achtergrond

Geenstijl

Brandweerbaas Leen Schaap en het mysterie van het blokvormige bovenliphaar

Gepensioneerd brandweerman Jan Leemhuis (71) noemde de Amsterdamse commandant Leen Schaap 'een minkukel' en hij verzond een foto van Schaap met bloksnor. Jan krijgt een STRAFRECHTELIJK ONDERZOEK aan zijn reet.

Sad natuurlijk, maar eerst de feiten. Leen Schaap is een commandant die de bezem door de machobrandweer moet halen. De wijze waarop dat gebeurt is nogal ongelukkig: Leen schoffeert zijn eigen mannen, noemt iedereen lui of crimineel of seksistisch of te mannelijk of te wit. Iedereen boos natuurlijk. Enfin, nu is er bloksnorgate:

16 juli: Brandweercommandant Leen Schaap rept over een foto die verspreid is onder de mannen; hij staat afgebeeld met een snor op zijn bovenlip. En dat krenkt, o wat is het erg. Leen maakt er werk van. Zo schrapt hij pardoes alle extraatjes voor de pensionado's.

17 juli: Als reactie op dat artikel duikt een snorrige Leen Schaap op bij de GeenStijl. Satire weet u wel, want hij kreeg van zijn eigen jongens ook een bloksnor. De hele kazerne in de fik maar photoshop he, gut wat erg.

24 juli: Ene Jan mailt GeenStijl met een vraag. Bloksnorren op brandweercommandanten plakken: is dat smaad?

29 juli: Topic over de mail van Jan.

30 juli: Jan wordt al verhoord op het politiebureau. Doortastend wel, die politie.

11 augustus: BLOKSNOR = SCHULD VAN GEENSTIJL.

Ja ho even. Er doet een foto de ronde, de wakkerste krant van Nederland besteedt daar aandacht aan, een dag later besteedt een blog daar aandacht aan, en dan heeft dat blog het gedaan. Nu vierden wij onlangs het derde lustrum van de Schuld van GeenStijl, maar niet álles is de Schuld van GeenStijl, Jan. Team Brandweerman, maar wie lollig gaat doen over de commandant moet daar ook de verantwoordelijkheid voor nemen. Als je geen doodsbedreigingen rondbalkt snapt de rechter het ook wel, dus niet meteen laf wegduiken en Schuld van GeenStijl roepen als het heet wordt onder de voetjes. Overigens is Schaap hard bezig zichzelf te diskwalificeren dus binnenkort zijn we sowieso van al het gedonder af.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.