Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie Antwerpen pakt anonieme extreemrechtse dreigtwitteraar op

  •  
11-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-08-11 om 14.54.32
De politie Antwerpen heeft een anonieme twitteraar opgespoord en gearresteerd, nadat de persoon een discriminerend bericht had geplaats als reactie op een bericht van de politie over de Antwerp Pride. Omdat het bericht behalve discriminatie ook een dreigement bevatte, ging de politie over tot actie.
Op de eigen website schrijft de politie Antwerpen:
"Op initiatief van de dienst gespecialiseerd onderzoek (afdeling INTEL) van politiezone Antwerpen is een doorgedreven onderzoek gevoerd naar de identiteit van de persoon die achter de dreigende tweet zat. Vrijdag 10 augustus al kon de identiteit en de woonplaats van de verdachte achterhaald worden. Er werd overgegaan tot een huiszoeking."
Bij de huiszoeking werd de 21-jarige man thuis aangetroffen. Hij bekende direct verantwoordelijk te zijn voor het versturen van het bericht. Bij verdere doorzoeking van de woning werden onder meer verboden messen, een boksbeugel en een vlag met een hakenkruis aangetroffen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.