Binnenland
  • 10
Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. ...

6 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
2
4

Dit mag toch zeker niet toegestaan worden !

1 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
0
Meld

@2
Ik denk het wel. Wij hebben hier, gelukkig, vrijheid van onderwijs.
Dat kun je niet zomaar opzij zetten.

Volgens mij is het wel mogelijk om via de wettelijke regels de buitenlandse financiering aan te pakken.

2 Janzzen    
6 maanden geleden door Janzzen
16
Meld

De overheid wil in de gaten gaan houden of er geen kwalijke dingen onderwezen gaan worden heb ik gehoord.

3 Reagurius    
6 maanden geleden door Reagurius
6
Meld

" ‘de identiteit en cultuur van jonge Turken die in het buitenland wonen moet worden behouden’.
"

In het artikel wordt het ook al aangetipt: Erdogan beschouwt eenieder die een Turkse achtergrond heeft als Turk en dat is niet alleen belachelijk en ongewenst, maar ook funest voor het emotionele evenwicht van de in het buitenland geboren en getogen kinderen van Turkse afkomst.

Het probleem ligt wat mij betreft wel bij de 2, 3e en soms zelfs 4e generatie die, om welke reden dan ook, kennelijk geen afstand kan (of wil) afnemen van haar wortels.

Voor mij onbegrijpelijk.

4 Mappie    
6 maanden geleden door Mappie
0
Meld

@2 Bedenk ook dat er in Turkije Nederlandse scholen zijn van de stichtichting Nederlands Onderwijs Buitenland (NOB). Dat mag daar en dat gaat Turkije ons zeker onder de neus wrijven.

5 Balling    
6 maanden geleden door Balling
7
Meld

Wat wij bij de Chinezen al decennia lang toestaan, hun weekendscholen in NL, staan we de Turken niet toe? Hoe heet zoiets nou wat je op een Nederlandse school leert, discriminatie of onderscheid?

6 Bart Boudewijn    
6 maanden geleden door Bart Boudewijn
12
Meld

En wij hebben al moeite om onze eigen cultuur te behouden in eigen land.

7 Watwijwillen    
6 maanden geleden door Watwijwillen
2
Meld

@6 Dat dus. Plus mijn reactie @5 . Nederland zit politiek gezien in een moeilijke positie voor wat betreft deze kwestie.

8 Balling    
6 maanden geleden door Balling
3
Meld

@8
Nee hoor, Nederland heeft het recht om dit niet toe te staan als ze vermoedt, dat er een andere "grondslag" voor deze "lessen" is.
Het punt waar het bij deze hypocriete regering om draait is het feit, dat ze kortgeleden de "vriendschapsband" tussen beide landen hebben "hersteld", dus dat zou ze weer in een moeilijke positie brengen.
Blok gaat binnenkort weer theedrinken daar, dus mogelijk brengt hij het daar ter sprake.
Maar veel geloof of waarde moet men niet hechten aan die "theevisites". Dat zal bij Blok niet anders zijn.
Meestal komt er niets uit, dan alleen wat geneuzel.

9 Strongoli    
6 maanden geleden door Strongoli
0
Meld

@5
Vast wel, maar de Turkse scholen mogen hier ook. Het punt is is dat de Turkse scholen de integratie aktie willen tegenwerken, en dát is nou net niet toegestaan.
Maar het is en blijft een rare toestand.

10 Janzzen    
6 maanden geleden door Janzzen
0
Meld

@10
Aktief

11 Janzzen    
6 maanden geleden door Janzzen
0
Meld

@3
De overheid en in de gaten houden haha laat me niet lachen.

12 Interessant    
6 maanden geleden door Interessant
0
Meld

@10 Wordt een eindeloze discussie met Turkije over wat wel en niet mag. Met twee zienswijzen.

13 Balling    
6 maanden geleden door Balling
0
Meld

@6 Varkens kun je niet met koeien vergelijken!!

Ernutje wil z'n politiek opdringen.

Chinezen de kennis van hun taal bij houden!

14 Zie Hier    
6 maanden geleden door Zie Hier
0
Meld

Ik maak me zorgen over Nederlanders met een Turkse achtergrond die hun kinderen daar niet heen gaan sturen.

15 Vandeprinsgeenkwaad    
6 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
1
Meld

SultanErdogan beschouwt Turkse Nederlanders die in Nederland geboren zijn en woonachtig als zijn onderdanen. Dat krijg je als de Nederlandse overheid 2 paspoorten toestaat. Daardoor weten de Turken zelf ook niet meer waar ze aan toe zijn. Wat ik wel weet van die Turken is dat hun portemonee in Nederland ligt maar hun hart in Turkije. De Nederlandse regering heeft helaas zelf mee gewerkt aan dat verschijnsel door o.a het accepteren van schotelantennes en het nalaten van inburgeringscursussen en controle en handhaving daarvan.Opzouten.

16 Dalon    
6 maanden geleden door Dalon
0
Meld

Kijk, krijg ik toch nog gelijk. De politiek die het steeds heeft over Nederlanders uit Turkije. Met enige regelmaat heb ik hier aangegeven dat die niet bestaan. Het zijn Turken. Zij hebben helemaal niets met Nederland. En nu staat het gewoon in de krant. Jonge Turken. Er staat dus niet: Jonge Nederlanders met Turkse roots of zoiets. Nee, het zijn Turken en het blijven Turken. En nu gaan we ook nog in Nederland Turkse scholen krijgen. Goed bezig regering. Nog een paar jaar en we heten Turkland, het kleine zusje van Turkije. En je weet wat er met kleine zusjes gebeurt toch?

17 Arista    
6 maanden geleden door Arista
0
Meld

Onderhands zal er wel wat geritseld zijn, gechanteerd ofzo. Ik sta er niet meer van te kijken.

18 caso    
6 maanden geleden door caso
0
Meld

De weekendscholen gaan uit van en worden gestuurd vanuit de Turkse instelling YTB. Als je op hun site kijkt is 1 hoofdstuk geheel gewijd aan (racistische) aanvallen op Turkse mensen in het buitenland of het bekladden of brandstichting van moskeeën en is denk ik alleen maar bedoeld om te laten zien dat de Turkse mensen het hier bijzonder slecht hebben in het racistische Europa. Het zal de saamhorigheid die soms broos is nog verder verslechten want als je constant wordt geconfronteerd met alleen maar hoe slecht het dan wel niet gaat en niet de positieve berichten/kanten van Turkse mensen en hun ervaringen hier laat zien, dan wakker je boosheid en angst aan met als gevolg dat de rook of vuur verder wordt opgepookt. Turkse mensen zullen misschien wantrouwender tegen de westerse samenleving komen te staan en zullen daardoor zich meer naar en op Turkije gaan richten en zeker als er alleen maar positieve berichten vanuit de Turkse kant bericht worden.

De site van YTB, met het hoofdstuk racistische aanvallen. Druk op de vertaalknop om de artikelen in het Nederlands te lezen:
https://www.ytb.gov.tr/yurtdisi-vatandaslara-yonelik-saldirilar

19 Nieuwsgierig    
6 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Ouders die hun kinderen naar zo'n school sturen moeten geen kinderbijslag meer krijgen. Zij willen niet integreren en turks blijven, laat turkije hun kinderbijslag dan ook maar betalen. En neem ook het Nederlands paspoort af. Nederland moet eens een keer ballen tonen door te zeggen je mag één paspoort hebben, je bent Nederlands of buitenlander maar niet beide.

20 A Passenger    
6 maanden geleden door A Passenger
0
Meld

@19
Klassiek voorbeeld van brainwashing.

21 Stiplaats    
6 maanden geleden door Stiplaats
0
Meld

@15 Ik njet, die zullen straks succesvol zijn in NL. die andere groep worden jankers die om hun taalgebrek nergens terecht komen en dus onder het mom "het zijn toch allemaal ongelovige racisten" een hoop ellende geven. Dat gajes moet straks de cel in of een enkeltje naar Erdogan krijgen. Dan mag Erdo zijn eigen volk in het gareel proberen te houden.

22 Merlinswit    
6 maanden geleden door Merlinswit
1
Meld

@22 . Die zullen problemen krijgen met hun eigen familie.

23 Vandeprinsgeenkwaad    
6 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
0
Meld

Bizar maar herkenbaar. Ik ben zelf als meisje van 11 jaar uit de Verenigde Staten naar Amsterdam verhuisd. Mijn ouders besloten ons (mijn twee zusjes en ik) naar een International School with an American Curriculum te sturen. Dit voor een jaar zodat de overgang niet zo groot zou zijn. Toen ze lucht kregen van het feit dat we ook hier twee keer per dag de Pledge of Allegiance moesten afleggen is deze keuze snel veranderd en zijn we naar een gewone Nederlandse basisschool gegaan. De Nederlandse taal kenden we al omdat we tweetalig zijn opgevoed (al vond ik het spreken met anderen dan mijn vader toch nog wel lastig, haha). Goede beslissing. Je moet integreren in het land waar je woont en niet vast blijven houden aan gebruiken van het andere land.

24 Stella1989    
6 maanden geleden door Stella1989
0
Meld

Zeer interessant stuk van özcan Akyol een Koerd en geen Turk maar wel zeer gedegen kennis van Turkije.
Het is inderdaad zeer vreemd dat de vierde generatie Turken die dus hier geboren is nog steeds eigendom zijn van Turkije omdat hun vaderen hun Turkse nationaliteit weigeren op te geven. Kinderen die hier geboren worden zijn dus automatisch ook Turk. Dit zou afgeschaft moeten worden. Hier geboren is uitsluitend Nederlander. Maar je krijgt een Turks paspoort bij je geboorte en daarnaast een Nederlands paspoort. Vreemd

Het is ook een aanmoediging: integreer en assimileer niet in het land waar je bent geboren, want de Turkse etniciteit moet op de eerste plek komen.

Ik ben het volledig met Stella 1989 eens @24

25 Jan met de korte achternaam    
6 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
0
Meld

Je hebt 3 gratis Premiumartikelen gelezen.

Bevallen onze artikelen? Word dan abonnee en lees ook dit Premiumartikel.

Eerste maand gratis toegang tot Premium
Daarna €1,25 p/week
Maandelijks opzegbaar
Opzouten met dit soort artikelen

26 agent 357    
6 maanden geleden door agent 357
1
Meld

Dit maakt het voor het volgende Kabinet Wilders I alleen maar makkelijker om Turken de Nederlandse paspoort af te pakken en terug te sturen naar hun eigen land.

27 B55    
6 maanden geleden door B55
0
Meld

@23 nee hoor, want die worden niet door pap en mam naar die scholen gestuurd.

28 Merlinswit    
6 maanden geleden door Merlinswit
0
Meld

"Onze politici kunnen er dus weinig tegen doen. Wél mag de vraag worden gesteld hoe het toch kan dat zoveel Turkse Nederlanders ervoor kiezen om meer te investeren in hun oorspronkelijke identiteit, in plaats van exclusief mee te doen in het land waar ze zijn geboren en ook hun toekomst moeten opbouwen."
Hoe dit kan? Simpel. Door decennia lang linkse Gutmensch-wegkijkidioten die hier in Nederland sinds mensenheugenis het beleid bepalen. Meer in het algemeen: de linkse naieve stompzinnige club bestaande uit de journalistiek, grachtengordelaars met bakfietsen, BN-ers, dikwijls met het talent van een dode schildpad, die denken de wijsheid in pacht te hebben en de zgn. linkse "intellectuelen" waaronder Özcan Akyol zichzelf ook hoogstwaarschijnlijk schaart.

29 Querulijn Xaverius,    
6 maanden geleden door Querulijn Xaverius,
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Juncker geschokt door Hongaarse campagne
De Europese Commissie is geschokt door een Ho...

23 uur geleden door Inter

8 ultieme tosti’s voor een gevarieerd t...
Tosti’s, ook wel croque-monsieur genoemd in B...

18 uur geleden door brightidiots

Meer dan 30.000 wetenschappers verklaren dat...
Meer dan 30.000 wetenschappers hebben bevesti...

1 dag geleden door Kiki

Ranglijst van alle Amerikaanse presidenten: T...
Er zijn Amerikaanse presidenten geweest die d...

23 uur geleden door Crezee

Thierry Baudet: Mona Keijzer zou eigenlijk mo...
Staatssecretaris van Klimaat Mona Keyzer (CDA...

20 uur geleden door dloops


ADVERTENTIE


Laatste reacties
WijzeDwaas
Utrecht gelooft – ‘We moeten de islam nie...
@1Alleen de PVV achterban….dat is sle...

minder dan een minuut geleden door WijzeDwaas

ilse1
Woede in Tweede Kamer over verkeerde voorspel...
Woede in 2e kamer? Ook zij hebben alweer zitt...

minder dan een minuut geleden door ilse1

DaisyDaisy
Britse IS-bruid overweegt Nederland: 'Misschi...
Het zou me niet eens verbazen als Nederland d...

minder dan een minuut geleden door DaisyDaisy

Mrs. K
8 ultieme tosti’s voor een gevarieerd tosti...
@204 Thanks, daar heb ik wat aan. ...

1 minuut geleden door Mrs. K

ongelovenloos
Overheid doet niets. Frauderen met WW doe je ...
moet je eens opletten als wij een letter verk...

1 minuut geleden door ongelovenloos

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig