Politiewagens ter plekke in Fredericton
NOS NieuwsAangepast

Vier doden bij schietpartij in Canada, verdachte zwaargewond in ziekenhuis

In de Canadese stad Fredericton zijn vier doden gevallen bij een schietpartij. Onder de slachtoffers zijn twee agenten. Het gaat om een man van 45 en een vrouw van 43. De identiteit van de andere slachtoffers, een volwassen man en vrouw, is niet bekendgemaakt, omdat de families nog niet zijn ingelicht.

De schietpartij gebeurde 's ochtends. Rond 07.00 uur lokale tijd gingen agenten af op een melding dat er geweerschoten waren gehoord buiten een appartementencomplex. Ze troffen daar twee mensen aan op de grond. Vervolgens kwamen ze in een confrontatie terecht met de vermoedelijke schutter, waarbij ze zelf werden doodgeschoten.

De 48-jarige schutter verschanste zich in een appartement. Agenten die daarna ter plekke kwamen, drongen de woning binnen en schoten de man neer. Hij wordt in het ziekenhuis behandeld aan "ernstige verwondingen", zei de politie op een persconferentie. Het is onduidelijk wat zijn motief was.

Het gebied waar de schietpartij plaatsvond, werd afgesloten. Bewoners werd gewaarschuwd in de nabije omgeving binnen te blijven en de deuren op slot te doen. Het onderzoek van de politie daar is nog in volle gang.

Fredericton is de hoofdstad van de Oost-Canadese provincie New Brunswick.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl