een legerdienst van minstens 1 jaar zou heel wat discipline bijbrengen!!