Frisdrank kan obesitas en onvruchtbaarheid veroorzaken.
Volledig scherm
Frisdrank kan obesitas en onvruchtbaarheid veroorzaken. © Pixabay

"Ik voelde me sloom en depressief": fitnesser getuigt hoe zijn lichaam op frisdrankverslaving reageerde

Van aantrekkelijke reclame tot veelbelovende smaken, frisdrankgiganten doen er alles aan om hun drankjes te promoten. Heel wat mensen raken onbewust verslaafd aan de zoete drankjes, zonder te beseffen hoe hun lichaam reageert op de inhoud van frisdrank. Uit onderzoek blijkt nu dat frisdranken niet alleen obesitas, maar ook onvruchtbaarheid en kanker kunnen veroorzaken. Michael Freidson getuigt hoe zijn lichaam veranderde nadat hij zijn verslaving aanpakte. 

26 reacties

  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Ik drink 20 jaar lang geen suikerhoudende dranken en onthield mij van al het zogenaamde slechte zaken en toch werd ik zo ziek dat ik nu dagelijks mijn pilletjes moet nemen om te overleven. Ik onthield mijn lichaam van bepaalde bouwstoffen wat fout bleekt e zijn. leuk geloof het maar niet. Nee heren afzweren is niet goed, gecontroleerd gebruik is beter!
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Die symptomen krijg je niet als je 1 of 2 frisdranken op een dag drinkt. Als je echter suikerdrankjes drinkt zoals een vis water drinkt, dan heb je een probleem.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Ppfffff weeral een hoop zever in pakjes. Als je water drinkt kan je er ook ziek van worden. Het gaat meestal over “te veel”. Een gezonde variatie en je problemen zijn weg en blijven weg. Dus stop met melken en zeveren.
  • Jef Vanderpol

    6 jaar geleden
    Als je zoveel cola drinkt per dag dan heb je ook een cafeïne verslaving. En van cafeïne krijg je nog een verhoging van de bleoddruk. Na kik van cafeïne komt de dip, moe en futloos. Zijn beschrijving komt dus overeen met het afkicken van een cafeïne verslaving.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Jonas,het gaat over frisdranken en een sporter met gezond verstand(die zijn in de meerderheid) gaan zich niet doperen.