Politieagenten maken zich in Charlottesville op om een herhaling van de geweldsuitbarsting van een jaar geleden te voorkomen. Toen kwamen er drie mensen om bij rellen tussen blanke racisten en hun tegenstanders.
Volledig scherm
PREMIUM
Politieagenten maken zich in Charlottesville op om een herhaling van de geweldsuitbarsting van een jaar geleden te voorkomen. Toen kwamen er drie mensen om bij rellen tussen blanke racisten en hun tegenstanders. © EPA

Wond Charlottesville ligt jaar na rellen nog wagenwijd open

De ‘wond’ van Charlottesville, de Amerikaanse stad waar een jaar geleden drie doden vielen bij rellen tussen blanke racisten en hun tegenstanders, ligt nog wagenwijd open. De verwijten vliegen over en weer.

  1. Rusland zet de komende dagen vast een tandje bij, maar daarna kan Oekraïne ‘wat meer terugschieten’
    PREMIUM

    Rusland zet de komende dagen vast een tandje bij, maar daarna kan Oekraïne ‘wat meer terugschie­ten’

    Delen van het Amerikaanse militaire hulppakket aan Oekraïne kunnen al binnen een week aan het front arriveren. De eerste 155-millimetergranaten voor Navo-houwitsers en munitie voor middellangeafstandsraketartillerie worden met spoed afgeleverd. Het betekent dat Oekraïne spoedig ‘iets meer gaat terugschieten’, zegt expert Frans Osinga. Noodgedwongen geldt er nu een rantsoen van tweeduizend granaten per dag.