RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Politie geeft haarscherpe beelden vrij van verdachte liquidatie Amsterdam

De vermoedelijke schutter.

De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van een verdachte van de fatale schietpartij eind juli in een restaurant in Amsterdam-Zuid. De verdachte kwam vermoedelijk op 8 juli via Schiphol Nederland binnen.

De politie sluit niet uit dat hij na de liquidatie het land via dezelfde luchthaven heeft verlaten. Ook lijkt het er op dat de man in het centrum van Amsterdam verbleef, aldus de politie.

Slachtoffer Kroatisch crimineel

De schietpartij vond 30 juli plaats in een restaurant aan de Beethovenstraat. Een 62-jarige Amsterdammer, die bekend was bij politie en justitie, raakte hierbij zwaargewond en bezweek korte tijd later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

ZIE OOK: Zwaargewonde bij schietpartij voor terras Amsterdam

Het Parool meldde eerder dat het slachtoffer Ivan Serdarusic zou zijn, die zou horen bij een groep Kroatische criminelen van wie er al verscheidene zijn omgebracht. Serdarusic zou geen grote bekende in het Amsterdamse criminele milieu zijn geweest.

Spullen kwijtgeraakt

De dader schoot binnen in het restaurant doelbewust op het slachtoffer en rende vervolgens naar buiten. In zijn vlucht is hij waarschijnlijk spullen kwijtgeraakt, waaronder een vuurwapen.

De politie heeft langs de vermoedelijke vluchtroute verder een beige hoedje, zwarte laptoptas, handschoen en een wit/blauw kledingstuk gevonden. Op de vrijgegeven beelden is de verdachte met zowel het beige hoedje en de laptoptas, als zonder deze spullen te zien.

Bekijk hier de haarscherpe beelden die de  politie heeft vrijgegeven:

Bron: RTL Nieuws