Trump won niet met boze blanke manDe reden dat Trump won? De aanhangers van Hillary bleven thuis. 'People like Edsall have missed the real story: Relative to the 2012 election, Democratic support in the Rust Belt collapsed as a huge number of Democrats stayed home or (to a lesser extent) voted for a third party. Trump did not really flip white working-class voters in the Rust Belt. Mostly, Democrats lost them.Nederland betaalt een grootschalig onderzoek naar de periode van dekolonisatie van het toenmalige Nederlands-Indië.

Daarmee reageert het kabinet op het boek van de historicus Rémy Limpach, die vaststelde dat het geweld door de koloniale autoriteiten in Nederlands-Indië structureel was. De kwestie komt binnenkort aan de orde in de ministerraad, zo bevestigen Haagse bronnen aan De Telegraaf. Premier Rutte heeft het onderzoek besproken met de Indonesische president Widodo toen hij daar op bezoek was.

AIVD onderzocht Israëlische contacten Wilders

De geheime dienst AIVD heeft in 2009-2010 onderzoek gedaan naar de Israëlische contacten van PVV-leider Geert Wilders. De dienst deed zogeheten 'naslag' naar aanleiding van een tip over Wilders' gesprekspartners, onder meer bij de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat de dienst daartoe overging, toont dat er serieuze vragen bestonden over Wilders' loyaliteit en mogelijke Israëlische beïnvloeding.

Druk op top PostNL neemt toe om met Bpost om tafel te gaan

Drie grootaandeelhouders van PostNL eisen dat het bestuur met Bpost om de tafel gaat. De politiek wil een overname juist voorkomen. De druk op ceo Herna Verhagen en president-commissaris Michiel Boersma van PostNL om met aanvaller Bpost om de tafel te gaan zitten, neemt toe nadat de Belgen woensdagavond het bod 'finaal' hadden verhoogd tot ruim € 2,5 mrd, Durven zij alle avances botweg af te wijzen, is de vraag nu drie grote aandeelhouders met meer dan 15% in PostNL donderdag eisten dat de top van het Haagse post- en pakjesbezorger gaat luisteren naar wat Bpost topman Koen van Gerven en de zijnen te melden hebben.

Kansloze asielzoeker uit Noord-Afrika maakt opvang onveilig

Personeel in asielzoekerscentra voelt zich onveilig door asociaal en crimineel gedrag van asielzoekers uit Noord-Afrikaanse landen. In een brandbrief aan de directie zeggen personeelsleden dat de situatie in de centra 'onhoudbaar wordt'. De asielzoekers uit vooral Marokko en Algerije hebben nagenoeg geen kans op een verblijfsstatus, maar de laatste maanden zijn ze met honderden naar Nederland gekomen.

Derden mogen straks meekijken in je bankrekening

De hoogte van je loon, je hypotheek, een aankoop bij Christine le Duc of een bezoek aan de psycholoog; vanaf januari 2018 kunnen derden meekijken naar de privébankgegevens. Tenzij de rekeninghouder duidelijk nee zegt tegen de bank die jouw gegevens straks op verzoek van andere bedrijven door kan verkopen.

Prijzenslag in de lucht

Prijsvechter EasyJet en de grootste Nederlandse reisorganisatie TUI hebben een monsterverbond op Schiphol gesloten. Ze hebben heel veel vluchten naar steden en zon en zetten de prijsaanval in op KLM en Transavia.

Politieke verwarring

xView full post on X

I'm from Barcelona

De Duits-Britse acteur Andrew Sachs, bekend van zijn rol als de Spaanse ober Manuel in de televisieserie Fawlty Towers, is overleden. Zijn familie heeft het overlijden bevestigd, meldt de BBC vrijdag. Sachs is 86 jaar geworden.

Kwart ledencontributie BNN-VARA gaat naar drie presentatoren

Sociaal-democraten en geld. Alles eerlijk delen, behalve aan de top dan. Daar zijn sommige varkens net iets meer gelijk dan anderen. Eén derde van de contributie die leden van omroep BNN-VARA vorig jaar hebben betaald ging naar negen presentatoren die boven de wettelijke norm van van €189.000 verdienen. Het merendeel daarvan wordt besteed aan drie presentatoren. Samen kregen zij ruim een miljoen euro méér dan de norm. Het grootste deel hiervan, bijna 8 ton, ging naar de drie bestbetaalden. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z. Publieke omroepen mogen het salaris dat door belastinggeld wordt betaald op die manier aanvullen.